Uğur Mumcu Ölümsüzdür

UĞUR Mumcu Gazetecilik Vakfı’nın (um.ag.org.tr) düzenlediği ve 50’den fazla sivil toplum örgütünün katkılarıyla hazırlanan ‘Adalet ve Demokrasi Haftası’ yarın başlıyor.

Haberin Devamı

Uğur Mumcu’nun öldürüldüğü 24 Ocak ile Muammer Aksoy’un öldürüldüğü 31 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek etkinlikler için “Atatürkçülüğün tam bağımsızlık ilke ve inancıyla, her türlü gerici, baskıcı ve sömürücü güce karşı koyacağımızı; ülkemizde yaşanan faili meçhul cinayetler, haksızlıklar, yolsuzluklar karşısında suskun kalmayacağımızı ve aydınlarımızı unutmayacağımızı bir kez daha dile getireceğiz” deniliyor.
20. Adalet ve Demokrasi Haftası’nın ana başlığı ‘Uğur Mumcu Ölümsüzdür’ olarak belirlendi.
Hafta, paneller, sergiler, söyleşiler, konferanslar, belgesel film gösterimleri ve müzik dinletileri ile geçecek. Yarın Uğur Mumcu’nun evinin önünde saat 12.00’de toplanılacak. Etkinliklere vakfın internet sitesinden www.umag.org.tr ulaşılabilir.

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“(Manisa’da TEDAŞ’ın sayaç okuma ihalesi nedeniyle) Hem taşeron çalıştıracaksın, hem de hakkını vermeyeceksin; yok öyle yağma!...”
(Manisa Milletvekili Sakine Öz)

Bulgaristan’da neler oluyor

BULGARİSTAN’da Hak ve Özgürlükler Partisi’nin pazar günkü kongresinde yaşananlar sonrasında Bulgaristan basınında ilginç yorum ve suçlamalarda bulunuluyor.
‘24 Ças’ gazetesi, imalı bir ifade ile “Bu Doğan’a yapılan suikast girişimi değildir, tiyatrodur. Bir yerden alıntı gibi... Bu 1988’de Turgut Özal’a yapılan suikast girişiminin taklididir. Suikast gerçek kurşunla yapılır, biber gazıyla değil... Doğan kendisini kahraman mı ilan etmek istiyor?” diyor. Aynı gazeteden Sosyolog Kınços Toyçev, Türk Başbakan yüzünden Doğan’ın çekildiğini iddia ederken, “Bizim iç politikamıza bir başka ülkenin (Türkiye’nin) burnunu sokması görülmüş değildir. (...) Ahmet Doğan vatan hainidir” diye yazarken, Türk milletvekilleri ve siyasetçilerin kongreyi izlemelerinden hoşlanmadığını anlatmak istiyor. (...) Ahmet Doğan’ın, HÖH’ün yerine önerdiği ve seçilen Lütfü Mestan, Erdoğan’a yakın bir isimdir. Ahmet Doğan bu nedenle çekildi“ iddiasında bulunuyor.
HÖH (Bulgarca kısaltmasıyla DPS), sosyalist gelenekten gelen Türkler tarafından kurulmuştu. Ancak kendisini daha sonra ‘liberal’ olarak tanıttı. HÖH’ün son kongresine CHP ve MHP’li 6 milletvekili katıldı; hiçbir AKP’li kongrede bulunmadı. Ama üyelerinin çoğunluğunun AKP’yi desteklediği biliniyor. Örneğin, Bulgaristan’da oy ağırlığı olan HÖH’ün eski Trakya temsilcisi Zahit Öztürk ile şimdiki temsilcisi Nevzat Akıncı AKP’ye yakın isimler. Dengeler, ‘bağlantılar’ nedeniyle ilk başta şaşırtıcı görülüyor. Ama HÖH’ün bundan sonra ‘muhafazakâr’ olması isteniyor.
Yeni kurulan partinin başına geçen, Doğan’ın eski yardımcısı Kasım Dal, 22 Mart 2001’de Çorlu’daki Arda restoranında Türk göçmenlere hitaben yaptığı konuşmada, “Ben Başbakan Erdoğan’la görüştüm. Oradaki görüşmede, bana ‘Ahmet Doğan’la görüşmeyi milletim adına ihanet sayarım’ dediğini” söylemişti.

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

Şişli’ye kelepçe

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi’nin Şişli Belediye Başkanlığı’na bir yazı göndererek, iktidar tarafından 2014’deki seçimden sonra Sarıyer’e bağlanacak Ayazağa, Meslak ve Huzur Mahallesi’nde yapılacak yeni konut projelerinin onay ve proje tasdiklerini bir yazı ile durdurduğunu; bununla belediye kaynaklarının iyice ‘kurutulmak’ anlamına geldiğini... İSTANBUL Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin Kalkavan’ın karşısına İMEAK (İstanbul, Marmara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz) adayı olarak çıkan, Bakan Binali Yıldırım’ın oğlunun eski ortağı olan Salih Zeki Çakır’ın “DTO binasında, izdiham, kargaşa ve kaos meydana geleceğinden sağlıklı bir seçim mümkün değildir. Çünkü üye sayısının bini geçtiği komitelerimiz bulunmaktadır. 8 bin oyluk seçim 150 kişilik salonda yapılamaz!” dediğini...

 

Yazarın Tüm Yazıları