Türk(lerin)iye’nin nüfus sorunu...

KARADAYI’nın gözaltına alınıp mahkemece serbest bırakılması ve Öcalan ile girişilen müzakereler her ne kadar gündemin önemli olayları olarak gözükse de, günümüzün en mühim meselesi Başbakan Erdoğan’ın da sık sık vurgu yaptığı nüfus meselemizdir.

Haberin Devamı

Demek ki; tehlike çanları Türk milleti için bu konuda kuvvetli bir şekilde çalmaktadır. Onun içindir ki, Erdoğan taşıdığı makamın sorumluluğu çerçevesinde Türk milletine uyarılar yapmaktadır.
Benim uzaktan ve yakından Başbakan ile bir yakınlığım ve siyasi birlikteliğim yoktur. Aksine MHP MYK üyesiyim.
Bu güne kadar neredeyse Erdoğan hükümetlerinin hiç bir icraatını doğru bulmadım ve edep ölçüleri içinde tenkit ettim. Ancak Erdoğan’ın bu güne kadar en doğru sözlerinin bu üç çocuk yapma ile ilgili olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.
Bana göre Türkiye’nin nüfus sorunu yoktur. Buna karşılık kendini Türk milletine mensup görenlerin nüfus sorunu vardır.
Türkiye’nin demografik yapısı değişmektedir. Türk milleti ‘nüfus planlaması ve aile sağlığı’ tuzağına düşürülmüş, üremesi durmuş ve nüfusu gerilemeye başlamıştır. Çünkü Türk milleti hedefsizdir.
Rahmetli Alparslan Türkeş 1980 öncesinde ‘100 milyonluk Türkiye’ derken “Bu topraklar 100 milyon kişiyi besler” diye iddia ederken, halk yığınları bunları dikkate almıyordu. Bu gün Türkeş’in nüfus konusunda söyledikleri ile Erdoğan’ın söyledikleri arasında mantık olarak bir fark yoktur. Ayrılık, söylemin felsefesinde yatmaktadır. Erdoğan bu söylemi olsa olsa kendi muhiplerinin ilelebet iktidarı için söylemekte, Alparslan Türkeş ise Türk milletinin varlığı için bunları ifade etmektedir.
Nüfus artışının durağanlaşması veya gerilemesi için yapılan bütün işler, Türk milletine kurulmuş tuzaklar demektir. Unutmayın ki, en az üç çocukla sadece nüfusumuz korunabilir. Onun için “Yapabildiğiniz kadar çocuk yapın” sözü de büyük doğrular içermektedir.
Başbakan Erdoğan’ın çocuk sayısındaki uyarıları yerindedir ve Türk milleti bunu dikkate almalıdır. Kendisini Türk milletine sevdalı gören kardeşlerimde bulundukları her ortamda bunu dile getirerek gündem yaratmalıdır. Türk anneleri de yetiştirdikleri yavruları bu konuda eğitmeli, cesaretlendirmeli ve desteklemelidir.
Büyük Türk milleti, güçlü nüfusu ile her türlü bölücülüğü ve melaneti, Allah’ın izni ile def edecektir. Yeter ki yanlışımızdan bir an önce dönelim...
Özcan PEHLİVANOĞLU

Haberin Devamı

Tanık ne demek istedi

Haberin Devamı

28 Aralık’ta, Ergenekon davasının görüldüğü 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, istihbarat binbaşı Zahit Engin’in söyledikleri dikkat çekiciydi... Bu haber Zaman’da (29.12.2012) ‘Danıştay saldırısı Ergenekon’un eylemi’ başlığıyla çıktı. Ergin “Danıştay saldırısından birkaç gün sonra Alpaslan Aslan’ın staj yaptığı hukuk bürosunun adı geldi bana...” diyor.
Adapazarı’ndan dünkü muhatabımız “Bu ifadeyi sonuna kadar dikkatlice okumak gerekiyor. Bunun ucunda Sakarya’da MHP ve BBP’li bazı öğretim üyelerine ve siyasetçilere kadar uzanabilirsiniz” dedi.
Alpaslan Aslan’ı kim yetiştirdi? Bu işi bir başka yönden kazıdıkça işin daha başka bir mahiyet aldığını düşünmemek elde değil.
Bu konuda yazacak çok şey olmalı... Akit’ten Hasan Karakaya işin peşini bırakmıyor; onun için “Danıştay cinayeti Ergenekon işi!” diye yazıyor. (2.1.2013)
Sakarya Üniversitesi hep mercek altında olmalı!

Haberin Devamı

Vergi arttırımı mı?

OKUR Osman Egemen, yeni yılda bütün vergilerle harçlar vs’nin % 7.8 oranında arttırıldığını hatırlattıktan sonra “Ancak...” diyerek devam ediyor: “Vergi matrahlarındaki artışlar neden aynı şekilde % 7.8 oranında yapılmadı? Daha fazla vergi ödemek durumundayız. Bu da bir anlamda fazladan gizli vergi arttırımı diye düşünüyorum. Bu matrah artışı benim gibi alt ve orta grup mükelleflerin matrah artışı % 7.8 yerine % 4 oranında artırılması sonucunda  daha  fazla vergi ödemeleri sonucunu doğuracaktır.
İlgililerden mantıklı bir açıklama gelirse sevinirim.
MATRAHLAR
2012 2013 Matrah Farkı Artış (%)
0-10.000  10.700     700 TL % 7
25.000    26.000   1.000 TL  % 4
88.000    94.000   6.000 TL  % 6.6

Haberin Devamı

Almanyalı CHP’liler

BAZI okurlarımızın isteği üzerine CHP’nin Federal Almanya Temsilcilerinin şu isimlerden oluştuğunu aktaralım: İbrahim Akbal (Bremen-Hannover), Sonay Ataç (Berlin), Yakup Divrak (Baden Wüttemberg), Sinan Erbektaş (Hessen–Rheinland Pfalz), Süheyla Kaplan (Hamburg-SH), Necip Şahin (Bavyera), Nesrin Keskin (Kuzey Ren Westfalya), Erdal Tekin (Kuzey Ren Westfalya), Turabi Yıldız (Kuzey Ren Westfalya).
Bu isimler aynı zamanda Almanya Yürütme Kurulu üyeleri... Bu isimler bugün ve yarın Düseldorf’da, Ali Kılıç’ın başkanlığında bir araya gelecek ve 3 Şubat saat 13.00’de Almanya’nın 7 eyaletinde CHP Dayanışma Birliklerinin oluşumu ile ilgili çalışma takvimini onaylayacaklar. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 3 Şubat günü 7 eyalete video sistemiyle bağlanarak mesaj verecek. Daha sonra da Avrupa’daki diğer ülkelerde örgütlenme faaliyetleri yürütülecek.

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

- PROF. Dr. Bingür Sönmez’in öncülüğünde bugün anılacak olan Sarıkamış şehitleri için Ankara Çiçekçiler Oda Başkanı Emin Çimen’in, “Sarıkamış şehitlerini 90 bin karanfille anacağız” dediğini...
- TÜRK Ocakları’nın kuruluşunun 100. yılı nedeniyle ‘100. Yılında Balkan Faciası’ konulu sempozyumun bugün ve yarın Fatih Ali Emiri Kültür Merkezi’nde yapılacağını...
- İSTANBUL’da Üniversite Öğretim Üyeleri Derneği ve bazı grupların yayınladığı bildiride; Galatasaray, Marmara, İTÜ, YTÜ, MS Güzel Sanatlar Üniversitesi senato üyelerini, ilgili açıklamada imzası olan rektörleri protesto etmek için toplu olarak harekete geçmeye, rektörleri ise tüm üniversite bileşenlerinden özür dilemeye davet ediyoruz” açıklaması yaptıklarını...
- TÜRKİYE Gazeteciler Federasyonu’nun üç ay aradan sonra muhalefetin topladığı olağanüstü kongrede Atilla Sertel’in rakibinin yeniden Mehmet Nuri Kolaylı olduğunu (Geçen seçimi 11 oyla Sertel kazanmıştı)...

Yazarın Tüm Yazıları