ODTÜ gerginliği

Güncelleme Tarihi:

ODTÜ gerginliği
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2012 17:21

ORTADOĞU Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) dün alevlerin yükselmesine neden olan olaylar bugün Anadolu ve Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’ne yansıdı. Anadolu Üniversitesi öğrencileri, yaptıkları basın açıklamasının ardından kampüsten kent merkezine yürümek isteyince, polisler biber gazıyla müdahalede bulundu. Kısa süren arbedenin ardından öğrenciler dağıldı. Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde (KTÜ) de bir grup öğrenci, Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde dün yaşanan olayları protesto etmek için eylem yaptı.

Haberin Devamı

Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü’nde yemekhane önünde toplanan 100 kadar öğrenci, dün ODTÜ’de yaşanan olayları protesto etmek için ’Bilimi satan, emperyalist savaş çığırtkanı Tayyip, üniversiteden defol’ yazılı pankart açıp rektörlük binasına kadar sloganlar atarak yürüdü. Grup adına rektörlük önünde basın açıklamasını Ali Şahinbaş okudu.

ODTÜ'DEN AÇIKLAMA

ODTÜ MEZUNLAR DERNEĞİN'NDEN AÇIKLAMA

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ'NDE GERGİNLİK / FOTO GALERİ

Haberin Devamı

KENT MERKEZİNE YÜRÜMEK İSTEDİLER

Basın açıklamasının ardından kampüsten kent merkezine yürümek isteyen öğrencilerin önü, yurtların girişinde Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi polisleri tarafından kesildi. Polisin uyarısına karşın yürümekte ısrar eden öğrencilere biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Kısa süren arbedenin ardından kalabalığın büyük çoğunluğu dağıldı. Kalan bir grup örenci, kısa süreli polisle tartıştıktan sonra dağıldı.

KTÜ’DE ÖĞRENCİLER ODTÜ’DE YAŞANANLARI PROTESTO İÇİN EYLEM YAPTI

KTÜ İktisadi İdari Bilimler Fakültesi önünde toplanan Öğrenci Kolektifi üyesi yaklaşık 70 öğrenci, hükümet ve AK Parti aleyhinde sloganlar atarak Rektörlük binasına kadar yürüdü. ’Üniversite susmayacak AKP Faşizminden hesabı gençlik soracak’ pankartı taşıyan öğrenciler, rektörlük önünde basın açıklaması yaptı. Öğrenci grubu adına konuşan Berna Demirdaş, ODTÜ’de yaşanan olayları ulusal basının görmezden geldiğini iddia etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!