Demirören'e

FUTBOL Federasyonu Başkanımız Yıldırım Demirören kükrüyor ve diyor ki, “Bana teşekkür etmeniz lazım.” Ben de kendisine diyorum ki, “Sayın Futbol Federasyonu Başkanı, size teşekkür ediyorum ve ne olursunuz gidin” diyorum.

Haberin Devamı

Eğer giderseniz teşekkürlerim katbekat artacak. Çünkü bu grupta oynadığımız futbol, sonuçlar ortada... Yani Milli Takım. Türkiye’deki maçlarda hakemler ve yönettikleri maçlar ortada, artık daha fazla ısrara gerek yok...”
Dün berabere kaldığımız Macaristan çok iyi bir takım olsa, çıksa bizle çatır çatır berabere kalsa, oynadığı futbolla bizi ezse, her şeyi kabul edeceğim. Ama bu Macaristan takımının eti belli, budu belli. Romanya için de farklı şeyler söylemeyeceğim. Hollanda’yı zaten saymıyorum, ayıp olur. O zaman siz neden bahsediyorsunuz, Sayın Yıldırım Demirören! Şunu söyleyebilirsiniz. “Bütün bunlar benim suçum mu, kabahatim mi? Yıllardır Türk futbolunda bu sorunlar yok mu?” Ben de soruyorum. Siz bütün bunları temizlediğinizi kabul etmiyor musunuz zaten? Ama temizleme tekniğiniz kurallara göre olmadı. Bence adalete göre de olmadı. Deterjanla temizlemeye kalktınız. Sakın bu cümlelerin ağır olduğunu zannetmeyin. Brezilya’daki finallere gidemememiz çok kötü sonuçlar doğurur. Daha da kötüsü Türk futbolu bundan sonra çekilecek kuralarda devamlı torba düşmeye başladı. Korkuyorum bir gün bizi koyacak torba bulamayacaklar. Kurayı açıktan çekecekler.

Haberin Devamı

HEPSİ BECKENBAUER

İSTERSENİZ biraz da maça girelim. Macaristan üstümüze gelmiyor. Tam bizim istediğimiz gibi. Öyle de böyle de gol atmamız lazım. Ama Burak’ın müzmin hastalığı yine sahneye çıkıyor. Nedir o hastalık? Ofsayta düşme. 3 defa düşüyor, bayrak kalkıyor, ama o yardımcılara kızıyor. Sonra bir defa düşmüyor golünü atıyor. Macaristan’a beraberlik lazım. Biraz hücuma çıkmaya başlıyorlar gol iadeli tahattütlü geliyor. Çünkü bizim bütün defans oyuncularımızın hepsi Beckenbauer. Topa basacaklar, arkadan oyun kuracaklar. Ama şunu unutuyorlar, oynadıkları yer defans. Yani, çok kestirmeden topu ceza alanından dışarıya defedeceksin. Ama onlar gel beri gel beri yapıyorlar. Sonunda da golü yiyoruz.

DAVA BİTERSE GİDERİZ!

MİLLİ Takım’da Alper oynadığı sürede oldukça iyi işler yaptı. Ama o şunu unuttu. Bir büyük takımda oynamıyordu, Eskişehirspor’un futbolcusuydu. Onun için de kemendi yedi.
Öyle görünüyor ki Brezilya’ya gidemeyeceğiz. Nasıl gidelim ki? Türk futbolu zaten Yargıtay’da. Davaya sıra gelip karar verirlerse belki 5 sene sonraki Dünya Kupası’na gideriz. Tahmin ediyorum o zamana kadar karar çıkar. Sakın kimse hakeme sallamasın. Daha iyisi Şam’da kayısı. Bizimkilerin şeftali olduğu yerde.

Yazarın Tüm Yazıları