HÜRREM'İN SIRRI ORTAYA ÇIKTI

Güncelleme Tarihi:

HÜRREMİN SIRRI ORTAYA ÇIKTI
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2012 09:02

Türkiye'de Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Hürrem Sultan rolüyle ünlenen Meryem Uzerli'nin Hamburg'da yaşadığı dönem, kendisinin yeteneğini keşfeden ve ilk büyük rolünü veren tiyatro yönetmeni Telat Yurtsever ile büyük aşk yaşadığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Aralarında nişan bile yapan ve birbirlerinin ismi yazan yüzükleri takan çift bir yıl beraber yaşadı.

Son olarak Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Muhteşem Yüzyıl dizisinin başrol oyuncusu Meryem Uzerli'nin Hamburg'da ilk büyük aşkının öyküsü öğrenildi.

Türkiye'de Muhteşem Yüzyıl dizisindeki Hürrem Sultan rolüyle üne kavuşmadan önce Hamburg'un en eski özel tiyatro okulu Frese Oyunculuk Okulu'nda eğitim alan Meryem Uzerli'nin ilk büyük aşkının yönetmen Telat Yurtsever olduğu ortaya çıktı. Dizi ile üne kavuşan Uzerli'nin bir dönem yaşadığı Hamburg'da, kendisini keşfeden ve ilk büyük tiyatro rolünü veren yönetmen Telat Yurtsever ile bir yıl büyük aşk yaşadığı öğrenildi.

FİFA DÜNYA ŞAMPİYONASI OYUNU

İkiliye o dönem çok yakın olan ama kimliklerinin açıklanmasını istemeyen tiyatro camiasından kişiler, “Birbirlerini deli gibi seviyorlardı. Hatta aralarında nişan bile yapmışlardı" dediler. Çifte üzerlerinde isimleri yazan nişan yüzükleri satan Hamburg'daki Türk kuyumcu, “Yüzükleri verirken 'hayırlı olsun, darısı düğününüze' dedim ama aylar sonra ayrıldıklarını duydum ve çok üzüldüm" dedi.

Haberin Devamı

Defalarca Almanya'nın en iyi tiyatrosu seçilen Thalia Tiyatrosu'nda “Midas'ın Kulaklarıyla" ilk Türk yönetmen olarak oyun sahneleyen Telat Yurtsever, 2006'da Almanya'da düzenlenen Futbol Dünya Şampiyonası'nın resmi kültür programı çerçevesinde Alman Futbol Federasyonu'ndan futbol konulu oyun hazırlama teklifi aldı. Yurtsever, futbol-çıkar ilişkisini sorguladığı “Dünya Yuvarlaktır - Çizgide Olmak" isimli oyun için oyuncu seçiminde Frese Oyunculuk Okulu öğrencisi Meryem Uzerli'yi castinge davet etti. Uzerli'nin oyunculuk doğaçlama ve yeteneğini gören Yurtsever kendisini oyuncu kadrosuna aldı. Şampiyona öncesi Almanya'nın çeşitli kentlerinde büyük bir başarıyla sahnelenen oyunda Uzerli ve Yurtsever birbirlerine aşık oldular. Beraber yaşamaya başlayan çiftin aşkı, çıkan ufak anlaşmazlıkların büyümesi ve bunun önüne geçememeleri üzerine yara aldı. Çift bir yıllık beraberlikten sonra ayrılık hüznü yaşadı.

Haberin Devamı

Meryem Uzerli´nin yanı sıra, Mehmet Kurtuluş, Ünal Silver, Alexandra Helmig, Jennifer Maria Ehnert gibi bu günün ünlü oyuncularında da büyük emeği olan, Almanya ve yurtdışında çok sayıda tiyatro ödülü sahibi Telat Yurtsever halen Hamburg'da yaşıyor. Kentteki prestijli Stage Art Musical School isimli oyunculuk okulunda doçentlik yapan Telat Yurtsever, gelen soru üzerine, “Aramızda bir yakınlaşma oldu. Ancak prensip olarak özel yaşamım hakkında konuşmuyorum. Sanatımla ilgili konuşmak isterseniz her zaman kapım açık" diyerek nazikçe Uzerli ile ilişkisi hakkındaki sorularımızı yanıtsız bıraktı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!