Çin'den Aygün'e sert uyarı

Güncelleme Tarihi:

Çinden Aygüne sert uyarı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2013 16:08

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün’ün Paris'te öldürülen PKK’lı Sakine Cansız’ın yakınlarına taziyede bulunmasına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Aygün, bazı Alevi kuruluşlarının düzenlediği etkinliklere katılmak üzere gittiği Paris’te Cansız’ın ailesini de ziyaret ederek başsağlığı diledi. Kılıçdaroğlu, Çin'de gazetecilerin bu yöndeki sorusu üzerine parti yetkililerinden bilgi aldığını, ancak daha ne olduğunu tam öğrenemediğini ve Hüseyin Aygün ile görüşmediğini belirtti.

Kılıçdaroğlu, “Siyasette herkesin sorumlu davranması lazım. Sorumluluk kavramı vardır. Boş bir kavram değil. Siyasi partilerde her üye, partinin koyduğu kural ve ilkelere özenle uyması lazım” dedi.

Bu sözlerinin Aygün’e uyarı olup olmadığı, disiplin mekanizmasını çalıştırıp çalıştırmayacağı sorusuna ise Kılıçdaroğlu, “Bana bir soru sordunuz. Yanıt verdim. Sorumlu davranmak zorundadır. Ankara’ya gidelim olay nedir bilmiyorum. İlke çerçevesinde hareket edeceğiz” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

AYGÜN, TAZİYE FOTOĞRAFINI TWITTER'DA PAYLAŞTI

Hüseyin Aygün, sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki hesabında ''Ailelere başsağlığı diledik... Sağda Erdal bey; solda Sakine Cansız'ın kardeşi Metin bey..'' yazarak taziye ziyaretinden bir fotoğraf paylaşmıştı.

İşte Aygün'ün paylaştığı o fotoğraf:

Çinden Aygüne sert uyarı


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!