Hem ihya hem imha

2B ile dünkü yazımız birçok gerçeğe parmak bastı ve mağduriyetleri ortaya çıkarttı. Görünürde iyi niyetle çıkarıldığı belirtilen ancak ‘kasaya kaynak’ ve yandaşlara ‘rant ve menfaat’ amaçlı olduğu anlaşılan yeni planlar bu iktidarın başını çok ağrıtacak.

Haberin Devamı

Kemerburgaz bölgesinden bir grup mağdur vatandaş dün sorunlarını dinleyecek gazeteci ve televizyoncu arıyordu... Bize de telefon ettiler; “Buyur ettik” kendilerini...
2B’lerde en ‘ballı börek’ Eyüp ilçesine bağlı Kemerburgaz, Göktürk, Akpınar, Işıklar, İhsaniye, Akpınar, Çiftealan ve Pirinççi köylerini kapsıyor. 3. Köprü ve yeni yapılacak havalimanı ve bunların bağlantı yolları ile bölgede kurulması öngörülen ‘megakent’ şimdi rant hesaplarını hızlandırıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Planlama Daire Başkanlığı tarafından hazırlanıp 24 Aralık 2012’de askıya çıkan 1/5 bin ölçekli Işıklar ve İhsaniye köylerinin nazım imar planı çok sayıda kişiyi ağlatmış, az sayıda kişiyi de sevindirmiş...
Nasıl mı?
Planda, ‘Belediye Hizmet Alanı’ (BHA) olarak seçilen yerler, üzerlerindeki yapılaşmaya bakılmaksızın çok sayıda köylüye ait 2B parsellerinden seçilmiştir. Köy evi, ahır, samanlık, tamirci gibi işyerleri nasıl belediye hizmet alanı olabilir?
Şikâyetcilerden bir köylü arkadaşları adına şu gerçekleri anlatıyor:
“Başta Artvinli Kadir Topbaş’a, İmardan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Erzincanlı Mevlut Vural’a (Jeoloji Müh.), Eyüp Belediye Başkanı Adanalı İsmail Kavuncu’ya ve eski AKP Grup Başkanvekili Çorumlu Hüseyin Evliyaoğlu’na, şimdiki Grup Başkanvekili Trabzonlu M. Ergün Turan ve AKP Meclis Başkanvekili Erzurumlu Ahmet Selamet’e sormak isteriz:
? Önce Hüseyin Evliyaoğlu... Bölgede 2B’li parseli (517) olduğuna göre, kendinden başka yandaki 516’yı da göze batmamak için ‘kurtardı; yani konut alanında bıraktırdı ama ondan sonrakilerin hepsini ‘Belediye Hizmet Alanı’na aldırttı. Belediye çevrelerinde şikâyetçilere diyorlar ki “Müsaade et de o kadar olsun, onun hakkı” diyorlar. Sizin hiç vicdanınız sızlamadı mı?
Aynı vasıfta (2B) parseli size ait olunca konutta kalıyor, hemen bitişiğindeki parseller ‘Belediye Hizmet Alanı’ diye istimlak ediliyor. Siz orada kaç yıldır oturuyorsunuz? Bizler 40-50-60 yıldır buralarda oturan kişileriz.
Bu planı yapan İBB Planlama Müdürlüğü’nün sorumluları... Bölgedeki Kilsan (Eski Ekmekçioğlu) tuğla fabrikasının işgalindeki 84 dönüm 2B parseli konut alanında bırakılıp diğer, köylü vatandaşların işgalindeki yerler BHA’ya alınması sizi hiç rahatsız etmiyor mu?
Bir fabrikaya bu kadar rant sağlanır mı?
İSKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ahmet Demir’in de cevaplaması gereken soru şudur:
Dört yıl kadar önce Kilsan arazisi içinden geçen Işıklar Deresi ıslah çalışmasının finansmanı fabrika tarafından mı, yoksa size yönelik bir ‘rica-torpil-tavassut’ ile mi yaptırıldı?
Proje bedeli ne kadardır?
Özetle... Bu plan varlıklı kişileri ihya, köylüleri imha planıdır.
YARIN: Eski İstanbul Orman Bölge Müdürü ve Kürem Der. Genel Başkanı Faruk Çebi anlatıyor: 2B arazilerinin satışında kaosun nedeni?‘

Haberin Devamı

Çuval fotoğrafçısı Kubat’a itibar

Haberin Devamı

KUZEY Irak Bölgesel Yönetim Başbakanı Neçirvan Barzani, Türkiye’yi ziyaret etmiş, Başbakan’la görüşmüş, daha sonra da BDP Genel Merkezi’ni ziyaret etmiş, buraya kadar normal... TV haberlerinde görüldü ki, Başbakan’la görüşürken yanında Celal Talabani’nin oğlu Kubat Talabani de vardı. Başbakan, nezaketen olsa gerek, babası Celal Talabani’nin sağlık durumunu sordu, bu da normal... Ama anormal olan Kubat Talabani’nin, 4 Temmuz 2003 yılında Süleymaniye’de ABD’li 1000 dolarlık çapulcu askerleri tarafından seçkin askerlerimizin başına çuval geçirilmesinde kamera kaydı yapan kişi olması, hafızalarımızın mahçup dehlizlerinde yer almış bulunan bu menfur olayın tezgahçılarından olan  bir kişinin ülkemize böyle elini kolunu sallayarak gelmesi de ayrı bir ayıp, Başbakan kendisi muhatap olacağına keşke dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök’ü görevlendirseydi... S.Ö.

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

- KAMERUN Cumhurbaşkanı Paul Biya’nın dün başlayan Türkiye ziyaretinde, Afrika’da Türkler arasında adı hiç de iyi anılmayan ‘şirket müdürü’ Barış Ertan’ın, Biya ve Büyükelçimiz Ömer Faruk Doğan’ın yanında Türkiye’ye girişinde VIP’den geçmesine, başkent Yaouden’deki eski patronu İsmail Ergöz’ün Türk medyasına gönderdiği mesajlarda bu durumu hayretle karşıladığını...
- CEYHUN Atıf Kansu Şiir Ödül törenin 3 Nisan Çarşamba günü 18.00’de Çankaya Belediyesi ÇSM’de yapılacağını, Işık Kansu’nun ‘Baba Özlemi’ sunuşundan sonra ödülün ‘Avluda Kuş Sesleri’ adlı yapıtıyla Halim Yazıcı’ya verileceğini...
- PTT AŞ Yasa Tasarısı’nın bugün ilgili komisyonda görüşülmeye başlaması nedeniyle tepki olarak PTT’de örgütlü BASK, Memur-Sen, Kesk, Kamu-Sen üyesi işçilerin tam gün işi bırakma eylemi yapacaklarını açıkladıklarını...

Haberin Devamı

200 bilim, devlet, siyaset ve edebiyat adamından çağrı

ARALARINDA Prof. Dr. Halil İnalcık, Alev Alatlı, Prof. Dr. İlber Ortaylı, E. Org. Edip Başer, Eski TBMM Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Hasan Celal Güzel, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, HEPAR Genel Başkanı Osman Pamukoğlu ve Eski DGM Savcısı Talat Şalk gibi isimlerin bulunduğu 200’den fazla bilim, devlet, siyaset ve edebiyat adamı bir bildiriye imza attı.
‘Türk Milletine Çağrı’ başlıklı bildiri şöyle:
“Aşağıda imzası bulunan bizler, Türk Milleti’nin aklı selimine sesleniyor. Tarihin bu dönemecinde Türk milleti adına hareket edenleri aşağıdaki hususlarda uyarıyoruz!
1- Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ve sahibi olan Türk Milleti’nin adı, vatandaşlık tarifinden ve Anayasa’dan çıkarılamaz.
2- Devletimizin eşit ve şerefli üyeleri olan aziz vatandaşlarımız, ırklara ve mezheplere ayrıştırılamaz.
3- Anadolu coğrafyasında Selçuklu ile başlayıp Osmanlı ile devam eden Türk Milleti’nin kesintisiz egemenliğini esas alan büyük Atatürk’ün kurduğu milli devlet yapısı ortadan kaldırılamaz.”
Tertip komitesinde Prof. Dr. Mustafa Kafalı, Prof. Dr. A. Bican Ercilasun, Prof. Dr. Ümit Özdağ, Prof. Dr. İskender Öksüz ve Sadi Somuncuoğlu’nun bulunduğu  ‘Türk Milletine Çağrı’
başlıklı bildiri, bugün saat 11’de Ankara Sürmeli Oteli’nde kamuoyuna sunulacak.

Haberin Devamı

Atatürk resmi ve Türk bayrağı niye yoktu?

HALKEVLERİ’nin 81. yaşını kutlamak adına geçen cumartesi günü Ahnkara Arena Spor Salonunda bir konser organizasyonu vardı. Eşimle bu konsere katıldık. Konserde eksik olan birşey vardı. Atatürk ve Türk bayrağı...
Bu konuyu sahne arkasında Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy’a sorduk. Oya hanım bize propoganda yapmak istemediklerinden dolayı bunları asmadıklarını söyledi. Bizde bunun bir propoganda olamayacağını Türk bayrağının bizim resmi bayrağımız ve Ulu Önder Atatürk ünde kurucumuz olduğunu ilettik ve konseri bilet almamıza rağmen seyretmeden çıkacağımızı ilettik.
Sizden isteğim lütfen bu konuyla ilgili bir cümlede olsa bişey söylemeniz. Çünkü hiç kimse bu konuyla ilgili konuşmadı.
Mustafa Çağlar AKGEDİK

İslami düzen demokratik işçi haklarının yok edilecektir

ÖCALAN’ın ünlü açılım mektubunda satır aralarına bakınca çok önemli bilgiler ortaya çıkıyor. Ne diyor Öcalan:
”Bugünkü sınırlar sanaldır, Misak-ı Milli sınırlar içinde Türki, Kürdi, Farsi ve Arabiler İslam’ın kardeşliğinde birleşecek”  Kurulmak istenen Büyük Orta Doğu Projesinin temel yapı taşı Osmanlı Padişahlığı özlemidir ve bu yeni düzende Islamî esasları egemen kılmaktır çünkü Osmanlı din kurallarına göre yönetilen bir devlet anlayışına sahipti. Emperyal bir kurgunun siyasal yanına girmeden sadece işçileri, memurları ve sendikacı dostları uyarmak istiyorum. Yapılacak Anayasa değişikliğinin amacı tek adam yönetimine dayalı bir padişahlık düzeni kurmaksa ve bu düzen İslam’ın egemenliğine dayanacaksa böyle bir düzende işçinin, memurun hak arama özgürlüğü ve sendikası olmayacaktır çünkü İslami esaslara göre yönetilen bugünün Arap ülkelerinin hiç birinde özgür sendikacılık ve işçi haklarına saygı yoktur. Sendikacılık, toplu iş sözleşmesi kurumu bu düzenin tanımadığı kurullardır. Bu nedenle çalışanlar ve sendika yöneticileri yapılmak istenen ve büyük olasılıkla referanduma sunulacak olan Anayasa Değişikliği Taslağını dikkatle izlemeli ona göre oy vermeye hazırlanmalıdır. Yaratılmak istenen düzen demokratik işçi haklarının yok edileceği İslam’i esaslara göre ülkeyi yönetecek tek adam düzenidir. Çalışanlar ve sendikacılar böyle bir referandumda kendi geleceklerine oy vereceklerini, çok iyi bilmelidirler.
Dr. Engin ÜNSAL

Krom madeni dikkat çekici

KROM madeni ile ilgili yazılarınız çok dikkat çekici; okudukça haz duydum. Ülkemizin esas meselesi olan bu ve buna benzer konuların gündeme gelmesi ne yazık ki mümkün olamıyor. İnşallah duyarlılığınız vesile olur da Tanzimat’tan beri kangrenleşen sorunlarımıza artık çözüm bulma iradesini göstermeye başlarız. Elinize sağlık.
Zeynel Abidin AKIN

Ankara itfaiyesine aferin

23 Mart Cumartesi günü saat 10.00 sıralarinda Emek Mah. 8. Cadde’de bulunan apartmanımızın çatı bölümünde aniden çok yoğun duman bastırması üzerine İtfaiye Acil’e (110) telefon ettim. Beş dakikadan daha kısa süre içerisinde 3 yangın söndürme aracı ile itfaiye görevlileri hemen olay yerine yetiştiler. Gerekeni yaptılar ve ilgililere yol gösterici önemli uyarılarda bulundular.
Çok süratli hareket etme yeteneğine ve üstün hizmet anlayışına sahip olduğunu gördüğümüz Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkililerine ve personeline içtenlikle tesekkurlerimizi sunuyoruz.
Sabri KUMBAROGLU-Z.Yük.Müh.

 

Yazarın Tüm Yazıları