Paris'te "Hepimiz PKK'yız" sloganları

Güncelleme Tarihi:

Pariste Hepimiz PKKyız sloganları
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2013 10:50

Fransa'nın başkenti Paris'teki Kürdistan Enformasyon Bürosu'nda bulunan üç PKK'lı kadına düzenlenen suikastın duyulmasının ardından PKK yanlıları binanın önünde toplanarak gösteri düzenledi.

Haberin Devamı

Liberation gazetesi göstericilerin, "Onlar ölmedi", "Hepimiz PKK'yız" ve "Katil Türkiye, işbirlikçi Hollande" şeklinde sloganlar attıklarını bildirdi.

EYLEMDEN KARELER / FOTO GALERİ

PKK'nın Avrupa sorumlusu Zübeyir Aydar ile KONGRA-GEL Başkanı ve Van eski Milletvekili Remzi Kartal da olay yerine gelerek istihbarat yetkililerinden bilgi aldı. Aydar ve Kartal 15 dakikalık görüşmenin ardından yoğun güvenlik önlemleri altında olay yerinden ayrıldı.

Kartal, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Şüphesiz bu bir siyasi suç... Öcalan ve Türk hükümeti bir barış süreci başlattı. Diyalog kurmak istiyorlar. Ama Kürt sorununun çözülmesine karşı çıkan taraflar var ve bunlar barış sürecini sabote etmek istiyor" dedi.

BBC, Fransa Kürt Dernekleri Federasyonu'nun (FEYKA) Paris'te gösteri düzenlenmesi için çağrıda bulunduğunu bildirmişti.

Haberin Devamı

CANSIZ BEDENLER BİNADAN ÇIKARILDI
Öldürülen kadınların cansız bedenleri, öğlen saatlerinde binaya gelen cenaze aracı ile enformasyon bürosundan çıkarıldı.

Olayın Fransız polisinin iki farklı birimi tarafından hem ulusal hem de uluslararası seviyede soruşturulacağı belirtildi.

/images/100/0x0/55eb4e5ff018fbb8f8b8befe

Haberin Devamı

İÇİŞLERİ BAKANI OLAY YERİNDE
Fransa İçişleri Bakanı Manuel Valls, cinayetleri “müsamaha gösterilemez” olarak nitelendirirken olay yerine gelerek incelemeler yaptı.

Valls inceleme sonrası, "Çok önemli bir olay, bu sebepten tüm randevularımı iptal edip buraya geldim. Bu kabul edilemez olayı aydınlatmak için araştırma başlatılmış. Paris Adliyesi'nin kontrolündeki terörle mücadele birimleri ilgilenecek. 10'uncu bölgede yaşayan Kürtlere ve ölenlerin yakınlarına taziyelerimi iletiyorum. Bu enformasyon merkezinin başkanı Bayan Doğan'ı herkes tanıyordu. Herkes gibi ben de araştırmanın sonuçlarını bekliyorum. Fransız makamlarının bu olayı aydınlığa kavuşturmak için sahip oldukları azme inanmanızı istiyorum" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!