Gül: Kimin ne yapacağı bellidir

Güncelleme Tarihi:

Gül: Kimin ne yapacağı bellidir
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2013 20:04

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, terörü bitirmek için farklı yolların denenebileceğini belirterek, “Devletinize güvenin, devletinizin sorumlularına güvenin. Hiçbir şekilde teröre taviz verilmez, bunu da bilin. Ama terörü Türkiye'nin gündeminden çıkartmak için de yapılan çalışmalar, gayretler ümit ederim ki netice verir. Bir kez daha söylemek isterim, kimin ne yapacağı bellidir” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, Afyonkarahisar'da konakladığı Korel Otel'de, şehit yakınları, gaziler, kent protokolü mensupları, iş adamları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle akşam yemeğinde bir araya geldi.Türkiye'nin en önemli meselesinin terör olduğuna işaret eden  Cumhurbaşkanı Gül, şehitlerin acılarının sadece düştüğü yerleri değil tüm  Türkiye'yi yaktığını söyledi.

“İnsanlığa karşı suç işleyenler, birliğimize, beraberliğimize tehdit  olanlara karşı mücadele etmek ve onlara pes etmemek de şüphesiz ki bizim  borcumuzdur” ifadesini kullanan Gül, terörle mücadele konusunda farklı yollar  olduğunu belirti.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Silahla karşımıza çıkan, silahla hak hukuk arama peşinde olanlara karşı  kesinlikle çok daha güçlü silahla çıkılır, her devletin yapacağı iş de budur.  Asla taviz de verilmez. Ama terörü bitirmek için bütün başka yollar da denenir.  Bu konuda herkesin devletine güvenmesi gerekir. Çünkü terör örgütleri bazen başka  ülkeler tarafından kullanılır. Bunu bilir veya bilmez. Ortadoğu'da olup  bitenleri, bu çalkantıları görüyorsunuz. Bütün bu çalkantılar içerisinde, 'kimin  eli kimin cebindedir' tabiri bazen geçerli oluyor. O bakımdan bu konuda  devletinize güvenin, devletinizin sorumlularına güvenin. Hiçbir şekilde teröre  taviz verilmez, bunu da bilin. Ama terörü Türkiye'nin gündeminden çıkartmak için  de yapılan çalışmalar, gayretler ümit ederim ki netice verir.

Bir kez daha söylemek isterim, kimin ne yapacağı bellidir. Eğer 'kan  dökülmesin, memlekete barış gelsin' diyorlarsa ki bu memleket herkesindir...  Türkiye'de 'şurada doğan insan şurada yaşar' diye bir şart var mı? İstanbul'da  doğan Diyarbakır'da, Diyarbakır'da doğan İstanbul'da yaşar, Afyon'da doğan  Hakkari'de yaşar. Türkiye'nin her bir köşesi hepimizindir. Bu ülke vatandaşı olan  herkes bu ülkede her makama gelebilir, eşit haklara sahiptir.”
       
“Ülkede ne tabular varmış”

       
Türkiye'de demokratik ve hukuk standartların yükseltilmesiyle ilgili  eksiklikler olduğunu ifade eden Gül, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Bunlar da konuşarak, tartışarak yapılabilecek işlerdir ve yaptığımız  işlerdir. 10-20 sene önceki demokratik şartlarımız, hukuk standartlarımızla  bugünkü hukuk standartlarımızı karşılaştırdığımızda ne kadar korkularımız varmış,  ülkede ne kadar tabular varmış. Bunlar gittiğinde hiçbir şey olmadı. Bugün daha  güçlü haldeyiz. Onun için kendine güvenen bir ülkeyiz, özgüveni olan bir ülkeyiz.  Bakın etrafımızdaki herkes çok büyük sıkıntılar içindeyken biz Türkiye olarak  bugün güçlüyüz, daha da güçlü olabilmemiz için ayak bağı olan terörün gündemden  çıkması gerekir. Ümit ederim ki bunu hep beraber gerçekleştiririz.”

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin her yerinin ayrı bir güzelliği olduğunu  ifade ederek, “Yeter ki hepimiz bu ülkenin kıymetini bilelim. Birbirimize saygı,  sevgi içerisinde olalım ve el birliği içerisinde ülkemizi daha ileri götürmek,  mevcut sorunlarımızı çözmek, ülkemizdeki refahı artırmak için el birliği  içerisinde çalışalım” diye konuştu.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sözlerini Afyonkarahisar'da gördüklerinden  duyduğu memnuniyeti dile getirerek ve emeği geçenleri tebrik ederek bitirdi.
       

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!