Yurtlarda da Kuran kursu

BİR okurumuz yazmış; öğrencilere gönderiliyormuş.

Haberin Devamı

Belli dindar gruplar tarafından öğrencilere, ilgili gruplara iletilen ‘talimat’ şöyle: (Özellikle de İzmir’de...)
“Değerli arkadaşlar... Kredi Yurtlar Müdürlüğü, Diyanet’le bir protokol yaptı.
Buna göre yurtlarda kalanlar, ‘Kuran-ı Kerim öğrenmek istediklerini, yurtta kurs açılmasını’ bir dilekçe ile yurt müdürlüğünden talep edecekler. Başvurular yeterli sayıya ulaştığında, Diyanet, resmi Kuran-ı Kerim öğreticisi gönderecek.
Kuran dersi başladığında talebin artacağını öngörüyoruz. Bu sebeple duyarlı arkadaşların yurt müdürlüklerine ‘talep dilekçeleri’ vermeleri önem arz etmektedir.
Bu konuyu, ilgili arkadaşlarımıza ulaştırmanızı (e-posta, SMS, telefon ve yüz yüze görüşme yolu ile) istirham ediyoruz...”
Oğlum sen ders çalışma Kuran-ı Kerim öğren, nasıl olsa seni sınıf geçirirler!

Haberin Devamı

Öğrencisini harcayan hocalar

1964-65 yıllarında İ.Ü. Orman Fakültesi’nde Pof. Dr. Fehim Fırat’ın dersini dinliyorum (Hoca, rektörlük de yapmıştı).
Biraz üşütmüştüm, öksürüyordum. Yanıma geldi, sağlık durumumu sordu, neden öksürdüğümü, gerekiyorsa hemen üniversitenin sağlık merkezine hemen gitmemi istedi. Adeta baba-oğul ilişkisi vardı hocalarımızla aramızda. Öğrenciler hocaları sayıyordu, onlar da öğrenciyi seviyorlardı. ODTÜ’de yaşanan olaylarda öğrenci düşman olarak görülüyor. Oysa onlar genç; haksızlığa, yolsuzluğa isyan ediyorlar.
Hocalar, açıklamalarıyla peşinen öğrencileri mahkûm ediyor. Geçmişte olanları unutuyorlar. Öğrencisini suçlayan, polise teslim eden hocalar neler yaşadılar, toplumda nasıl karşılandılar unutmamak lazım.
Tabii üç günlük makam, mevki, para için kendini harcamayanlar için söylüyorum.
Öner DEMİREL

TBMM’de kaç danışman istihdam ediliyor

DİYARBAKIR, Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Fakültesi’nden Prof. Dr. Emrullah Güney, TBMM Başkanı Cemil Çiçek’e PTT yoluyla gönderdiği dilekçesine 365 gün içinde bir yanıt alamamış. Aynı dilekçeyi bu kez açık mektup olarak size bildiriyorum, diyor. Sorular özetle şöyle:
“1. TBMM’de kaç danışman ‘istihdam’ edilmektedir?
2. Bunlara ayda kaç TL maaş verilmektedir?
3. Bunların kaçı lisans, kaçı yüksek lisans ve doktora sahibidir?
4. Bunlar bugüne kadar, bağlı oldukları milletvekillerine enflasyon, anarşi ve terör, eğitim, tarım-hayvancılık, endüstri, AB, NATO, UNESCO, ulaşım, sağlık, erozyon, doğa koruma konularında kaç rapor vermişlerdir?
5. Siz bir hukukçu, ‘akil’ adam olarak danışmanların yararlı olduğuna inanıyor musunuz?
Vereceğiniz yanıtlar için şimdiden teşekkür ederim.”

Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“Bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyerek yaşattığınız yılanların bir sonraki hedefi siz olursunuz.”
(Aziz NESİN)

2012’de 3 cephede fiyasko!

YALAN ise yalan deyin
1-AVRUPA BİRLİĞİ: Müzakereler durmuş, başlıklar kapanmıyor, yenileri açılmıyor.
Avrupalı dostlarımız, “Artık kimse Brüksel’de Türkiye kelimesini ağzına almıyor” diyor. İlerleme Raporu zehir zemberek. Burhan Kuzu, raporu TV’de çöpe atıyor. Bizimle aynı tarihte müzakerelere başlayan Hırvatistan seneye tam üye.
2-ABD: Gazze ateşkesi sonrası Obama yönetimi Erdoğan’ı sert üslubundan dolayı uyarıyor. Mısır’a bölgede gösterdiği liderlik için teşekkür ediyor. Türkiye için tek kelime yok.
Suriye’nin kuzeyinde Kürt oluşumu PYD’ye müdahale etmememiz için uyarılıyoruz. Kuzey Irak’tan içeri bir adım atmamız dahi yasak. Obama elinde beyzbol sopası Erdoğan ile telefonda.
3-ORTADOĞU: Aynı anda İran, Irak, Suriye ve hatta Suriye’nin düşmanı İsrail ile de düşmanca denilebilecek ilişkiler içindeyiz.
Kıbrıslı Rumlar, Akdeniz’de İsrail ile birlikte gaz ve petrol arıyor. Biz sadece seyredebiliyor ve tehdit ediyoruz.
Olumlu gelişme var mı? Haksızlık etmeyelim var tabii. St. Christopher ve Nevis isimli iki ülke ile vizeler kalktı. harcamayanlar için söylüyorum.          Cem TOKER

Haberin Devamı

Patriotlar ve tütün...

1974 Kıbrıs Harekâtı’ndan sonra ABD ülkemizde tütün ve haşhaş ekimini sınırlamamızı isteyerek, bu ürünlerimize ambargo koymuştu..
Nurlar içinde yatmasını dilediğim sevgili Cem Karaca “Bindik alamete, gidiyoz kıyamete”
isimli şarkısının bir bölümünde
ABD ambargosundan önemli
ölçüde etkilenen Egeli köylülerin arasında geçen diyaloğa yer verir. Köylüler: “Bütün mesele tütün tütün!...” der..
Şimdi; ülkemize ‘Patriot
Füzeleri’ yerleştiriliyor ve sokaktaki çocuk dahi bu füzelerin İsrail’i koruma amaçlı olduğunu konuşurken, ne tuhaftır ki İran Dışişleri Bakanlığı başsözcüsü de ülkemizi ziyaretinde aynı açıklamayı yapıyor!
Peki, ‘Patriot Füzeleri’ hakkında ülkemiz vatandaşlarının büyük çoğunluğu bu kanaati paylaşırken, Ergenekon nedeniyle ordunun en gizli sırlarına erişebilen Sayın Başbakanımız halkın bildiğini bilmiyor mu?
Her fırsatta şeffaf devlet anlayışını vurgulayan Sayın Başbakanımız tüm bildiklerini ve de kanaat ve yorumlarını halkımızla paylaşmalıdır...
2013 yılının, “Yurtta sulh, cihanda sulh” inancını taşıyan ülkemiz insanları için her ne nedenle olursa olsun, savaş göstermeyecek yöneticiler diliyorum..
Hilmi DİNÇER

Haberin Devamı

Sigorta kazığı

TÜRKİYE Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Karayolu Zorunlu Trafik Sigortası’nda ilgili yönetmeliğe aykırı olarak taksici ve minibüsçü esnafına 12 bin liraya varan sigorta poliçelerinin kesildiğini belirterek, “Zorunlu trafik sigortası, esnaf için ikinci bir vergi oldu. Sigorta şirketleri, taksi, minibüs ve servis aracı işleten esnafın zorunlu trafik sigortasını yapmak istemiyor. Esnaftan ödenmesi mümkün olmayan tutarlarda sigorta primi talep ediliyor. Risk altındaki esnafa 40 katır mı 40 satır mı şeklinde çile çektiriliyor” diyor.

 

Yazarın Tüm Yazıları