Başkent caddelerine 12 metre engeli

Çankaya Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Beytepe Mahallesi girişinde yapılırken yarım bırakılan yol ile ilgili dün yapılan şikayetle ilgili şu açıklamayı yaptı:

Haberin Devamı

“Okurunuz Vecdi Uzun, yaşadığı bölgenin Çankaya sınırlarında bulunmasından hareketle haklı olarak sorunun çözümü konusunda Çankaya Belediyesi’ni de sorumlu kabul etmektedir. Ancak Beytepe Mahallesi’nde yarım bırakılan yolun belediyemizle ilgisi bulunmamaktadır. Anılan yol Büyükşehir Belediyesi’nce yapımına başlanan giriş yolu olup, yolun Büyükşehir’ce tamamlanmamış olmasının kurumumuzla yaşanan bir sorun yada çekişmeye bağlanması gerçekçi değildir. İki kurum arasında bir çekişme yada sorun yaşanmamış olup, yolun genişliği itibariyle yapımını gerçekleştirme yetkisine sahip olduğu için inşaata başlayan Büyükşehir’in söz konusu işi tamamlaması gerekmektedir.
Halen yürürlükte olan 5216 sayılı Büyükşehir Kanunu’nu Büyükşehir Belediyelerinin hiçbir genişlik belirtmeden yalnızca cadde, anayol ve bulvar gibi ulaşım güzergahlarının yapım, bakım ve onarım işlerinden sorumlu olduğunu açıkça belirmektedir.
Ankara Büyükşehir Belediyesi, bu açık hükme karşın 3030 sayılı eski kanuna, bu kanun çerçevesinde çıkartılmış bir yönetmeliğe dayanarak, 12 metre ve üzerindeki tüm sokaklar ile cadde ismi taşıyan tüm yollarda kendini yetkili ilan etmektedir. Geçtiğimiz günlerde Büyükşehir Belediye Meclisi’nden ‘12 metre ve üstü tüm sokakların cadde kabul edilmesi’ne yönelik çıkarılan kararla bu uygulama meclis kararı ile perçinlenmiştir.
Bugün mevcut olan düzenlemelere göre, 12 metre ve üstü tüm yolların yapım, bakım, onarım işleri ile ulaşım, su, kanalizasyon, doğalgaz ile asfalt, kaldırım, ağaç budama ve karla mücadele çalışmaları Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğu ve yükümlülüğü altındadır.
Belediyemiz tüm bu duruma karşın, engelleme ile karşılaşmadığı her durumda, kendi görev ve sorumluluk alanına giren işlerin yanı sıra kendi sorumluluk alanında bulunmamasına karşın Çankaya’da yaşanan her sorunu da gidermek için çaba göstermektedir. Ne var ki pek çok durumda belediyemizin bu çabaları engellenmekte ve yaptığı çalışmalar -son dönemde bazı park inşaatlarında da yaşandığı gibi- gece yarısı baskınlarıyla tahrip edilebilmektedir.
Belediyemiz bu ve benzeri sorunların çözülmesi için elinden gelen gayreti göstermeye devam edecektir. ancak, bu vesileyle bir kez daha belirtmek isteriz ki, yaşanan bu sorunların çözümü için Ankara’daki bu hukuk dışı yetki kullanımının bir an önce düzeltilmesi ve belediyeler arasındaki görev, yetki ve sorumluluk paylaşımının, kentin çıkarına ve demokrasinin gereklerine uygun biçimde yeniden düzenlenmesi acil bir zorunluluktur.”

Haberin Devamı

ODTÜ için imza kampanyası

Haberin Devamı

ODTÜ Mezun Dernekleri Konseyi 18 Aralık 2012 tarihinde ODTÜ’de yaşanan olaylara ve sonrası gelişmelere ilişkin imza kampanyası başlattı. Kampanyanın duyurusu şöyle:
“Kamuoyuna, bizler, aşağıda imzası bulunan ODTÜ’lüler ve ODTÜ Dostları, Türkiye’nin çağdaş, demokrat, her türlü zorbalığa tepki vermenin demokrasilerin olmazsa olmaz ön koşulu olduğuna inanan onurlu bireyleri olarak, bizzat Başbakan tarafından, hiç bir demokratik ülkede görülmeyecek şekilde, maruz bırakıldığı hakaret ve baskı karşısında ‘Üniversitede şiddet varsa, polis varsa ders yok’ diyerek yaşanan zorbalığa ODTÜ’nün tarihine yakışır bir şekilde topyekün karşı çıkan ODTÜ Öğrencilerinin, Öğretim Üyelerinin ve Çalışanlarının bu onurlu davranışlarını sonuna kadar destekliyoruz.
İmza kampanyasına katılmak için: www.odtumd.org.tr/imzakamp/imzakamp.asp

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

- ANKARA Barosu ve Köy Öğretmenleri Haberleşme ve Yardımlaşma Derneği’nin katkılarıyla oluşturulan Çayırhan Cumhuriyet İlkokulu kütüphanesinin düzenlenen törenle açıldığını... ATATÜRK’ün Ankara’ya gelişinin 93. yılının, Çankaya Belediyesi TODAM ve Çankaya Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu’nun 28 Aralık Cuma 19.00’da Çankaya Üniversitesi Yüzüncü Yıl Kampüsü’nde yapılacak konserle anılacağını...

Yazarın Tüm Yazıları