Önemli galibiyet

GALATASARAY açısından sinir maçı. Manchester United ise rahat...

Haberin Devamı

Takımın yarısını ve yıldızlarını da getirmemiş. Aslında bu Galatasaray için çok da iyi değil. Çünkü oynamayan futbolcu her zaman daha tehlikelidir. Nitekim, Galatasaray’ın attığı gole kadar Manchester’in yedekleri sarı kırmızılıların sinirini bozdu. Gol yediler bu sefer onların dengeleri bozuldu. Öyle veya böyle, yendiğin takım Manchester United. Şu anda dünyadaki ilk beş takımdan biri. Sahaya yedek kadroyla çıkmaları onların sorunu.
Galatasaraylı futbolcular Türkiye’de oynadıkları, daha doğrusu mücadele ettikleri maçların çok üzerinde performans sergilediler. Her topa saldırdılar, her pozisyona bastılar. Aynı takım 4 gün önce Karabükspor karşısında sahada yoktu. O zaman daha büyük bir tehlike var. Futbolcular maç seçiyorlar. Profesyonel adam her rakibi aynı görmeli ve saygı göstermeli.

Haberin Devamı

Bizim hakemler görsün

KİMSE kusura bakmasın. Bizim iki hakemimiz Şampiyonlar Ligi’nde düdük çalıyor. Soruyorum size, dün akşamki maçı o iki hakemimizden biri yönetseydi, kaç tane daha ‘artı’ faul verirdi ve sarı kart kullanırdı. İspanyol hakemin Burak’ı tanıdığını hiç zannetmiyorum. Ama daha ilk hakemi aldatmaya teşebbüste İspanyol sarı kartı yapıştırıverdi.
Gerçekleri görürsek, acı reçeteyi kendimize sindirirsek başarılı oluruz. Yoksa havalimanı basarak, camları çerçeveleri aşağı indirirek, rakip takıma küfür ederek taraftarlık yapmaya kalkarsanız başarılı olamazsınız. Yönetici olarak bunlara göz yumarsanız, iş daha tehlikeli noktalara gelir.
Bırakın takımlar sahada mücadele etsinler ve kazansınlar. Dün akşam Galatasaraylı futbolcuların yaptıkları mücadele gibi. Gerisi hikaye...

Yazarın Tüm Yazıları