Üç kızkardeşin inanılmaz tüp bebek hikayesi

Güncelleme Tarihi:

Üç kızkardeşin inanılmaz tüp bebek hikayesi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2004 01:21

Mehbub, 55 yaşında 36 yıllık çocuk özlemi 2 ay sonra doğuracağı ikizlerle sona erecek. Gülfuriye, 46 yaşında 24 yıllık çocuk özlemi 2 ay sonra doğuracağı ikizlerle sona erecek. Aynur, 33 yaşında 11 yıl özlemle beklediği bebeğine 3 ay önce kavuştu. Ablalarının da umudu oldu.

36, 24 ve 11 yıldır çocuk yapmaya çalışan üç kız kardeşin aynı anda 5 çocukları oldu

55, 46 ve 33 yaşlarında çocuğu olmayan 3 kız kardeş tüp bebek yöntemi ile hamile kaldı. Kız kardeşlerden küçük olanı bir erkek çocuğu dünyaya getirdi. Aynı gün hamile kalan diğer iki kardeşin temmuz sonunda ikiz bebekleri olacak. Aileye bir anda beş bebek birden geliyor. Kendi deyimleriyle tadı tuzu ve amacı olmayan üç aile ‘hayat’ buldu.

Mehbub Bahçeci (55), Gülfuriye Arıcı (46) ve Aynur Can (33) beşi kız olan 7 çocuklu Ulucan ailesinin kızları olarak Erzincan’ın Refahiye ilçesinde dünyaya gelirler. Mehbub, 36 yıl önce Hüsamettin Bahçeci (55) ile evlendiğinde çocukları ile birlikte yaşayacağı mutlu bir hayat düşlüyordu. Ancak ilk yılın ardından ‘Çocuğumuz niye olmuyor’ demeye başladılar. Daha sonraki yıl soruların yerini endişe almaya başladı.

Önce hocalardan medet umuldu. Verilen ‘reçeteler’ aynen uygulandı. Her duydukları tavsiyeyle umutlanıp köy köy, kasaba kasaba ‘etkili’ hocaları dolaşmaya başladılar. Bu yolculuk sırasında litrelerce okunmuş su içildi, yumurta yendi. Yazılan türlü türlü muskalara dünyanın parası verildi. Ama faydası olmadı.

ÜFÜRÜK ÇETESİNE DÜŞTÜK

‘İnsanların bakışlarından rahatsız oluyorduk. Ekonomik nedenlerden dolayı da İstanbul’a göç ettik ve derdimize derman aramayı burada da sürdürdük’ diyor Bahçeci çifti. Tavsiyeler üzerine isim yapmış kadın doğum doktorlarına gidilmiş, tetkikler yapılmış, ilaçlar alınmış.

Hüsamettin Bahçeci yaşadıklarını şöyle anlatıyor: ‘Hatta bir doktorun tavsiyesi üzerine kürtaj bile yaptırdık. Kürtaj yapın çocuk olur, demişti bize. Doğrusunu yanlışını bilemiyorduk ki. Ama hep para veriyorduk. Çare bulmayınca arada yine hocalara gidiyorduk. 1981 yılıydı. Bir kahve falı baktırdık. O günün parasıyla bin lira aldı. Dedi ki, ‘Size üç büyü birden yaptılar. Bu büyüyü ancak Erzincan’da şu hoca bozar! Umut bu ya kalktık hanımla Erzincan’a gittik. Adamı bulduk, anlattık derdimizi. O da, üç tane ayrı ayrı büyü yapıldı size, dedi. Çocuğunuz olmasın diye kilide büyü yapıp denize attılar. Sabuna büyü yapıldı. Diğeri de kurt derisine yapıldı.’ Ne yapmamız gerekiyorsa söyle, dediğimde, ‘Bu büyü beni aşar, Erzurum’daki bilmemkim hocaya gitmeniz gerekiyor. Bir bin lira daha verdik yola çıktık. Vardık hocayı aradık bulduk. Öteki hocanın mektubunu aldı okudu. ‘Bunları ben çözerim ama bir gece burda kalacaksınız. Hasankale’de yardımcım var onu aldırtalım taksiyle. Taksi 600 liraya gider’ dedi. Kabullenmek istemedim ama bir hocalar çetesinin ortasına düşmüştük. Bizim gibi çaresiz insanları birbirlerine pas edip paralarını aldıklarını anladım. Ama bunu anladığımda dünya kadar paramız gitmişti.’

DİĞER KARDEŞLER DE

Bu arada Mehbub Bahçeci’nin diğer iki kız kardeşi de evlenmiş ve İstanbul’a yerleşmişlerdi. Ama ne yazık ki onlar da kabus dolu günler yaşıyordu. Çünkü onların da çocukları olmuyordu. 24 yıldır çocukları olmayan Arıcı çiftinin günleri de Bahçeci ailesinin yaşadıklarından pek farklı değildi. Gülfuriye Arıcı, ‘Bir parka ya da deniz kenarına gittiğimizde annelerinin ellerini tutan çocuklar görür, imrenirdik’ diye anlatıyor o günleri. Mevlüt Arıcı da evlat edinmeyi bile düşündüklerini ama yapamadıklarını söylüyor: ‘Üç bacanak bir araya geldiğimizde, ‘Ne olacak bizim bu halimiz’ deyip dertleşirdik. Bizim de umudumuz kalmamıştı. Çocuk Esirgeme Kurumu’na müracaat ettik. İki yıl sonra müracaatımıza olumlu sonuç geldi. Ama yapamadık, vazgeçtik.’

En küçük kardeş Aynur Can da tıpkı ablaları gibi bir türlü çocuk sahibi olamıyordu ama 11 yıldır çocuğu olmayan 33 yaşındaki küçük kardeşin geçtiğimiz yıl bir tavsiye üzerine İstanbul’da, Dr. Pakize Tarzi Hastanesi doktorlarından İbrahim Tekin’e gitmesi bir anda her şeyi değiştirdi. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı olan İbrahim Tekin, yaptığı muayene, tahlil ve tetkikler sonucunda Aynur Can’a tüp bebek yöntemi ile hamile kalabileceğini söyledi.

UFAK KARDEŞ KAPIYI ARALADI

Tabii ki, bu gelişmeleri diğer iki abla da yakından izliyordu. İki ay kadar ilaç tedavisi yapıldı, ardından tüp bebek uygulaması gerçekleştirildi. Uygulamadan sonra nefesler tutuldu. 15 gün sonra yapılan gebelik testinde Aynur Can’ın hamile kaldığı anlaşılmıştı.

Küçük kardeşin hamile kalmasıyla birlikte diğer iki kardeşin umutları yeniden yeşerdi. İki aile mutlu haberden sonra soluğu Dr. Tekin’in yanında aldı.İki ay kadar devam eden ilaç tedavisinden sonra aynı gün iki kız kardeşe uygulama gerçekleştirildi. 36 yıl sonra ‘baba’ adayı olan Hüsamettin Bahçeci o ilk anı anlatırken heyecanını gizleyemiyor: ‘Hanıma tedavi uygulandıktan sonra test için kan örneği alındı. Sonucu almaya gittim, tahlilimiz vardı, dedim görevliye. İsimden buldu ve gebe, dedi sadece. Öyle kalmışım. Adam nerden bilsin 36 yıldır bu kelimeyi beklediğimi. Cebimde ne varsa verdim adama.’ İlk üç ay kritikmiş ve ev işlerini Hüsamettin Bey yapmış.

55 yaşındaki Mehbub Bahçeci’nin hamile kalması ailede bayram havası estirirken olayı duyan birçok insana da umut vermiş. Ailenin İstanbul Küçükyalı’daki evleri ziyaretçi akınına uğradı: ‘Hamile olduğumu öğrenenler kulaklarına inanamıyor ve eve ziyarete geliyorlar. Birçok çocuğu olmayan insan gelip bilgi aldı. Hatta geçen gün yaşımı öğrenen ve 65 yaşında olduğunu söyleyen bir kadın hálá çocuk için yandığını söyleyip yardımcı olmamı istedi.’

Temmuz ayı sonunda beklenen doğumlar öncesi yapılan ultrason tespitinde Mehbub Bahçeci’nin bir kızı, bir oğlu, Gülfuriye Arıcı’nın da iki kızı olacak. En ufak kardeş Aynur Can’ın oğlu Ensar ise şu anda 3 aylık. Böylece bunca yıl bekledikten sonra üç kız kardeşin tam beş çocuğu olmuş olacak.

Dr. İBRAHİM TEKİN

Birçok açıdan dünya rekoru

Bu hastaların durumuyla ilgili bilimsel kayıtların tutulduğu Medline ve Guinness rekorlar kitabında yaptığım araştırmada bu kardeşlerin durumlarının birçok açıdan dünyada ilk kez görüldüğü kanaatine vardım. İki kız kardeş dünyada ikiz gebelik taşıyan en yaşlı kardeşler. Mehbub Bahçeci ayrıca dünyadaki en yaşlı ikiz gebe ve dünyada en uzun süre kısırlık tedavisi için uğraşan ve gebelik elde eden kadındır.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!