Kulkuloğlu Kayseri’ye bastırıyor

CHP Kayseri Milletvekili Dr. Şevki Kulkuloğlu, Kayseri ile ilgili başlattığı iddiaların peşini bırakmıyor.

Haberin Devamı

Meclis’te basın toplantıları yapıyor, Kayseri’de yaşananların tanığı olan bir genci gazetecilerin önüne çıkarıyor, resmi makamlarca dinlenen ‘ayıp’ kaseti ortaya döküyor.
Ne yazık ki, muhafazakâr medya bunları yazmaya cesaret edemiyor. Bırakın yazmayı belki de dinlemeye ‘cesaret’ edemiyor.
Kayseri’de, ‘Kayseri’ diye başlayıp ‘flaş habere’ kadar takma isimlerle çıkan yazılı basın ve televizyonlardan ses çıkmıyor.
Hepsi tısss!...
Belediye Başkanı keşke bu açıklananlar üzerine bu kez sucuk yerine ‘pastırma’ partileri verse!..
O da tısss!...
Medyaya yansıdığı gibi, Kayseri’den AKP’li bir milletvekiliyle şimdilerde ‘güçlü’ bir işadamı olan imamın kamuoyuna yansıyan ‘utandıran’ konuşmaları karşısında AKP’liler ikiye ayrılmış durumda.
Erdoğan’cılar, içten içe memnun...
Gül’cüler sıkıntıda...
Kayseri’de son atamalarla bürokraside dengeler değişti, Erdoğan dengeleri kontrol edebiliyor artık.
Biz lafı uzatmayarak CHP’li Kulkuloğlu’nun Adalet Bakanı Sadullah Ergin’e yönelttiği ‘zor’ soruları aktaralım:
“Ankara 12. Ağır Ceza Mahkemesi (CMK 250) Hâkimi/Savcısı tarafından verilen 14.7.2010 tarih ve 2010/2034 sayılı karar numarası ile 2009/625 soruşturma sayılı iletişimin tespiti, dinlenmesi ve kayda alınması kararının uygulanması sonucunda (TİB.F.01.TK.815086012 ve 815337145) resmi dinleme kayıtlarına takılan ve bir süredir sosyal medyada dönen, partiniz AKP Meclis Grup Başkanvekili Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ve Kayseri’de ikamet eden tarihi Hunat Camisi eski imamı ve işadamı Ali Çamlı’nın telefon konuşmaları bilinmektedir.
Bu konuşmalarda Mustafa Elitaş, eski imam-işadamı Ali Çamlı aracılığı ile, Sabah ve Taraf gazetelerinin Kayseri’deki bir yolsuzluğu ‘Ergenekon kasası’ olarak gösterme çabalarına karşılık bağımsız mahkemenin yayın durdurma kararına karşı müdahale etmektedir. Bağımsız mahkeme kararını Sabah ve Taraf gazetelerinin lehine değiştirmeye çalışmaktadır. Bu müdahale sosyal medyada dönmekte olan haberde açıkça anlaşılmaktadır. Bağımsız olması gereken yargıya açıkça müdahale edilmektedir.”
Kulkuloğlu bu bağlamda soruyor:
“1- Dinleme kaydından da anlaşıldığı gibi Kayseri’de bir yolsuzluğu Ergenekon ile ilişkilendirmeye çalışan Sabah ve Taraf gazetelerinin yayınına durdurma kararı alan mahkemeye ve mahkeme kararına karşı girişimde bulunulmaktadır. Dinleme yaptıran ve dinlemeden de haberdar olan soruşturmayı yürüten Ankara Özel Yekili Cumhuriyet Savcılığı bahsi geçen müdahaleye karşı gerekli yasal inceleme ve işlemleri yapmış mıdır? Şayet yapılmış bir yasal işlem ya da inceleme var ise konuyla ilgili olarak kimler hakkında ne tür bir işlem yapılmıştır? Sonucu ne olmuştur?
2- Şayet bahsi geçen bu müdahale hakkında bir yasal işlem ya da inceleme yapılmamış ise görevinin gereğini yerine getirmeyen yetkililerle ilgili olarak bir soruşturma yaptırmayı planlıyor musunuz? Bir planlamanız var ise bu girişimiz ne zaman olacaktır?
3- Müdahale girişimine karşı yapılmış bir yasal işlem ya da inceleme yok ise bahsi geçen müdahale girişimini talep eden iki gazeteye, bu müdahale talebine olumlu yaklaşarak müdahalede bulunan AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ve bu müdahaleye aracılık yapan Kayseri Hunat Camisi eski imamı, işadamı Ali Çamlı, Kayseri Adliyesi’nde görevli hâkim Yıldırım Bayrak hakkında bahsi geçen müdahaleye ilişkin herhangi bir soruşturma yapmayı planlıyor musunuz? Şayet bir planınız var ise bu nedir? Ne zaman gerçekleşecektir?”

Haberin Devamı

Hepimiz ‘taşeron’uz

Haberin Devamı

ABONELERE gönderilen elektrik faturaları ‘cep yakmaktadır’.
Sanırım dünyanın hiçbir yerinde halkın zaruri ihtiyacı olan elektrik için kullanılan elektrik bedelinin üzerine faturalarda % 60 oranında vergi, fon, TRT payı vs. ilaveleri yapılmaz ve yoktur veya çok azdır.
Bizde ise 15 civarındaki ilaveler yetmiyormuş gibi şimdi de ‘Sayaç ayar–bakım’ gibi ek masraflar da ayrıca faturalara eklenmektedir.
Telefon, doğalgaz, sigara, alkol... Say sayabildiğin, öde ödeyebildiğin kadar.
Biz Türk vatandaşları olarak ülkemizde ‘taşeron’uz.
Hikmet ERSOY

AKP’de Zekai Özcan’lar nerede

AKP Ankara Milletvekili Zekai Özcan geçmişte ne yapmıştı:
“Tayyip Erdoğan, PKK’ya terör örgütü demediği için BDP’lilerle muhatap olmayacağını söylediği partinin genel başkanını, bizzat kendisi muhatap alıyor” diyerek 2010 yılında partisinden istifa etmişti.
Şimdi BDP Genel Başkanı’nı muhatap almayı bırak, direkt olarak Abdullah Öcalan’la görüşüyorlar.
AKP’de hâlâ Zekai Özcan gibi milletvekilleri kalmış mıdır acaba?
Yusuf TUNCER

Haberin Devamı

Seyhan da kan ağlıyor

DÜNKÜ “Çukurova’ya bir ihanet daha” yazınızda Ceyhan Nehri’nin acıklı durumunu kaleme almışsınız, çok teşekkürler. Ben bir ‘TEMA’ üyesi olarak yıllarca bu konularda belli kuruluşlara çok eleştiriler gönderdim ama bir yararı olmadı maalesef. Seyhan Nehri, Ceyhan’dan daha mı iyi zannediyorsunuz. İçler acısı. Gün geliyor baraj kapakları kapatılıyor nehir kupkuru ve balıklar, yumurtalar, martılara, tilkilere yem. Bir Karataş Havzası vardı ve kuş cennetiydi. Tamamı mera yani senin-benim malım. Buraları
DSİ kuruttu ve köylüye dağıttı. Dağıttı da ne oldu? Yine yağmurlarda ekelgeler su altında kalıyor. Ama olsun diyorlar, kuşları kovaladık ya! Ali CAN-ADANA

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

UĞUR Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı’nın Kadir Has Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi ile ortaklaşa düzenlediği um:ag Akademi’nin 5. döneminin 18 Şubat’ta Cibali Kampusu’nda başlayacağını...

Yazarın Tüm Yazıları