BES paraları gasp edilemez

BES sistemine (Bireysel Emeklilik Sistemi) 2004 yılında girmiştim fakat sonradan çıktım. Vergi dairesi ana para dahil stopaj kesti, itiraz ettik ama nafile... Allah razı olsun cesaretli vatandaşlarımız mahkemeye verip kazanmışlar; emsal teşkil etmesi ve davaları kaybettiğinden (Vatandaşı düşündüğünden değil) başvuranların mahkemeye vermeme şartıyla parasını ödeyeceğiz dediler.

Haberin Devamı

Başvurumuzu yaptık 2012 Kasım ayında da sirküler çıktı paramızı ödemeleri lazımken, 2013 Şubat ayı oldu ses yok. Büyük Mükellefler Vergi Dairesi’ni arayıp sorduğumuzda “1.500.000 başvuru var, çok yoğun ne zaman ödeneceği belli değil” diyorlar. Gecikme faizi de vermeyeceklerini” söylüyorlar.
Bu vergi daireleri milyonlarca gariban vatandaştan nasıl vergisini hem de gecikme faiziyle, yıllar geçse de topluyor? Ev, araba, dolaylı vergiler, vs....
Pardon pırlantadan,
elmastan almıyor sanırım.
Başbakanımızdan bu yaraya çare bulmasını istiyoruz. Gasp edilen paramızı alamıyoruz, ileride bir zaman alsak da gecikme faizi falan da vermeyecekler.
(Lütfen adımı yazmayın, burası Türkiye!)

Oyuna dikkat

BİR ‘apaçık sır’ vereceğim: CHP’de ideoloji ve söylem tartışması tabii ki yapılmalıdır, buna ihtiyaç da vardır. Ancak, bugünlerde ‘ideoloji tartışması’ sandığımız gelişmeler aslında partideki menfaatleri elinden alınan bir ekibin ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nu yeme operasyonudur.’
Bunu bilir, bunu derim.
S.T.

Haberin Devamı

Ülke ne hale geldi

DİYARBAKIR’da ‘Selahaddin Eyyübi Üniversitesi’ adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmasını öngören yasa tasarısı üzerinde söz alan CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner’e cevap veren AKP Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, bütün kirlenmiş dünyasını dışa vurdu.
Cuma İçten, Milletvekili Öner’e yönelik, “Sen Diyarbakır’ı biliyor musun? Sen Kürt müsün? Diyarbakır’da niye yoksun? Tabela partisisin. Oy bile alamazsınız. Sizler, bizleri 1925’te de 37’de de 57’de de terk ettiniz. O günden beri Diyarbakır’a giremezsiniz. Girebilmek için abdest alman lazım senin. Biz seninle eşit değiliz, elhamdülillah. Zaten ben seninle eşit olmak istemem. Biz bu ülkenin sahibiyiz” ifadeleri, AKP zihniyetinin ahlaksızlıkta, bölücülükte artık sınır tanımadığını, Alevilerle ilgili fütursuzluğunu artırdığını gösteriyor.
Bu zihniyet, Anadolu topraklarında düşmanlığın, bölücülüğün, kin ve nefretin yeniden filizlenmesine neden oluyor. Dış politikada uyguladığı mezhepçi politikalarla Türkiye’yi Suriye’de ateş çemberinin içine atan, “Alevileri keseceğiz” diyen Selefi grupları para ve silah vererek, insan yollayarak destekleyen AKP zihniyetinin Türkiye’de yapmak istediği şey de Alevileri yok etmektir.
Çarpık zihniyetiniz Alevilerin sabrını zorlayan sınırlara dayanmıştır. Türkiye Cumhuriyeti döneminde hiçbir hükümet, hiçbir başbakan bu kadar açıktan, bu kadar rahat Alevilere küfretmemiş, aşağılamamıştır. “Kafkaslardan, Boşnaklardan gelenler siz bu ülkenin sahipleri değilsiniz” denilerek açıkça ırkçılık yapılmıştır.
Sayın Cuma İçten; bu konuşmanızı kınıyoruz.
Selahattin ÖZEL
Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı

Haberin Devamı

Türk-Kürt kardeştir

ISPARTA Milletvekili Öner, AKP’li vekilin partisine yönelik ‘ırkçılık’ suçlamalarını yanıtlarken, serinkanlı bir şekilde “Türk-Kürt ikizdir; Türkiye Cumhuriyeti’ni kuranlar ve yüceltenler kardeştir. Hepimiz biriz, birimiz hepimiz için varız” dedi. AKP’li vekile “Diyarbakır senin babanın malı mı?” diye soran Öner, “Cumhuriyetimizi birlikte yüceltelim, kuranlara saygısızlık etmeyelim” uyarısında bulundu.

KİMLİK SİYASETİNİ BIRAKIN

İktidarı ve bazı BDP’lilerin önyargılı ve ideolojik tutumunu eleştiren Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner, Meclis kürsüsünün kimlik siyasetine alet edilmemesini istedi. Öner; “Şunu hepimiz kabul edelim, -ben kendi adıma konuşmuş olayım- ben Ziya Gökalp kadar Türk’üm; Yaşar Kemal kadar, Selahaddin Eyyübi kadar Kürt’üm; Mareşal Çakmak kadar Boşnak’ım, Mehmet Akif kadar Arnavut’um, Mustafa Kemal gibi göçmenim, Kazım Koyuncu kadar Laz’ım, Yusuf Çetin kadar Süryani’yim, Nâzım Hikmet kadar Çerkez’im, Ali İhsan Ensari kadar Arap’ım, Lefter Küçükandonyadis kadar Rum’um, Artin Penik gibi Ermeni’yim. Artin Penik’i kimler biliyor? ASALA militanları diplomatlarımızı şehit ettiği zaman, Ağustos 82’de, Taksim Meydanı’nda kendini yakan Ermeni yurttaş, çok saygıdeğer bir yurttaş, huzurunda saygıyla eğiliyorum, Allah’tan rahmetler diliyorum. Dede Korkut’un torunuyum, Âdem oğlu Yunus’um” diye konuştu. AKP sıralarından duyulan “Aşure gibisiniz” sözlerine karşın Öner, “Kimliğimle gurur duyuyorum. Türk ulusu bir alaşımdır, bir aşure değildir, cehaleti terk edin” dedi.

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

ANKARA Barosu Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun, Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı’na adaylığını açıkladığını...
- BİR uygarlıktan diğerine geçen sanat eserinin ait olduğu ülkeye iadesi için (Bodrum’daki Mausoleum heykeli ve parçalarının İngiltere’ye kaçırılması olayı için) AİHM’ye başvuran Av. Remzi Kazmaz’a, İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu’ndan sonra Ankara Büyükelçisi Davit Reddaway’ın da, bazen sert ve diplomatik bazen de yumuşak bir üslupla “Kaçırmadık, fermanla aldık” diyen bir mektup gönderdiğini...
- RİZE Çamlıhemşin’in bağımsız Belediye Başkanı İdris Lütfü Melek’in, “Kar tadını yaşamak, doğayla kucaklaşmak ve Ayder’in zirvesinde çay içmek istiyorsanız halkımızı bu hafta sonundaki 6. Kardan Adam Şenliği’ne bekliyorum” dediğini...
- MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın, “Türkiye’nin Şanghay Beşlisi içine alınması konusunda hükümetinizin gizli bir çalışması mı vardır? Türkiye gerçekten NATO’dan ayrılıp AB’ye üye olma girişimlerinden vazgeçerek Şanghay İşbirliği Örgütü’ne girmeyi planlamakta mıdır?” diye sorduğunu...

Yazarın Tüm Yazıları