Lafa bakın, ‘Ben dağdan indim’

65 yaş üstündekilere 70 TL karşılığında Belediye otobüslerinden yararlanan bir vatandaş olarak Gökçek Bey’in uyguladığı her yılın mart ayının sonuna doğru bandrollerin yenilenmesi gerektiğini biliyordum.

Haberin Devamı

Son iki yıldır bandrolleri ya aralık yada şubat ayında değiştirmeye başladılar ve bunu da başardılar.
6 Şubat 2013 günü Çankaya hattına giden otobüse bindim, kartımı gösterdim, kartımızın zamanı geçmiş. Şoför, ‘Yeni bandrol almanız gerekir; ya inin yada kart basmanız lazım’ dedi. Ben de çantamda normal bilet buldum. Bu kartı kullanırken, ‘Bandrol Mart ayının sonuna kadar geçerli olmalı. Bu yaptığınız haksızlık oldu’ dediğimde aniden, ‘Ben dağdan indim’ diye bağırmaya başladı.
Gökçek Bey şoförlerinin halka karşı daha kibar davranmalarını sağlasa çok iyi olmaz mı?
(NOT: Ben şehit torunuyum şehit mirasçısı olamıyorum).
Kezban AYDIN

Burslardan işlem parası alınmamalı

Köşenizde şikayet ve serzenişlerimize yer verip sesimizi duyurduğunuz için minnettarız.
Kredi Yurtlar Kurumu’ndan 280 TL burs alan öğrenciye henüz bankamatik kartınız hazır değil, daha sonra yine sorunuz dedikten sonra burs parası 280 TL’yi vermek için 10 TL işlem masrafı almak ne kadar doğru ve etiktir?
Bilkent Ankuva Şubesi’nde yapılan bu işlemi Ziraat Bankası yöneticilerinin
dikkatine sunuyorum ve ayıplıyorum.
Atilla SELÇUK

Haberin Devamı

Orada ‘ASKİ Tesisleri’ yazar
 
‘ASKİ değil ANFA’ başlıklı dünkü yazıyı okuyunca hayret ettim desem yeridir. Ankara’da herkes bilir ki, bahse konu Beştepe’deki o tesis ASKİ’nindir. İnanmayan gidip bakabilir, kapısında kocaman ‘ASKİ Tesisleri’ yazar. ”Nihat Şafak” isimli (rumuzlu) vatandaşın bildiği kağıt üzerindeki işlemleri, (kiralayanı kiracıyı ya da muvâzaayı) sıradan Ankaralılar bilmez; Ankaralılar gördüğünü yaşadığını bilir.
Ayrıca,bu köşeyi takip edenlerin merakına mucip olan bir diğer husus sanırım şudur; ASKİ adına, detaylara hakim bir vatandaşın verdiği cevaba ne kadar itibar edilecek? Sayın Şafak, ASKİ yetkilisi veya çalışanı mı, açıklaması resmi mi, değil mi?
Sıradan kişiler kurumlar adına ne zamandan beri köşelere açıklama göndermektedirler?
Tarık YALÇINER

Yazarın Tüm Yazıları