Hakkıyla kazandı

FENERBAHÇE açısından zor geçecek görünen maç kolay geçti. Orduspor sahanın içinde tam yardımlaşarak oynayan bir takım.

Haberin Devamı

Gösterişe kaçmıyorlar, sabırlı oynuyorlar. Fenerbahçe ise inişli çıkışlı. Bu sene sarı lacivertlilerin oynadığı en iyi maç Mönchengladbach maçıydı. Orduspor gibi dirençli bir takım karşısında, Fenerbahçe’nin nasıl olduğunu daha iyi tartıp, değerlendirecektik.
Bence Fenerbahçe dün akşam iyi mücadele etti, güzel yardımlaştı, haklı bir galibiyet aldı. Sarı lacivertliler için Türkiye Ligi’nde oynayacağı maçlarda sorun kendisinde biter, rakipte değil. Fenerbahçeli oyuncular, o dikdörtgenin içinde gerekli şeyleri yapar ve yardımlaşırlarsa Süper Lig’de bir, iki maç hariç çok fazla zorlanmazlar. Dün gece yardımlaşmanın yanında kaleyi gördükleri yerden topa vurdular. Bunların bir kısmı auta gitti ama hiç fark etmez, bazılarıysa nasıl olsa içeriye girecek.
Sow faydalı bir oyuncu, hem topu iyi saklıyor, hem iyi yerlere giriyor, arkadaşlarına alan boşaltıyor. Çok zor bir gol attı, kolayını kaçırdı.

Haberin Devamı

Doğrusunu yapıyorlar

KUYT hem iyi mücadele ediyor hem de kaliteli işler yapıyor. Fazla yana ve geriye oynamak istemiyor, bunun içinde rakibe top veriyor diye eleştiriliyor olabilir. Ama bence doğrusunu yapıyor o doğrusunu yapıyor. Orduspor’un hücum yönünde eksiklikleri var. Daha çabuk çıkmaları ve rakibe basıcı santrforları lazım. Bu tarz top oynayan takımların ileri uçunda oynayan ikilisinin çabuk, süratli ve kuvvetli olması gerekir. Mehmet Topal belki gösterişsiz ama iyi şeyler yapıyor. Yobo’nun oynaması defansta hataları azaltıyor. Meireles faydalı işler yapıyor ama tam olarak takıma intibak edebilmiş değil. Zaman geçtikçe daha iyi olacağı kesin. Fenerbahçe için en büyük sorun sakatlıklar. Sakatlıklar kolay oluyor ve uzun sürüyor. Bunun da sorunu antrenmanlarda olsa gerek.
Sezer oyuna giriyor, risk alıyor, topa vurup golünü yapıyor. Zaten Fenerbahçe’nin dün akşamki en önemli olayı buydu. Kaleyi gören etkili olarak topa vurdu. Topa vurmadan gol olmuyor.

Yazarın Tüm Yazıları