Amerikan İslam'ı mı gerçek İslam mı?

Güncelleme Tarihi:

Amerikan İslamı mı gerçek İslam mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2012 15:41

İran’ın Mehr Haber Ajansı tarafından yayınlanan bir yazıda İslam dini “gerçek İslam” ve “Amerikan İslam’ı” diye ikiye ayrıldı. Yazıda Türkiye Amerikan İslam’ını benimseyen ülkeler arasında gösterildi. Ajans, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun yabancı liderlerle birlikte fotoğraflarını yayınlayarak üç lideri Amerikan İslam’ına örnek gösterdi.

Haberin Devamı

Yazıya, “Güya İslam’ı benimseyen ülkelerin liderleri niçin ‘yabancılarla’ el sıkışıyor, İsrail gibi tiranlıkları destekliyor?” sorusuyla başlayan ajans, İran Devrimi’nin lideri Ayetullah Humeyni’nin İslam’ı gerçek İslam ve Amerikan İslam’ı diye ayırdığını belirterek, Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve diğer birçok Arap ülkesinin Amerikan İslam’ını benimseyen liderler tarafından yönetildiğini savundu.

İŞTE AJANSIN HABERİNDEKİ O FOTOĞRAFLAR

Ajans, Amerikan İslam’ını benimseyen yöneticilerin tavırlarına örnek olarak da çoğunluğu Gül, Erdoğan ve Davutoğlu’nun yabancı liderlerle çekilmiş fotoğraflarından oluşan görüntüleri gösterdi.

Bu fotoğraflar arasında Gül ve Erdoğan’ın İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres, İngiltere Kraliçesi Elizabeth ve Hollywood yıldızı Angelina Jolie ile el sıkışırken veya kadeh kaldırırken çektirdikleri fotoğrafların yanı sıra Davutoğlu’nun Amerikan Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’la çekilen fotoğrafı da yer alıyor.

Haberin Devamı

Yazıda, Amerikan İslam’ını benimseyen liderlerin yabancılarla el sıkışmak, onlarla tokalaşmak ve İslam’ın kesin emri olduğu belirtilen örtünmeyi Batılı geleneklere göre yumuşatmak gibi özellikleri olduğu iddia ediliyor.

Mehr Haber Ajansı’nın yazısında ayrıca Türkiye, Suudi Arabistan, Katar ve diğer Körfez ülkeleri gibi ülkelerin Suriye’de İsrail’le birlikte tavır almasının da Amerikan İslam’ının bir örneği olduğu belirtiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!