Zübeyde Hanım anıldı

Güncelleme Tarihi:

Zübeyde Hanım anıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2013 12:52

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım, ölümünün 90’ıncı yılında Karşıyaka’daki anıt mezarının başında düzenlenen törenle anıldı.

Haberin Devamı

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, 14 Ocak 1923 tarihinde İzmir’de yaşama gözlerini yuman annesi Zübeyde Hanım, vefat edişinin 90’ıncı yılında bir kez daha saygıyla anıldı. Törene, İzmir Vali Yardımcısı İbrahim Ballı, Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Garnizon Komutanı Vekili Deniz Piyade Albay İsmail Sözener, CHP İzmir Milletvekili Mustafa Moroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun eşi Türkegül Kocaoğlu, CHP, Ak Parti ve diğer partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda İzmirli katıldı. Anıt mezara çelenk sunumu ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Törende, Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu Öğrencisi Ezgi Uğur, ’En Büyük Anamıza’ adlı şiiri okudu.

Türk Anneler Derneği Karşıyaka Şube Başkanı Feyza Işıklı, Türk ulusunun en büyük annesi Zübeyde Hanım’ı hasret ve sevgi ile hatırladıklarını söyledi. Işıklı, "Zübeyde Hanım, oğul hasreti ile yanan yüreğine her zaman taş basmış, Mustafa Kemal Atatürk’ü en iyi şekilde yetiştirmek için tüm acılara göğüs germiştir. Zübeyde Hanım vefat ettiği sırada Mustafa Kemal Anadolu’da bir gezidedir. Bu acı haberi almasına rağmen Ulu Önder gezisini yarıda kesmeyip halkı ile buluşmasına devam etmiştir. Gezisi bittikten sonra çok sevdiği annesinin mezarına gelerek burada onunla buluşmuştur. Ulu Önder çok sevdiği annesinin ölümüne rağmen gezisini yarıda kesmeyerek Türk milleti sevgisini kendine yakışır bir şekilde göstermiştir" dedi.

Haberin Devamı

Türk Kadınlar Birliği Karşıyaka Şube Başkanı Yengi Borat ise "Ulu Önder Atatürk dünya barışı için emek veren birisidir. Devrimlerin yolunu açan bir lider, aynı zamanda kadın ve kadın haklarına saygılı bir devlet adamıdır. Zübeyde Hanım işte böyle bir oğulun annesidir. Ata’mızın annesi olduğu gibi Türk milletinin annesidir" diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!