Trabzonspor 0-0 Galatasaray

Güncelleme Tarihi:

Trabzonspor 0-0 Galatasaray
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2012 16:12

Spor Toto Süper Lig'de 17. Hafta maçında lider Galatasaray, Trabzonspor deplasmanında 0-0 berabere kaldı ve zirve yarışında takipçileri ile puan farkını açma şansını kaçırdı.

Haberin Devamı

Avni Aker Stadyumu'nda oynanan maçta 90 dakika boyunca her iki tarafta karşılıklı gol fırsatlarını değerlendiremedi.

MAÇTAN KARELER - Adem KABAYEL'in objektifinden

Bu sonucun ardından Galatasaray, Süper Lig'in ilk yarısını büyük bir futbol mucizesi gerçekleşmesse lider bitirdi. G.Saray'ın liderliği kaybetmesi için erteleme maçında Antalyaspor'un deplasmanda Akhisar Belediyespor'u 8 farklı yenmesi gerekiyor.

17. hafta itibarı ile Galatasaray, Beşiktaş'ın 3 puan, Fenerbahçe'nin 6 puan ve Trabzonspor'un ise 9 puan önünde bulunuyor.

GÜNEŞ: "TEPKİYİ DOĞRU BULMUYORUM"

TERİM'DEN TRANSFER AÇIKLAMASI

Trabzonspor 0-0 Galatasaray


BURAK'TAN ZEHİR ZEMBEREK AÇIKLAMALAR

Trabzonspor 3 haftadır kazanamıyor


Spor Toto Süper Lig'de sahasında Galatasaray ile golsüz berabere kalan Trabzonspor, ligin ilk yarısının son 3 haftasında galip gelemedi. Ligin 14. haftasında deplasmanda Gençlerbirliği'ni 4-0 mağlup ettikten
sonra Kayserispor ile sahasında berabere kalan, İstanbul Büyükşehir  Belediyespor'a deplasmanda 2-1 mağlup olan bordo-mavililer, Galatasaray önünde de kazanamayarak son 3 haftada kazanamadı.

En son ligin 14. haftasında Gaziantepspor ile sahasında 1-1 berabere kalan Galatasaray ise deplasmanda 3-1'lik Sivasspor ve sahasında 2-1'lik Fenerbahçe galibiyetlerinin ardından ilk yarının son maçında sahadan 1 puanla ayrıldı.

Üç büyüklerle berabere

Trabzonspor, ligin ilk yarısında üç büyük rakibi karşısında oynadığı 3 maçtan da beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe ile deplasmanda golsüz, Beşiktaş ile 1-1 berabere kalan bordo-mavililer, Galatasaray maçından da 1 puanla ayrıldı.

Galatasaray, Karadeniz'de gol atamadı

Galatasaray ligin ilk yarısında sadece Karadeniz'de oynadığı maçlarda gol atamadı. Sarı-kırmızılılar, ligin 6. haftasında Ordu'da 2-0 yenildiği Orduspor maçı ile bu akşamki maçta gol kaydedemedi.

Burak'a su şişesi

Trabzonspor'un kale arkasında taraftar grubundan, karşılaşmanın 59. dakikasında Burak'a su şişesi atıldı. Başına isabet eden şişe nedeniyle yere düşen Burak'ın yanına savunma oyuncusu Giray gitti. Bu sırada bu iki oyuncunun olduğu yere maytap atıldı. Giray da maytaptan etkilenerek Burak'ın yanında yere düştü. Kısa süre duraklayan oyun daha sonra yeniden başladı.
Karşılaşmanın 61. dakikasında ise bordo-mavili taraftarlar siyah balonlar atarak “şike süreci”ndeki protestolarını sürdürdüler.

Galatasaray'da 4 eski Trabzonsporlu

Galatasaray'ın 18 kişilik maç kadrosunda daha önce bordo-mavili takım formasını giyen 4 oyuncu yer aldı. Selçuk İnan, Umut Bulut ve Burak Yılmaz sarı-kırmızılı takımda ilk 11'de yer alırken Engin Baytar ise yedek kulübesinde kendinde yer buldu.

En son İ.B.Belediyespor maçında

Galatasaray kadrosunda yer alan Trabzonspor'un eski oyuncuları en son 2010-2011 sezonun 33. haftasında İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında birlikte forma giymişti. Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanan karşılaşmada Selçuk, Umut ve Burak ilk 11'de sahaya çıkarken Engin Baytar yedek olarak yer almıştı. Bordo-mavili takımın eski oyuncuları birlikte 52 hafta sonra Hüseyin Avni Aker Stadı'nda bu kez Galatasaray forması altında sahaya çıktılar.

Burak Yılmaz, 2010-2011 sezonunun 34. haftasındaki Kardemir Karabükspor maçında cezası nedeniyle forma giyememişti.

Burak'a tepki

Trabzonspor Taraftarları geçen sezon 33 gol ile gol kralı olduktan sonra sözleşmesindeki “5 milyon avro ödenmesi halinde serbest kalır” maddesinden yararlanarak Galatasaray'a giden eski oyuncusu Burak Yılmaz'a tepki gösterdi.

Galatasaray'ın dün uçakla kente gelmesinin ardından bordo-maivili taraftarların Burak'a hava limanında başlayan tepkileri maçta da sürdü. Hüseyin Avni Aker Stadı'na sarı-kırmızılı takımın otobüsünün geldiği sırada bordo-mavili taraftarlar olumsuz tezahüratlarla Burak'a tepkilerine devam etti. 225 gün sonra çıktığı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda sahada ısınan Burak'ın kaleye gönderdiği her şutta taraftarlar oyuncuyu yuhaladılar.
Taraftarlar, “Futbolcular gider adamlar kalırlar” şeklinde açtıkları pankartlarla da eski oyuncularına tepki gösterdi.

Bordo-mavili taraftarlar, ilgi gösterdi

Trabzonsporlu taraftarlar karşılaşmaya yağmura rağmen büyük ilgi  gösterdi. 23 bini aşkın bordo-mavili taraftar, Hüseyin Avni Aker Stadı tribünlerinin büyük bölümünü doldurdu. Taraftarlar, maç öncesi dağıtılan yağmurlukları giyerek coşkulu şekilde takımlarına destek verdi. Trabzonspor'da Kulüp Başkanı Sadri Şener, karşılaşmaya gelmedi. En son ligin 13. haftasındaki Eskişehirspor maçında protokol tribünde yaşanan gerginlik sonucu stadı terk eden ve maçlara gelmeyen Şener, bu tutumunu sürdürdü. Ligde Kayserispor, Ziraat Türkiye Kupası'nda Şanlıurfaspor ile Eskişehirspor maçlarına gelmeyen Şener, Eskişehirspor maçını da izlemedi.

İkiz kardeşler karşı karşıya

Trabzonspor'un gurbetçi oyuncusu Halil Altıntop ile Galatasaray'da forma giyen ikiz kardeşi Hamit Altıntop, Türkiye'de ilk kez karşı karşıya geldi. Maç öncesi her iki takımın teknik direktörü birbirine sarılarak başarılar diledi.

Haberin Devamı

Dostça bir maç oldu!

Haberin Devamı

GALATASARAY Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahim Albayrak, karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu. Albayrak, “Trabzon zor bir deplasman. Buradan 1 puan çıkarmak önemli. İlk devreyi lider olarak tamamladık. İkinci yarıya daha iyi hazırlanacağız. Teknik ekip ve futbolculardan Allah razı olsun. Dostça bir maç geçtiği için taraftarlara teşekkür ederim” dedi. İkinci Başkan Ali Dürüst ise, “Burak Trabzon’a hizmet etmiş, giderken de para kazandırmıştır. Zamanla taraftar buna alışacaktır” dedi.

TRABZON FATiHi

G.Saray Teknik Direktörü, Trabzonspor deplasmanında yenilmezliğini sürdürdü

Sarı kırmızılıların hocası Fatih Terim Avni Aker’deki 8 maçta 5 galibiyet, 3 beraberlik aldı. Güneş’i de 3 mücadelede geçip, 4 kez eşitliği bozamadı.

Haberin Devamı

GALATASARAY’ın Trabzonspor’la berabere kalması, sarı kırmızılı ekibin tecrübeli teknik direktörü Fatih Terim için farklı bir anlam içeriyordu. Terim, Galatasaray başında Trabzon’un hocası Şenol Güneş’e karşı çıktığı 7 maçta 3 galibiyet, 4 beraberlik elde etti. Bordo mavili ekibe karşı da Avni Aker’de, 8 karşılaşmada 5 galibiyet kazanıp, 3 kez berabere kaldı.

İLK RANDEVU 1996-1997 SEZONUNDA

GALATASARAY’da 3 farklı dönemde görev yapan Fatih Terim, Trabzonspor’a deplasmanda hiç yenilmedi. Terim aynı zamanda Cimbom’dayken, Şenol Güneş’e karşı kaybetmedi. İki takım arasında 1996-97 sezonunda oynanan 2 maçta Galatasaray’ın başında Fatih Terim, Trabzonspor’un başında ise Şenol Güneş vardı.

Haberin Devamı

SON İKİ KARŞILAŞMA DA 0-0 SONA ERDİ

İSTANBUL’da oynanan maçı 1-0 kazanan Fatih Terim, Trabzon’da yapılan karşılaşmada ise 0-0 berabere kalmıştı. Terim geçen sezon Şenol Güneş yönetimindeki Trabzonspor’u deplasmanda 3-0 ve 4-2 yendi, sahasında da 1-1 ve 0-0 berabere kaldı. Dün gece yine Trabzon’a oynanan mücadele 0-0 sona erdi.

1 puan bizi mutlu etti

GALATASARAY kalecisi Fernando Muslera, maç sonunda yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu. Muslera, “Bizim için çok önemli bir karşılaşmaydı. 3 puan almak çok önemliydi ancak buradan 1 puanla ayrıldığımız için de mutluyuz” ifadelerini kullandı.

Kafamız rahat

Muslera ayrıca, “Kaybetmeden dönmek bizim için önemli. İlk yarıyı lider bitirmemiz bizi motive eden bir durum. Tatile kafamız daha rahat bir şekilde çıkıyoruz. İyi bir tatil dönemi geçirdikten sonra ikinci yarı çalışmalarına başlayacağız” dedi.

Haberin Devamı

Pitbull’a Eboue fırçası

Maçın ilk yarısında hatalı bir pas atan Melo, Eboue’nin hışmına uğradı.

TRABZONSPOR’un Galatasaray’ı ağırladığı zorlu karşılaşmada sarı kırmızılı ekibin iki futbolcusu Emmaneul Eboue ile Felipe Melo’nun tartışması dikkat çekti. İlk yarıdaki bir pozisyonda Pitbull lakaplı Melo’nun pas hatası yapması, Fildişili Eboue’yi çileden çıkardı. Orta sahada Melo’nun kademe ve pas hatası sonrası kızan Eboue, Brezilyalı arkadaşına sert çıktı. Tartışmanın büyümesini araya giren G.Saray kaptanı Selçuk ve Trabzonsporlu Henrique önledi.

Melo, İstiklal Marşı’nı okudu

KARŞILAŞMA öncesi seremonide İstiklal Marşı okunurken, ekranlara yansıyan Felipe Melo’nun görüntüsü ilgi çekti. Türk futbolcularla aynı anda Brezilyalı yıldızın da İstiklal Marşı’nı söylemeye çalışması ekranlara yansırken, bu görüntüden Galatasaraylı taraftarlar da sosyal medyada övgüyle bahsetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!