3D öldü, yerine bakın kim geldi

Güncelleme Tarihi:

3D öldü, yerine bakın kim geldi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 10, 2013 10:19

Son iki yıldır televizyon üreticilerinin üzerine basa basa tanıttığı 3D teknolojisi özellikle 2011 yılında patlama yaşamış ve milyonlarca tüketici ekstra para ödeyerek 3D teknolojili televizyon satın almıştı. Ancak bugün gelinen noktada 3D'nin esamesi okunmazken, televizyon üreticileri yeni heyecanı buldu bile: Ultra HDTV!

Haberin Devamı

ABD'nin Las Vegas eyaletinde devam eden dünyanın en büyük teknoloji fuarı CES, teknoloji dünyasının son durumuyla ilgili de fikir veriyor.

Yeni nesil televizyonların bolca tanıtıldığı fuarda ise dikkatlerden kaçmayan bir nokta var: 3D nerede? Neden hiçbir üretici henüz dünyada yaygınlık kazanmayan ama devrim olarak nitelendirilen bir teknolojiyi ağzına almıyor?

Theverge'ün haberine göre televizyon üreticileri artık 3D yerine daha yüksek çözünürlüklü ekranlar ve OLED'in getirdiği özellikleri dillendiriyor. özellikle 4K UltraHD TV'ler üreticilerin bir numaralı gözdesi... Zira üreticiler kullanıcıların televizyon alırken 3D özelliğini aramaktan ziyade daha yüksek çözünürlük aradığını ve 3D'nin halihazırda sunulan küçük bir özellik olduğunu düşünüyor.

Sony'nin CEO'su Kaz Hirai, CES 2013'te yaptığı konuşmasında televizyonların dijital kayıt özelliğinin üzerinde daha fazla dururken 3D'den hiç bahsetmedi.

Sony'den Kentaro Matsumoto konuyla ilgili yaptığı açıklamada 3D'nin artık bir standart olduğunu ve daha yeni özelliklerin keşfedilmeye başlandığını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!