Halkın kümesteki kaz ve sağılacak inekten farkı yok

ANKARA’da İsmail Çatak’ı nüfus idaresinde çok kızdırmışlar; bakın o da neler yazıyor:

Haberin Devamı

Evet, ben olsam; Nüfus müdürlüklerini önce şirketleştirir, sonra önemli bir hissesini borsada halka açar, daha sonrasında da özellikle yüksek teklif vereceğine inandığım CIA ve MOSSAD bağlantılı şirketlere blok satış yapardım. Böylelikle bir-kaç günü daha kurtararak yola (pardon) halka hizmete devam ederdim.
Sayın Bayer, yukarıdaki cümleleri nereden mi ilham alarak yazdım? Büyük ihtimalle halkımız gibi sizin de haberiniz yok. Çünkü ben de bir vesile ile dün öğrendim.(14.02.2013)
Kimse duyduk duymadık demesin! Nüfus müdürlükleri, nüfus cüzdanlarını kaybeden, çaldıran veya zayi eden yurttaşlardan 6.5 TL işlem ücretinin yanı sıra ayrıca 75 TL haraç (pardon dilim sürçtü) harç almakta, ödemeyeni de doğduğuna pişman etmektedir.
Düşünebiliyor musunuz? Bir nüfus cüzdanını yeniden çıkartmanın maliyeti bu ülkede asgari ücretin % 10’undan daha fazla. Demek ki halkımızın, Sayın Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, dolayısıyla hükümetimiz nezdinde yolunacak kaz veya afedersiniz sağılacak inekten öte bir değeri yok. Ama nereye kadar... üretime ve katma değere yönelik bir geliri hedeflemeyen, yalnızca günü kurtarmayı amaçlayan politikalarla nereye kadar... Sonuçta kümesteki kazların ve tavukların sayısı belli değil mi? Sonrasında yolunacak kaz, sağılacak inek kalmadığında Sayın yetkililerimiz ne yapacak.
Ayrıca hükümetimiz, devletimizin kurumları vasıtası ile halka vereceği hizmetleri kat be kat maliyetinin üstünde bir ücretle yapacaksa şayet, o zaman insana sormazlar mı ne hakla halktan vergi topluyorsun?
Aracılığınızla buradan devletimizin sayın yetkililerine seslenmek istiyorum:
Lütfen halkımızı bu kadar enayi yerine koymayın, halkımızın sabrını bu kadar zorlamayın. İnsaf biraz yahu!”
Gerçekten yazıktır, günahtır, ayıptır.

Haberin Devamı

Good morning!

Erdoğan, ‘Gazi Mustafa Kemal’ diyor; Atatürk adını hiç ağzına almıyor.
Demirel ise ‘Büyük Atatürk’ diye söz ediyor.
Erdoğan, Atatürk ismini sevmediği için mi Türklüğü anayasadan çıkartmak istiyor?
Cevabı dün Hasan Cemal köşesinde vermiş; hem de iktidara karşı en sert yazısıyla... Yazısının başlığını, “Fikrimle, zikrimle, yememle-içmemle, kılığımla-kıyafetimle sakın ha uğraşma!” diye koymuş; sonunu da şöyle bitirmiş:
“Yinelemekte yarar olabilir:
Hayat tarzlarıyla oynanmasın!
Tehlikelidir.”
Eski bir film vardı; ‘Good Morning Vietnam’ filmi bir kez daha izleyelim mi?

Haberin Devamı

AKP sabote ediyor

AKP’nin oyun planını bozduğumuz içindir ki; AKP müzakere platformunu sabote etme girişimlerini hızlandırmıştır. AKP masadan kaçmak istemektedir. AKP, sakat demokrasi anlayışı, uzlaşma ve diyalog konusunda siyaseten samimi ve dürüst olmadığı; aradan geçen 10 yılın sonunda mevzuatımızı talan ettiği, altüst ettiği ortaya çıktığı içindir ki, bir an evvel bu platformu sona erdirmek istemektedir. AKP; Anayasa Platformu’nu, bir siyasi diktatörün yol haritası için araç olarak kullanmak istemektedir.
CHP tüm bu oyunları engelleyen, deşifre eden, sorgulayan, kamuoyunu bilgilendiren konumda olduğu içindir ki; AKP, CHP’nin varlığından rahatsızdır.
(CHP Konya Milletvekili Atilla Kart)

Haberin Devamı

THY Yönetim Kurulu Başkanı suç işledi

THY Yönetim Kurulu Başkanı öyle bir açıklama yaptı, daha doğrusu öyle bir suç işledi ki izahı mümkün değil.
Halka açık şirketlerin başındaki insanlar politik renklerini belli edemezler, politik mesajlar veremezler.Çünkü bu, neticede yatırımcıyı zarara uğratabilir.
Ben hisse sahibi olsam bugün bir dakika bile düşünmeden satardım.
Benim gibi düşünen binlercesi olabilir. Onun için bu risktir ve suçtur dünyanın her yerinde.
Bakın neler diyor:
“Bir bardak suda fırtına koparılması ayıptır. Koca gazeteler, koca köşe yazarları ‘THY üzerinden iktidara nasıl vururuz, nasıl zayıflatırız...’ bunu ön plana çıkarıyorlar. Burada her şeyi buluyorsun, üzerine ‘İçki istiyorum, içki niye yok’, bunu da laiklikle bağlıyorsun. İçki içmeyi laiklik sanıyorlar...”
Olacak iş mi bu?..
Zeki KIRLI

Haberin Devamı

Ordu’nun rezervleri...

ORDU’da sanılanın aksine kaç milyon ton altın rezervi var? Bu altınlar neden çıkarılmıyor? Kanada firmalarının Ordu’nun madenlerine olan ilgisinin arkasında ne var?
? Ordu’nun hangi yörelerinde madensuyu ve şifalı sıcak su yatakları bulundu?
? Ordu’da Hazine arazilerinin çoğu dolarken, Fatsa’nın merkez ve kırsalında bulunan kaç Hazine arazisi yatırımcı bekliyor.
Metin AKYÜREK

Okuyunuz

? 16 Şubat 1969’da yaşanan ‘Kanlı Pazar’ı anıyoruz.
? İZMİR, Diyarbakır ve İstanbul barış için el ele veriyor.
? CINEBONUS, bazı filmleri getirmeyerek Fatih’i hakir göremez.
? ROMANLARA, Gaziosmanpaşa’da yeni ‘kentsel dönüşümden’ yeni darbe.
? MİLLETVEKİLİ Turgut Dibek, “839 vatandaşımız
 sivil şehitlik için başvurmuş 10 vatandaşımıza maaş bağlanması acziyettir” dedi.
‘hurriyet.com.tr/yazarlar’da okuyabilirsiniz.

 

 

Yazarın Tüm Yazıları