Teşekkürler Muslera

NE Sneijder ne Drogba... Muslera’dır Muslera. Enteresan bir maç oldu. Schalke iyi başladı golü de buldu.

Haberin Devamı

Sonra sahneye Hamit çıktı ve bütün dengeleri değiştiren bir gol attı. Çünkü bu gol Schalke’nin bütün kimyasını bozdu. Neden? Çünkü Schalke 2’yi de atsa, yiyeceği bir golle turu kaybedecek. Bu dakikadan sonra ilk yarının bitimine kadar mükemmel bir G.Saray vardı. Türkiye’deki Galatasaray’dan çok iyi iş yapan bir G.Saray… Burak’ın attığı gol de güzel ama biraz top stoplarına ve ofsaytlara dikkat etmesi lazım...
İkinci yarı başlıyor. Her şey G.Saray lehine. Schalke’nin gardı düştü. Boşa çıkıp biraz top yapsan, havlu atacaklar ama senin bu maçlar için aldığın Drogba da Sneijder de yaşayan ölü gibiler. G.Saray 3 topu üst üste yapamıyor. Kalede bir kaleci var. Mükemmele yakın. Ancak maalesef, ona yardım eden futbolcu adedi çok az. Neredeyse tek başına mücadele ediyor. İşin daha enteresanı, maç göstere göstere gidiyor hala Fatih Terim’den ses yok, hareket yok. Belki de şunu göstermek istiyor, “Alın işte Snejder’iniz de bu, Drogba’nız da bu...” Belki Sneijder’i değiştirmek için 15 dakika geç kalıyor. Bakınız, böyle maçlarda 15 dakika yarım asıra bedeldir. Bir iki dakika gecikirsen, treni kaçırırsın.

Haberin Devamı

Hataları göreceksin

BİR Amrabat giriyor. Kendi çapında iyi işler yapıyor. Bu sıralar G.Saray biraz pas yapsa, Schalke’nin arka tarafı bizim Eminönü Meydanı gibi. Ama yapamıyor. Sarı kırmızılılar, ilk yarının son 30 dakikasını Avrupalı gibi oynadı. Maçın diğer tarafında ise, Türkiye’deki G.Saray vardı. Top kornerden geliyor, hiçbir G.Saraylı rakibin yanında değil, golü yiyorlar. Ama bunun günahı yalnız onlarda değil. Türkiye Ligi’nin kalitesizliğinde.
Bence 5. dakikada Burak’a yapılan hareket net penaltı. Rakibin attığı golden önce Drogba’ya yaptıkları hareket de faul. Çünkü, aynı hakem maç içinde benzer pozisyonların daha hafiflerini faul düdüğü ile durdurdu. Sonuca gelelim. Öyle veya böyle turu geçen G.Saray’ı tebrik etmek lazım ama kazandığı zaman da hatalarını göreceksin. Göreceksin ki, bir sonraki turu geçebilesin. Muslera’ya da ayrı bir teşekkür gerekir. Hem iyi bir kaleci, hem de iyi bir sporcu olduğu için.

Yazarın Tüm Yazıları