Çok önemli ayrıntıyı büyükelçi açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Çok önemli ayrıntıyı büyükelçi açıkladı
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 11, 2013 00:00

Paris'te aralarında PKK'nın kurucularından da olan Sakine Cansız'ın da bulunduğu üç kadının öldürülmesinin ardından, Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu, Fransa makamlarından "ek koruma tedbirleri istediklerini" söyledi.

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb6690f018fbb8f8beb460
Büyükelçi BurcuoÄŸlu Hürriyet'e yaptığı açıklamada, suikast konusunda da kilit bir bilgi verdi:  Â

"Saldırganlar, olaydan sonra kapıyı kilitleyip çıkmışlar. Polis, kapıyı kırarak içeri girmek zorunda kalmış."

Türkiye'den dün döndüğünü, olay konusunda da sabaha karşı bilgisinin olduğunu anlatan Burcuoğlu, saldırının ilk haberlerde yer aldığı gibi "Kürt Enstitüsü"nde değil, "Enformasyon Merkezi"nde gerçekleştiğini söyledi.

Burcuoğlu, "İkisi karıştırılıyor, ancak aynı şey değil" diye konuştu.

Haberin Devamı

"Ä°NFAZ OLDUÄžU ANLAÅžILIYOR"
İki kişinin başından vurulduğunu, üçüncü kişide ise iki kurşun yarası bulunduğunu söyleyen Burcuoğlu, "İnfaz olduğu anlaşılıyor" dedi. Burcuoğlu, Kürt Enformasyon Merkezi yetkililerinin olayın, Türkiye'de devam eden görüşme sürecini baltalamak amacını taşıyan "provokasyon" olduğu yönünde açıklamalar yaptıklarını da anlatarak, "Ancak şu anda neden belli değil, hesaplaşma mı, başka bir şey mi, haraç mı, kara para mı, bunları henüz bilmiyoruz" diye konuştu.

Olayın Fransa'da da büyük yankı yarattığını ifade eden Büyükelçi, "Fransa İçişleri Bakanı'nın da bizzat olay yerine gitmesi Fransa açısından da olayın önemini gösteriyor" dedi.

Haberin Devamı

Binadaki komşuların saat 18.00 gibi patlama sesi duyduklarını söyledikleri, polisin ise yapılan ihbar üzerine saat 01.45 gibi olay yerine girdiğini kaydeden Büyükelçi Burcuoğlu, "Kim yapmışsa, ardından kapıyı kilitleyerek çıkmış. Polis, kapıyı kırarak içeri girmiş" dedi. 

"SADECE BİRİ FRANSA'DA İKAMET EDİYOR, İKİSİ MİSAFİR OLARAK GELMİŞ"
Büyükelçi Burcuoğlu, olayda ölen kadınlardan sadece Fidan Doğan'ın Fransa'da ikamet ettiğini, diğer iki kişinin ise, "misafireten" ülkede bulunduklarını söyledi.

Başta Paris'teki Türkiye Büyükelçiliği olmak üzere, Fransa'daki tüm Türkiye temsilcilikleri için ilave güvenlik önlemi istediklerini de söyleyen Burcuoğlu, Büyükelçilik önündeki polis sayısının da arttığını kaydetti.

Burcuoğlu, Fransa'nın Büyükelçilik aracılığıyla öldürülen kişiler hakkında bilgi isteyip istemediği sorusuna ise "Şu ana kadar bizden bilgi istenmedi. Ancak biliyorsunuz, istihbarat birimlerinin, güvenlik birimlerinin arasında da kendi iletişim kanalları var. Onlardan istenmiş olabilir" dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!