Rémy Couture mahkeme kararını bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Rémy Couture mahkeme kararını bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 22, 2012 12:20

Kanada basını ve tüm dünyada sanat camiası, benzerine zor rastlanacak bir davadan çıkacak kararı merakla bekliyor.

Haberin Devamı

Almanya'dan gelen bir şikayet üzerine, Kanada'nın Québec eyalet polisi, yerel bir web sitesinden yayınlanan görüntüler için inceleme başlattı. INTERPOL'ün alarma geçirdiği polisler, 2009 yılında "Inner Depravity" isimli, feci cinayetlerin gösterildiği sitenin yayıncısının yerini tespit etti ve tutukladı.

Buraya kadar "sıradan" bir suç hikayesi gibi görünen olayın aslı ise çok farklı.

COUTURE'ÜN ÇALIŞMALARI / FOTO GALERİ

Polislerin tutukladığı ve evini aradığı adam aslında, özel görüntü efektleri konusunda profesyonel bir film makyajcısı olan Rémy Couture. Siteden yayınlanan videolardaki cesetler, kesik uzuvlar ve tüm vahşet görüntüleriyse boya, balmumu, plastik gibi malzemelerin iyi bir kurguyla birleşmiş şekli. Kurban olarak izlenen kişilerse oyuncu. Ancak görüntüler o kadar gerçekçi ki, uzmanlar görüntülerin sahte olduğunu anlamakta güçlük çekmiş.

/images/100/0x0/55eaadf8f018fbb8f88fd475

Haberin Devamı

KAMU AHLAKINI BOZMAKLA SUÇLANIYOR

2009'da gözaltına alınarak sorgulanan ve evi didik didik aranan Rémy Couture, şu an Kanada yasalarına göre "kamu ahlakını bozmak"la suçlanıyor. İnternetten paylaştığı videoların gerçeğe çok benzer olduğu için sapkın insanları suça teşvik edebileceği öne sürülüyor.

Couture'ün Montréal'de görülecek olan davası 10 Aralık'ta başladı. İki hafta içinde sonuçlanması bekleniyor.

Eğer suçlu bulunursa, 'Mummy 3', 'Night at the Museum 2', 'Death Race' gibi ünlü filmlere de katkısı bulunan sanatçı iki yıla kadar hapis cezası alabilir.

Bir grup destekçisi, Couture'ün ceza almasının ifade özgürlüğüne darbe olacağını düşünüyor. Bunun için, profesyonel makyajcı için bir internet sitesi açmışlar. Sitede, Québec yasalarını eleştiren, Couture'ün de rol aldığı bir kısa film de paylaşılıyor.

Sanat dünyası, şimdilerde bu davadan nasıl bir sonuç çıkacağını merakla bekliyor.

Rémy Couture mahkeme kararını bekliyor
Rémy Couture için kurulan destek sitesinde "Sanat suç değildir" sloganıyla, Couture'ün mücadelesinde kullanılmak üzere bağış toplanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!