AVRUPA'NIN EN GÜZELİ

Güncelleme Tarihi:

AVRUPANIN EN GÜZELİ
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2012 09:06

65 ülkeden birbirinden iddialı modellerin katıldığı 24. Miss Model of the World yarışmasında Türkiye’yi temsil eden Esra Serim, ‘Avrupa Kıtası Güzeli’ seçildi.

Haberin Devamı

Dokuzuncu defa Çin Halk Cumhuriyeti’nde düzenlenen Miss Model of the World’e (Dünya Mankenler Kraliçesi Yarışması) her biri kendi ülkesinden seçilerek gelen 65 model katıldı. Çin’de büyük coşkuyla karşılaşan mankenler, gittikleri şehirlerde de özel protokolle karşılandı.
Yarışmada Türkiye’yi, geçtiğimiz temmuz ayı sonunda İstanbul Maslak Sheraton Oteli’nde yapılan 24. Miss Model of Turkey’de (24. Türkiye Mankenler Kraliçesi Yarışması) birinci olan 21 yaşındaki Ankaralı manken Esra Serim temsil etti. Çinliler, Türk güzeline yoğun ilgi gösterdi.
Yarışma maratonuna Hong Kong Havalimanı’na inerek başlayan mankenler, başta Shenzhen olmak üzere Çin Halk Cumhuriyeti’nin farklı şehirlerini gezerek çeşitli aktivitelere katıldı. Finalistleri gittikleri her yerde onlarca gazeteci ve televizyoncu takip etti.
  
ÇİN’İ AYAĞA KALDIRAN YARIŞMA
En küçük aktivitelerde bile kırmızı halılarla karşılanan 65 dünya mankeni, bu yoğun ilgi karşısında şaşırdıklarını itiraf etti: “Doğrusu böyle bir karşılama ve ilgi beklemiyorduk. Çin’de kendimizi devlet başkanları gibi hissettik. Bizleri mükemmel ağırladılar. Çinliler inanılmaz yarışma organizasyonu yapıyorlar.”
Yarışmanın Türk kurucu başkanı ve sahibi Çevik Suha Alpaylı ise Çin’de kendisini devlet başkanı gibi hissettiğini söyledi: “Çinli yetkililer, devlet başkanlarına nasıl bir protokol uyguluyorlarsa, bana ve dünya mankenlerine de aynı özeni gösteriyor. Çin Halk Cumhuriyeti yabancı ülke katılımlarıyla yapılan bu tip yarışmalara büyük önem veriyor. Biz yarışmamızı dokuz yıldır burada yapıyoruz. Her seferinde böyle büyük bir coşku ve sevgiyle karşılanıyoruz.”

YÜZLERCE POLİS VE ASKER KORUDU
Modellerin Çin’de kaldıkları 25 gün boyunca her bölgenin valiliği, yarışmacılara özel misafir statüsünde VIP protokolü uyguladı. Özel motosikletli ve araçlı polis eskortlarının yanı sıra yüzlerce polis, asker ve özel güvenlik birimi tarafından korunan güzeller, ziyaretlerini bu koruma çemberi içinde gerçekleştirdi.

HUIZHOU ŞEHRİ TARİHİ BİR GÜN YAŞADI
Shenzhen’e uçakla bir saat uzaklıktaki Huizhou’ya da giden 65 finalist, şehirde bayram havası yaşattı. Havalimanında özel protokolle karşılanan güzeller, ertesi gün yapılan açılış gösterisinde da büyük coşku yaşadı. Yarışmacılar için şehrin en büyük meydanında hazırlanan gösteriyi yaklaşık 20 bin kişi izledi.

Haberin Devamı

1. RUSYA’DAN ÇIKTI
Shenzhen’de 20 bin kişilik açık hava su gösteri merkezinde yapılan final gecesinde birinciliği Rusyalı model aldı. Ukraynalı modelin ikinci olduğu yarışmada üçüncülük Almanya’ya gitti. Türkiye’yi temsil eden Esra Serim de ‘Avrupa Kıtası Güzeli’ seçildi.

      

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!