Ankara’nın yanlızlığı ve sahipsizliği

Nüfusu 5 milyonu aşmış olan ilimizin özellikle son yıllarda yatırımlardan yeterli payı almadığını düşünüyorum

Haberin Devamı

. Ankara’mız son yıllarda ileriye değil adeta geriye gidiyor. Yatırımlar özellikle İstanbul’a kaydırılmakta, İstanbul’a bir ayrıcalık sağlanmaktadır. Ekonomide İstanbul’un çok önemli yeri var, yapılan yatırımları da çok görmüyorum ama bu ülkenin başkenti de göz ardı edilmemelidir.
İstanbul’a yapılan yatırımları hayranlık ve birazda kıskanarak izliyoruz.
Hemen hemen günün her saatinde şehrin nerede ise tüm yolları trafiğe yetmemesi nedeniyle sürücüler sıkıntı yaşıyor. Devam eden 3 metro inşaatı bitirilmiş olsa da Ankara’nın trafik sorununu çözmeyecektir. Bu yer altı taşıma sisteminin bir çok semtlere yaygınlaştırılması gerekiyor.
Özellikle Dışkapı-Kızılay, Dikimevi–Kızılay, Eskişehir Yolu-Kızılay daha bir çok yollarımız da trafik durma noktasına geliyor.
Tarihi dokunun ortaya çıkarılması için Ulus’ta başlatılan proje yıllardan beri bitirilemedi.
Bir çok ilde mükemmel statlar yapılmışken ülkemizin Başkent’inde doğru dürüst bir stat yok. Mevcut 19 Mayıs Stadyumu eskidi.
Esenboğa Havalimanından Kızılay’a kadar raylı sistem yapılacağı açıklandı ama ne yazık ki bu konuda da hiçbir gelişme göremiyoruz.
İskitler’de oluşturulacak Dünya Ticaret Merkezi adında bir proje nerede ise 30-40 yıldır konuşulmakta ama nedense bir türlü yapılamıyor.
Ankara’nın köklü sorunlarını teleferik veya uçak restoran vb. yatırımlar ile çözmek mümkün değil. Lütfen ciddi ve kalıcı yatırımlarda Ankara’yı da unutmayalım.
Ercihan SAĞINDIK

Haberin Devamı

2 aylık periyotlarla aydınlatma yapıyoruz

ENERJİSA Başkent Elektrik Dağıtım A.Ş. “Son Çare Gazete” (1.2.2012) başlıklı bir vatandaşın görüşlerine şu açıklamayı yaptı:
“Habere konu adresin de bulunduğu Ankara Metropol Bölgesi kapsamında Altındağ, Çankaya, Elmadağ, Mamak, Keçiören, Pursaklar ve Yenimahalle İlçeleri ve bu ilçelere bağlı 358 adet mahallelere 2 aylık periyotlarla düzenli aydınlatma bakım çalışması yapılmaktadır. Bu çalışmalar esnasında tespit edilen arızalı armatürlerin tamamı faal duruma getirilmektedir. Ayrıca e-posta, dilekçe ve Çağrı Merkezimiz kanalıyla gelen ihbar ve müracaatlar halinde genel kapsamlı arızalara aynı gün içerisinde müdahale edilmektedir. Münferit arızalar ise performans hedeflerimiz dâhilinde oluşturulan iş planlarımız kapsamında onarılmaktadır. Tüm bu çalışmalarımız, sistemsel olarak kayıt altına alınmakta ve düzenleyici kurumlar nezdinde raporlanmaktadır. Müşterimizin ikamet ettiği adreste yapılan incelemede, apartmanın önünde bulunan aydınlatma direklerinde tespit edilen eksik armatürler tamamlanarak tümü yanar duruma getirilmiştir.”

Haberin Devamı

İade kuralları bezdiriyor
 
KENT Park AVM’deki Toyzzshop’a dört gün önce aldığım ürünlerden birisini iade etmek için gittim. Kredi kartı ile alış veriş yaptığım için iade ettiğim ürünün bedelinin kredi kartıma iadesinin (iade aynı gün olmadığı için) ancak bir form doldurularak merkezden yapılabileceğinin söylenmesi üzerine hediye çeki almak zorunda bırakıldım.
Öğrenmek istediğim; kredi kartlı alışverişlerde iade bedelinin kredi kartına iadesi, eğer ürün ayı gün iade edilmezse gerçekten sadece firma merkezinden mi yapılabiliyor? Böyle bir uygulama yapmaya yasal olarak hakları var mı? Ambalajı açılmamış bir ürünü dört gün içerisinde iade ettiğim halde kredi kartıma iadesinin mağazadan anında yapılması gerekmez mi?
Engin ÖZKAN

Yazarın Tüm Yazıları