Risinci yakalandı, bombacıdan halen ses yok

Güncelleme Tarihi:

Risinci yakalandı, bombacıdan halen ses yok
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2013 00:00

FBI, hafta başı Boston’da yaşanan üç kişinin öldüğü, 200’e yakın kişinin yaralandığı saldırıyı halen aydınlatamasa da iki gündür Washington’ı tedirgin eden zehirli mektup vakası çözüldü.

Haberin Devamı

Senatörler ve ABD Başkanı Barack Obama’ya mektupları yollayan kişinin Mississippili Paul Kevin Curtis olduğu anlaşıldı. Curtis, yakalanarak gözaltına alındı.

Amerikan Adalet Bakanlığı’nın yaptığı açıklamada, Curtis’in Amerikan Posta Servisi aracıyla Obama dahil üst düzey isimlere üç adet risinli mektup yolladığı duyuruldu. Risinli mektupların ilki Salı günü tespit edilmiş ve Senatör Roger Wicker’a hitaben yollanan zarfın zehirli madde içerdiği anlaşılmıştı. Curtis’in “Yanlışı görmek ve ifşa etmemek, bunun devamına sessizce ortak olmak demektir. Benim adım KC ve bu mesajı onaylıyorum” yazılı mektupta adının baş harflerini vermekten ise çekinmediği görüldü.

Curtis’in üçüncü mektubu kendi eyaletinden bir yargıca yolladığı ifade edildi. Diğer senatörlerin şüpheli görüp polise bildirdiği zarflarda ise risine rastlanmadı. Curtis’in neden böyle bir saldırı planlandığı henüz anlaşılamadı.

Haberin Devamı

2001 GİBİ BİYOTERÖR MÜ

11 Eylül 2001 saldırılarından bir hafta sonra da Senato’ya şarbonlu mektuplar gönderilmiş ve biyoterörist ataklar sonrası 5 kişi ölmüştü.

Risin nedir

Hint yağı bitkisinin doğal proteini olan risinin birkaç tuz tanesi büyüklüğündeki parçaları, solunduğunda yetişkin bir insanı öldürebiliyor. Bu madde, Bulgar muhalif yazar Georgi Markov’un 1978’de Londra’da uğradığı suikastla dünya gündemine girmişti. Bulgar bir ajan, bir şemsiyenin ucundan attığı risin kapsülüyle Markov’u bacağından vurup zehirleyerek öldürmüştü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!