Ortada kanıt yok ehliyetimi verin

Güncelleme Tarihi:

Ortada kanıt yok ehliyetimi verin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2012 02:00

Alkollü araç kullandığı gerekçesiyle ehliyetine el konulan Ece Erken, olayı yargıya taşıdı. O gece alkollü olduğunu kanıtlayacak kan testi ve fiziksel muayene yapılmadığını söyleyen ünlü sunucu, ehliyetinin iadesi için dava açtı.

Haberin Devamı

ECE Erken’in yargıya taşıdığı olay, geçtiğimiz kasım ayının son günü meydana geldi. Rumelihisarı’nda arkadaşlarıyla buluşan ünlü sunucu, gecenin sonunda mekândan otomobiliyle ayrıldı. Ortaköy’de trafik kontrolüne takılan Erken, kameraların önünde alkolmetreye üflemeyi reddedince Arnavutköy Polis Karakolu’na götürüldü. Erken’in iddiasına göre kendisine kan testi yapılması gerekiyordu ancak yapılmadı, buna rağmen alkollü olduğu gerekçesiyle ehliyetine el konuldu. O gece kan tahlili ve fiziksel muayene yapılmadığını söyleyen ve alkolsüz olduğunu öne süren Ece Erken, ehliyetinin iadesi için avukatı İbrahim Ateş aracılığıyla dava açtı. Ateş, yargı süreciyle ilgili şunları söyledi: “Ehliyeti geri almak için İstanbul İdare Mahkemesi’nde, para cezasının iptali için de Sulh Ceza Mahkemesi’nde dava açtık. Emniyet Müdürlüğü, Ece Hanım’ın evraklarını verdiği zaman dava başlamış olacak. Emniyet, evrakları vermemek için direniyor. Cevap vermek için 30 günlük süreleri var. Ehliyete el koymaları için ellerinde somut bir kanıt yok. Tutanakları vermemek için bize zorluk çıkarıyorlar. Şu an beklemedeyiz.”

Haberin Devamı

Mahkeme kararı olmadan vermeyiz  

Alkolmetreye üflemeyi reddeden Ece Erken kan tahlili de yaptırmayınca, “alkollü araç kullandığı” gerekçesiyle ehliyetini kaptırdı. Emniyet yetkilileri, ehliyetin el konulma durumunun devam ettiğini, mahkeme kararı olmadan ehliyetin iadesinin mümkün olmadığını belirtti. Yetkililer, Ece Erken’in ehliyetinin iade edilmesi konusunda kendilerine ulaşan herhangi bir mahkeme kararı olmadığını da ifade etti. 

O gece alkollü değildim

Ece Erken ise : “O gece karşımda polisleri görünce panikledim. Kameraların da orada olması, durumu iyice içinden çıkılmaz hale soktu. Ben alkollü olmadığımı iddia ediyorum. Ehliyetimi de en kısa zamanda geri alacağım” dedi. Behlül AYDIN

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!