Cep telefonumu klonlamışlar

2009 yılında Ankara’da bir telefon bayisinden aldığım ve faturası elimde olan cep telefonuma geçen gün kullanmakta olduğum GSM operatöründen gelen ‘telefonumun klonlandığını ve 23 Martta kapanacağı’ mesajı ile şok oldum.

Haberin Devamı

Hemen faturamla telefonu satın aldığım bayiye gittiğimde Ulaştırma Bakanlığı, Bilgi Teknolojileri Telekomünikasyon Kurulu’na klonlu bildirim formu faksladılar. Ben sorunun çözümlendiğini düşünürken, bana bu telefonun sadece bu hatla çalışabileceğini, cihazı değiştirmek örneğin eşime, çocuklarıma vermek gibi bir durumun mümkün olamayacağını, bunun
BTK’nın yeni bir uygulaması olduğunu bildirdiler.
Bu durumun benden kaynaklanmadığı elimde yaklaşık 4 yıl önce Türkiye’den resmi bir acentadan faturasıyla aldığım cihazı bazı sehtekarlar IMEI numarası kopyalayarak bloke edilmek durumuna getirip ben fatura ibraz edince bloke durumundan kurtuluyor ama yeni bir hatla kullanılmasına Ulaştırma Bakanlığı engel oluyor.
Sahtekarlar yüzünden vatandaş mağdur oluyor.
Ben bu telefonu değiştirmek istesem başkasının hattını takamayacağıma göre çöpe mi atacağım? Ben bu kadar zengin değilim. Klonlayanlar serbestçe istediği hatla sahte IMEI numaralı telefonlarını kullanırken, ben neden cezalandırılıyorum.
Durumu kamuoyuna duyurmak ve BTK’nın bu yanlış uygulamadan bir an önce dönmesini istiyorum.
Süleyman OKTAY

Haberin Devamı

İKİZ KULELERDEKİ SORU İŞARETLERİ

Yenimahalle Devlet Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı’nın izniyle Yenimahalle’de ikiz kuleler olarak adlandırılan bir kompleksi kiraladıktan sonra beş ay boyunca boş binaya aylık 300 bin lira kira ödediği iddia ediliyor. İddiaya göre Yenimahalle Devlet Hastanesi hastane olarak kullanılmak üzere kiraladığı binaya taşınmazken, bina daha sonra Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne devredildi, devir teslim ve kira sözleşmesine itiraz eden Atatürk Hastanesi eski Başhekimi Dr. Murat Bozkurt görevinden alındı. Kiralandığı halde beş ay boyunca boş yere kira ödendiği belirtilen kira ve devir teslim olayıyla ilgili iddialar ise şöyle gelişti:
Hastane yönetimi, Yenimahalle Yaşamkent’te ikiz kuleler olarak adlandırılan kompleksin sahipleri ile 9 Ağustos 2012 tarihinde aylığı 300 bin liraya kira sözleşmesi yaptı. Yenimahalle Devlet Hastanesi, ihtiyacı olduğu için hastane olarak kullanmak üzere Sağlık Bakanlığı’ndan talep ettiği binayı Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne devretti.
Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ise kiralandıktan sonra binaya beş ay boyunca taşınmadı. Daha sonra ise yıllık kirası üç milyon 600 bin, aylık kirası ise 300 bin lira olan bina sadece hastanenin satın alma birimi olarak kullanılmaya başlandı.
Yeni Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun muhtemelen haberi yoktur ama bu yolla Sağlık Bakanlığı’nın milyonlarca lirası sokağa atılmış olmuyor mu?
 
- ANKARA Tabip Odası’nın düzenlediği ‘Medya, Hekimler ve Sağlık’ konulu panel bugün Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde 18.30’da yapılacak. Konuşmacılar: Serpil Aygün Cengiz, Sultan Özer, Mustafa Sütlaş, Selçuk Candansayar. Moderatör: Mutlu Sereli Kaan.

Yazarın Tüm Yazıları