Erdoğan'ın eleştirileri Pakistan'ı harekete geçirdi

Güncelleme Tarihi:

Erdoğanın eleştirileri Pakistanı harekete geçirdi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2012 11:20

Başta "Aşk-ı Memnu" olmak üzere bazı Türk dizilerinin özel kanallarda yayınlandığı Pakistan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Muhteşem Yüzyıl" eleştirilerinden sonra alarma geçti.

Haberin Devamı

Suudi medya kuruluşu El Arabiya'da yer alan habere göre, Başbakan Erdoğan'ın Türk dizileri hedef alan ve gündeme damgasını vuran sözleri Pakistan'da yetkilileri harekete geçirdi.

Erdoğan'ın, "Bu diziler ne Türk kültürünü ne de İslam'ı temsil ediyor" sözlerine yer verilen haberde, Pakistan Senatosu'nun iletişimden ve basından sorumlu daimi komisyonunun, Erdoğan'ın bu sözlerinden sonra, yabancı dizilerdeki müstehcen içeriğin halkın çoğunun inançlarını rencide ettiği yönünde bir açıklama yaptığı belirtildi.

El Arabiya'nın haberine göre, Senato komitesi, durumun farkına varmaları ve gerekli adımları atmaları için ilgili birimlere çeşitli talimatlar yolladı.

YABANCI DİZİLERE OYUNCULAR DA KARŞI

Pakistanlı yetkililerin başlıca hedefi olan Aşk-ı Memnu dizisinin, herhangi bir yaptırıma gitmeye gerek kalmadan bittiğini yazan El Arabiya, yabancı dizilere muhafazar kesimler kadar özel yapım şirketlerinin ve Pakistanlı oyuncuların da karşı olduğunu vurguladı.

Haberin Devamı

Ülkedeki televizyon oyuncuları ve yapımcıların dublajlanarak, prime time'da yayınlanan yabancı dizilere karşı olması ise ekonomik nedenlere bağlı. En çok reklam alan yayın kuşağında yer alan yabancı diziler, ülkedeki televizyon yapımcılığı sektörünün geleceğini tehdit ediyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!