Cimbom tekrar zirvede / Ligde görünüm

Güncelleme Tarihi:

Cimbom tekrar zirvede / Ligde görünüm
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2012 21:43

Spor Toto Süper Lig'de 15. hafta mücadelesine üç maçla devam edildi.

Hafta içinde UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura yükselen Galatasaray, deplasmanda Sivasspor'u 3-1 yendi. Sarı-kırmızılılar, 4 Eylül Stadı'nda oynanan karşılaşmanın henüz ilk dakikasında Umut Bulut'un ayağından bulduğu golle 1-0 öne geçerken, Sivasspor'da Erman Kılıç, 15. dakikada skoru 1-1'e getiren golü kaydetti. Kontra ataklarla etkili olan Galatasaray, formda futbolcusu Burak Yılmaz'ın 35. dakikada attığı golle soyunma odasına 2-1 önde girdi.

Mücadelenin ikinci yarısı orta alan mücadelesi şeklinde geçerken, Umut Bulut, 57. dakikada defansın arkasına sarkarak kendisinin ikinci, takımının ise üçüncü golünü attı. Karşılaşmada başka gol olmadı ve Galatarasay, soğuk havada oynanan Sivas deplasmanından üç puanla dönmesini bildi. Sarı-kırmızılılar, bu galibiyetle puanını 29'a çıkardı ve bir günlük aranın ardından liderliği Beşiktaş'tan devraldı.

Bursaspor, sahasında Orduspor'u Sestak'ın 89. dakikada attığı golle 1-0 yendi. Yeşil-beyazlılar, iki haftanın ardından tekrar üç puanla tanışırken, 22 puanla 7. sırada yer aldı.

Gündüz maçında Kasımpaşa ile Gençlerbirliği 2-2 berabere kaldı. Mücadelenin ilk yarısında gol sesi çıkmazken, başkent ekibi 49. dakikada Jimmy Durmaz'ın golüyle 1-0 öne geçti. Kasımpaşa, Uche ile 56. dakikada beraberliği yakalarken, Lekic, 58. dakikada Gençlerbirliği'ni tekrar öne geçiren golü kaydetti. İstanbul ekibinde Yalçın, 90 2'de topu kafayla ağlara gönderdi ve skoru 2-2'ye getirdi. Mücadelede başka gol olmayınca her iki takım da bir puana razı oldu.

Kardemir Karabükspor ise deplasmanda Gaziantepspor'u ilk yarıda bulduğu gollerle 2-0 mağlup etti. Kardemir Karabükspor'un golleri, 4. dakikada Deumi ve 16. dakikada Tresor'dan geldi.

Dün oynanan maçlarda ise Sanica Boru Elazığspor, sahasında Mersin İdman Yurdu'nu 1-0'lık sonuçla geçerken, Beşiktaş-Eskişehirspor karşılaşması 2-2 berabere tamamlanmıştı.

Ligde 15. hafta, yarın yapılacak Trabzonspor-Kayserispor, Akhisar Belediyespor-Medical Park Antalyaspor ve Fenerbahçe-İstanbul Büyükşehir Belediyespor karşılaşmalarıyla tamamlanacak.

Spor Toto Süper Lig'de oluşan puan durumu şöyle:

Puan durumu

Cimbom tekrar zirvede / Ligde görünüm
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!