İlk devre sona erdi / Süper Lig'de görünüm

Güncelleme Tarihi:

İlk devre sona erdi / Süper Ligde görünüm
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2012 22:32

Spor Toto Süper Lig'de ilk devre bir erteleme maçı dışında tamamlandı.

17. haftanın son maçında deplasmanda Trabzonspor ile golsüz berabere kalan Galatasaray, devre arasına lider girdi. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda birbirine üstünlük sağlamayan iki takım da 1 puana razı oldu. Bu sonuçla Galatasaray, maç fazlası ve 33 puanla ilk devreyi lider bitirdi.

Medical Park Antalyaspor, sahasında Eskişehirspor'u 2-1 yendi. Akdeniz Üniversitesi Stadı'ndaki maçta ev sahibi takım, ilk yarıyı 31. dakikada Diarra'nın golüyle 1-0 önde tamamladı. Diarra 90. dakikada attığı 2. golle durumu 2-0'a getirdi. Eskişehirspor, 90 3'te Nuhiu ile farkı bire indirse de galip gelmeyi başaramadı.

Antalya ekibi bu sonucun ardından maç eksiği, 30 puan ve averajla 3. sırada yer aldı. Eskişehirspor, 24 puan ve averajla 5. sırayı elde etti.

Medical Park Antalyaspor, Akhisar Belediye ile 9 Ocak 2013'te erteleme maçı oynayacak. Antalya ekibi bu maçı kazanırsa 33 puana ulaşacak ve liderlik için averaj hesabına bakılacak.

Sivasspor, sahasında Sanica Boru Elazığspor'u 3-1 yendi. Sivasspor'un gollerini 18. ve 19. dakikalarda Erman Kılıç, 81. dakikada ise Mehmet Nas attı. Sanica Boru Elazığspor'un tek golü ise 34. dakikada Pascal'dan geldi.

Gaziantepspor, sahasında Mersin İdman Yurdu'nu 2-1 yendi. Kamil Ocak Stadı'nda yapılan maçın ilk yarısı golsüz tamamlandı. Ev sahibi takım 49. dakikada Turgut'un golüyle 1-0 öne geçti. Mersin İdman Yurdu 52. dakikada Murat ile 1-1 beraberliği yakaladı. Gaziantepsporlu Cenk 85. dakikada maçın sonucun belirleyen golü kaydetti ve Gaziantepspor 2-1 galip geldi.

Günün diğer maçında Bursaspor, sahasında Gençlerbirliği ile golsüz berabere kaldı.

Bu arada Beşiktaş, sahasında Kayserispor'u 3-1 yenen Beşiktaş, maç fazlası, 30 puan ve averajla devre arasına 2. sırada girerken, sahasında Kardemir Karabükspor'a 3-1 yenilen Fenerbahçe 27 puanla 4. sırada yer aldı.

17. haftada 20 gol atıldı. 4 maçı ev sahibi takım, 2 maçı ise konuk takımlar kazandı. 3 maç da berabere tamamlandı.

Gol krallığında Galatasaraylı Umut Bulut 11 golle liderliğini sürdürdü. Eskişehirsporlu Necati Ateş, Galatasaraylı Burak Yılmaz, Beşiktaşlı Hugo Almeida, Kayserisporlu Bobo, Mersin İdmanyurdu'ndan Mert Nobre, Kasımpaşalı Kalu Uche ile İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Pierre Webo'nun 9'ar, Beşiktaşlı Filip Holosko ile Eskişehirsporlu Diomansy Kamara'nın ise 8'er golü bulunuyor.

Ligde ikinci devre 2013 yılı Ocak ayının 3. haftasında yapılacak 18. hafta maçlarıyla start alacak.

Spor Toto Süper Lig'de 17. haftada alınan sonuçlar, son puan durumu ve 18. haftanın maç programı şöyle:

-17. hafta sonuçları-

Beşiktaş-Kayserispor..................................( 3 - 1 )
Akhisar Belediyespor-Orduspor.........................( 0 - 0 )
Kasımpaşa-İstanbul Büyükşehir Belediyespor............( 0 - 2 )
Fenerbahçe-Kardemir Karabükspor.......................( 1 - 3 )
Sivasspor-Sanica Boru Elazığspor......................( 3 - 1 )
Gaziantepspor-Mersin İdman Yurdu......................( 2 - 1 )
Bursaspor-Gençlerbirliği..............................( 0 - 0 )
Medical Park Antalyaspor-Eskişehirspor................( 2 - 1 )
Trabzonspor-Galatasaray...............................( 0 - 0 )

-Puan durumu-

İlk devre sona erdi / Süper Ligde görünüm


-18. hafta maç programı-

Beşiktaş - İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Bursaspor - Kayserispor, Medical Park Antalyaspor - Gençlerbirliği, Akhisar Belediye - Eskişehirspor, Sivasspor - Gaziantepspor, Trabzonspor - Kardemir Demirçelik Karabükspor, Kasımpaşa - Galatasaray, Fenerbahçe - Sanica Boru Elazığspor, Orduspor - Mersin İdman Yurdu
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!