Rektör, eşini doğum için ABD’ye gönderdi

Güncelleme Tarihi:

Rektör, eşini doğum için ABD’ye gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 23, 2004 02:01

Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, 8 aylık hamile eşi Arzu Akbıyık’ı, doğum yapması için ABD’ye gönderdi.

Prof. Dr. Akbıyık, ‘Doğacak çocuğum çifte vatandaş statüsünde olacağı için, gelecekte bu ülkenin eğitim olanaklarından bir Amerikalı gibi yararlanabilecek’ dedi. İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü 50 yaşındaki Prof. Dr. Yaşar Akbıyık, üniversitenin Eğitim Fakültesi’nde görevli Yrd. Doç. Dr. Hayrünisa Akbıyık’tan boşandıktan sonra, İzzet Baysal Kampusu’ndaki Abant Kız Yurdu’nda hizmetli kadrosunda çalışırken tanıştığı 27 yaşındaki Arzu Akbıyık ile geçen yıl mayıs ayında ikinci evliliğini yaptı.

Prof. Dr. Akbıyık, 8 aylık hamile olan eşi Arzu Akbıyık’ı, doğum yapması için ABD’ye gönderdi.

Eşinin 27 Mayıs’ta ABD’de yapacağı doğumun kendisine 15 milyar liraya mal olacağını belirten Prof. Dr. Akbıyık, şunları söyledi:

‘Ben maaşlı çalışan biriyim. Bu benim üçüncü çocuğum olacak. 3 çocuğuma da iyi bir eğitim vermem zor. ABD’de, dışardan çocuk okutmanın aylık bedeli bin dolar. Doğacak çocuğum, çifte vatandaş statüsünde olacağı için çok cüzi bir miktar ödeyerek Amerika’da eğitim görebilecek. 15 milyara bir arsa alacağıma, çocuğuma yatırım yaparım.’
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!