Suriye satrancında savaş gemisi hamleleri

Güncelleme Tarihi:

Suriye satrancında savaş gemisi hamleleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 08, 2012 14:44

ABD Donanması’na bağlı “Dwight Eisenhower” uçak gemisinin üzerinde tam teçhizatlı 70 bombardıman uçağıyla Suriye karasuları yakınına demir atmasını gerekçe gösteren Rusya, karşı hamlede gecikmedi.

Haberin Devamı

Rusya ile ABD arasında diplomatik alandaki çetin Suriye pazarlığına Akdeniz sularında savaş gemili gövde gösterisiyle devam ediliyor.

Suriye karasuları yakınında bulunan 16 Amerikan savaş gemisine dört gün önce uçak gemisi “Dwight Eisenhower”ın da güvertesinde 70 bombardıman uçağıyla katılmış olmasını ciddi bir gelişme olarak değerlendiren Rusya, Akdeniz seferinden Karadeniz’deki Sivastopol Üssü’ne geri dönmekte olan altı savaş gemisini Saros Körfezi açıklarında durdurduğunu duyurdu.

Gemiler ikinci bir emre kadar Ege Denizi’nde kalacak. Akdeniz’de yaşanacak gelişmelere bağlı olarak gemiler bu bölgeye geri gönderilebilecek.

ITAR-TASS’ın haberine göre, Rusya Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Moskova kruvazörü liderliğindeki savaş gemilerimizin Akdeniz’de değişen durum nedeniyle bağlı oldukları Sivastopol üssüne dönüşleri askıya alınmıştır. Türkiye’nin Çanakkale boğazları açıklarında beklemeye alınan gemiler, yapılacak değerlendirmeden sonra Karadeniz’e dönmek yerine tekrar Akdeniz sularına indirilebilir” denildi.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!