Numune’deki şiddet TBMM’de

Asfalt Plenti hurda bir vaziyette değildi, eğer zifti ve bütümü olsaydı bu plent asfalt üretebilir ve Elmadağ’ın ihtiyacını karşılayabilirdi.

Haberin Devamı

Yine bir başarısızlık örneği

Zamanın Belediye Başkanı Sayın Zeki Yağdıran, tarafından yaptırılıp ve kendi döneminde 2 yıl, ardından Sayın Ömer Ağa Kurt’un Belediye Başkanlığı döneminde 5 yıl çalışarak kendi asfaltını üretip, kendi yolunu kendisi yapan Elmadağ Belediyesi Asfalt Plenti yılda en az 7- 8 bin ton civarında asfalt üretiyordu. Ancak bu plent 3 yıl hiç kullanılmadı ve atıl bir vaziyette diye Çankaya Belediye’sine adeta hurdaymış gibi verildi. Asfalt Plenti hurda bir vaziyette değildi, eğer zifti ve bütümü olsaydı bu plent asfalt üretebilir ve Elmadağ’ın ihtiyacını karşılayabilirdi.
Ama borç batağındaki Elmadağ, bu asfaltı üretemediği gibi Çankaya Belediyesi’nin bir kaç hurda aracı ile takas edildi. Belediye Başkanına soruyoruz; bu asfalt plenti madem atıl hurda vaziyette ise neden Çankaya Belediyesi bu plenti aldı ve nasıl kendi asfaltını kendisi üretecek, Çankaya Belediyesi mi aptal, yoksa Elmadağ Belediyesi mi? Kendinizi zeki zannederek, Elmadağ halkını aptal yerine koymayın!
Bu sizin beceriksizliğinizdir. Yani sağlam asfalt plenti hurda karşılığı elden çıkartıldı ve Elmadağ Belediyesi asfaltta dışa yani Büyükşehir’e bağımlı bir hale getirilmiştir. Marifet bu plenti hurda diye kenara atmak değil, bu plentte kendi asfaltını üretmektir. Bu plentin elden çıkması çok büyük bir hatadır. Bu üç yıldır kötü yönetilen Elmadağ Belediyesi’nin ve belediyeyi hızla borç batağına sürükleyen Belediye Başkanının bir ayıbıdır.
Bu da diğer çalışmalar gibi hayaldir.
M. BARLAS

Haberin Devamı

 ve baskı olayı ANKARA Numune Hastanesi doktorlarına uygulanan şiddet ve baskılara ilişkin İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’e soru önergesi yönelten CHP Erzincan Milletvekili Dr. Muharrem Işık şöyle diyor:
“Numune Hastanesi Acil Servisi basarak hekimleri tehdit eden emniyet amirinin kim olduğunu tespit ettiniz mi?
Ancak polis devletinde görülebilecek bu tür davranışları tasvip ediyor musunuz?
Bu emniyet amiri ve Acil Servisi basan polisler hakkında soruşturma açacak mısınız?
Bu polisler rapor almaya geldikleri zaman Sağlık Bakanlığında görevli bir Daire Başkanı Acil Servise tesadüfen mi gelmiştir? Yoksa amirlerinden talimat alarak hekimlere baskı yapmak için mi gelmiştir?
Rapora gerek görülmeyen polislere ısrarla rapor aldırmaktaki amaç nedir?

Haberin Devamı

Ve üç kızkardeş

YARIN ailemizin en yaşlı üç genci, ablam(85), ben (78) ve kardeşim (76) meydanlarda Atamızı anacağız.
Ablam Rezzan Kellecioğlu onu bizzat gören, Hipodromda dedemle birlikte konuşmasını dinleyen neslin bir ferdidir. Biz ise, birkaç sene de olsa onunla aynı havayı soluduk, ömür boyu onunla yaşadık.
Her 10 Kasım’da Ankara Kız Lisesi’ne komşu Etnografya Müzesi’ndeydik. Onun aziz naaşının Anıtkabir’e taşındığı kortejde liseli olarak ben de vardım.
Biz onu nasıl unuturuz; biz Atatürk’ün kızlarıyız. Onu torunlarımız da
unutmayacak.
Onun ‘ölümsüz ilkeleri’ Türk Milletininin yolunu aydınlatacaktır.
Prof Dr Siber GÖKSEL

Yazarın Tüm Yazıları