Ankara ulaşımda İzmir’den pahalı

Zaten çok yüksek olan paso ücretlerine zam yapılarak 24 TL’ye çıkarılmak istenmesine karşı yaptığımız çalışmalar, Belediye Meclisine verdiğimiz önerge maalesef sonuçsuz kaldı.

Haberin Devamı

  Ankara Büyükşehir Belediyesi İzmir’de 10 TL olan paso ücretlerini 22’den 24 TL’ye çıkararak yeni bir rekora daha imza attı. İzmir’de 10 TL olan paso ücretlerinin Ankara’da 24 TL’ye çıkarılması, Büyükşehir Belediyesinin halktan yana belediyecilik anlayışından iyice uzaklaştığının göstergesidir.
Şimdi iş işten geçmeden, oldu bittiye gelmeden Büyükşehir Belediyesi’ne çağrı yapıyorum: 60 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın kullandığı karta her yıl Ocak ayında ‘güncelleme’ adı altında zam yapılmaktadır. Bu yıl kart bedeli olarak alınan 70 TL ise yine İzmir’den daha pahalıdır. İzmir Büyükşehir Belediyesi 50 TL ile bu hizmeti sunmaktadır ve bu kart Ankara’daki gibi sadece otobüslerde değil vapur, banliyö ve metro’da da geçerlidir. Ankara Büyükşehir Belediyesi mutlaka indirim yapıp en azından İzmir’in rakamı olan 50 TL’ye inmeli ve mutlaka bu uygulamaya Metro’yu da dahil etmelidir. Halk zorluklarla karşı karşıya bırakılmamalıdır. Verilen her hizmetten fahiş kar elde etmek olan anlayış terk edilmeli ve halka en iyi hizmeti en ucuz biçimde götürme anlayışı benimsenmelidir.
Eşber ATİLA
 

Haberin Devamı

TBMM’de işleri olamaz
 
DAHA önce hiç ortaya çıkmamış olan, Türk halkının binlerce yıldan süzülerek gelen kültür bilgisi yurt içinde yurt dışında herkesin ilgisini çekerken, vekillerimizin bu konu ile de ilgilendiklerini hiç duymadık, görmedik, bilmiyoruz, değil mi? Bunlar Türk vekilleri mi yoksa başka bir halkın vekilleri mi, hiç belli değil.. Onların ilgisini neler çeker acaba? Ya da, Türk halkının hiç bir şeyi ama hiç bir şeyi onları ilgilendirmiyorsa TBMM’de ne işleri var?
 Lâle GÜRMAN
 
Özgehan’a imtiyaz
 

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek’in Milli Eğitimi Bakanı Ömer Dinçer’e ilginç bir soru yöneltiyor.
Muhammet Özgehan’ın Hacettepe Üniversitesi’ndeki görevleri nedeniyle her görevi için ne kadar ücret almaktadır? Fakülte sekreterliği atanana kadar üniversitedeki görevleri için görevlendirme yazısı var mıdır? Hacettepe’deki görevinlerine hangi tarihlerde başlamıştır? Görevlendirme yazısı var ise bu yazının tarihi nedir? Özgehan’
ın yurt dışı gezileri hangi bütçeden karşılanmaktadır? Bu ücretlerin karşılanması hangi sıfatı nedeniyle, hangi mevzuat çerçevesindedir?
 Katma Bütçeden döner sermaye bütçesine kaynak aktarıldığı doğru mudur? Doğruysa hangi mevzuata göre böyle bir işlem yapılmıştır?
 Danıştay kararlarına rağmen, tedviren rektör yardımcılığı atanmasının sebebi nedir? Tedviren atanan rektör yardımcıları ne kadar ücret almaktadır?
 Tedviren kaç dekan yardımcısı atanmıştır? Bunlar hangi fakültelerdedir? Bu tedviren dekan yardımcıları ne kadar ücret almaktadır?

Yazarın Tüm Yazıları