Rövanş kolay olmaz

MAÇ 11-11 oynansa Fenerbahçe’nin turu rakip sahada cebe koyacağı bir maç...

Haberin Devamı

Son zamanlarda seyrettiğim en zayıf takımlardan biri Bate Borisov. Bir tek artı yanları var, ne olursa olsun oyun disiplininden kopmuyorlar. Belli bir şablonları var. Belki de kapanan takımlara karşı bu tarz bir oyunları var. Üzerine gelen bir takımla oynarlarsa ne yaparlar, onu İstanbul’da göreceğiz.
Fenerbahçeli oyuncular özellikle Meireles atıldıktan sonra çok mücadele ettiler. Ama skoru da korumak için hep tek yönlü oynadılar. Hücuma çıkamadılar. Fenerbahçe’nin dün en büyük artısı topu kaptırdıklarında meşin yuvarlağın önünde hiç kalmadılar, hep arkasına geçtiler rakibe müdahalede bulundular. Fenerbahçe tamamen defansı düşününce rakip de hiç maceraya girmeyip defans oyuncularını hücuma sokmayınca maç golsüz sona erdi.
Şampiyonlar Ligi grubunda bu kadar puanı alan bir takımın bu kadar kötü olacağını zannetmiyorum. Onun için İstanbul’daki maçta Fenerbahçe’nin son derece kontrollü hücum etmesi gerekir. Seyircinin de olmaması Fenerbahçe için dezavantaj.

Haberin Devamı

Türkiye’de atılmazdı

GELELİM maçın en önemli olayı Meireles’in atılmasına... Ben burada futbolcuya hiç kızmıyorum. Onu bu hareketleri yapmaya iten kendi kulüp yöneticileri, futbol federasyonu, özellikle tahkim kurulunun eseridir Portekizli. Eğer Fenerbahçe bu turu geçemezse bunun tek sorumlusu bu oyuncuyu bu hale getirenlerdir.
Peki Meireles yaptığı hareketten dolayı atılır mıydı? Kesinlikle evet! Peki Türkiye’de bu hareketlerle atılır mı? Hayır!.. Sarı kart görür. Çünkü atılırsa Portekiz Futbol Federasyonu Başkanı, Cristiano Ronaldo, FIFA Başkanı ve ABD Başkanı Obama araya girerek çocuğu affederler. Aslında bu oyuncunun atılma sebebi fizik olarak zayıf olmasından başka bir şey değil. Çünkü yere sağlam basamıyor. Hakem dün gece iyi bir yönetim gösterdi. Verdiği bütün kartlar da haklı.

Yazarın Tüm Yazıları