Fransa’da “güçlendirilmiş kırmızı alarm”

Güncelleme Tarihi:

Fransa’da “güçlendirilmiş kırmızı alarm”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2013 14:49

Paris’in göbeğinde üç gün önce üç PKK’lı kadının güpegündüz bir suikasta kurban gitmesinin ardından, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande’ın Mali’ye askeri operasyon kararı alması, ülkede güvenlik endişesi doğurdu.

Haberin Devamı

Bir yandan öfkeli Kürt grupların neden olabileceği olaylar nedeniyle Türklere ait tüm kurum ve kuruluşların önünde önlem alındı. Saldırıya hedef olan Kürt kurum ve derneklerinin korunması için de yoğun güvenlik önlemleri alan Fransız polisi, cinayetin meydana geldiği Kürdistan Enformasyon Bürosu ile Ahmet Kaya Kürt Kültür Merkezi’nin bulunduğu sokağın giriş ve çıkışlarında güvenlik önlemleri alındı.

Aynı gece Mali’ye askeri müdahale kararı alınması üzerine, Mali’deki radikal İslamcı grup Ensar Dine, Paris’i tehdit ederek, bu müdahalelerinin karşılığını bulacağını söyledi. Bunun üzerine Cumartesi günü Elysée Sarayı’nda güvenlik zirvesini toplayan Hollande, ülkede ‘günlendirilmiş kırmızı alarm’ seviyesinde güvenlik önlemleri alınmasını kararlaştırdı.

Haberin Devamı

Hollande’ın açıklamasının ardından turistik bölgeler, metro ve tren istasyonları, havaalanları, kamu binaları ve sokak eylemlerinde yüksek güvenlik kuralları uygulanmaya başladı. Paris metrolarında ağır silahları ile jandarmalar devriye geziyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!