Kesildi dikildi

Güncelleme Tarihi:

Kesildi dikildi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2013 22:37

İngiltere 27 Aralık’ta ilk el naklini gerçekleştirdi. 8 saatlik operasyonla hastanın eli kesildi ve yeni bir el nakledildi.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’nin ilk el nakli yapıldı. Gut hastalığından dolayı enfeksiyon kaptıktan sonra sağ elini oynatamayan 51 yaşındaki Mark Cahill, Leeds General Hastanesi’nde plastik cerrah Simon Kay’ın liderliğinde 27 Aralık’ta yapılan operasyondan sonra “yeni eline” kavuştu. Uzmanlar, önceki gün yaptıkları açıklamada Batı Yorkshire’da yaşayan Cahill’in 8 saat süren nakilden sonra parmaklarını hareket ettirebildiğini açıkladı.

DÜNYADA BİR İLK

5 yıl sonra ilk kez parmaklarını hareket ettirebilmenin mutluluğunu yaşayan Cahill, yeni elini çok sevdiğini; bir kez daha kendi yemeğini kesebileceğini ve torunuyla oynayabileceğini söyledi. İngiltere’nin ilk el naklinde ayrıca dünyada bir ilk yaşandı. Tek bir operasyonda hastanın kendi eli kesilip yerine diğer el nakledilmiş oldu.

Haberin Devamı

Dünyada ilk el nakli 1964 yılında Ekvador’da yapılmış, hastaya takılan el iki hafta sonra çıkarılmıştı. Dünya çapında 70’ten fazla el nakli yapıldı.

Kesildi dikildi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!