Trafik ışıklarıyla halk kandırılıyor

Ankara’da güvenlik kameraları ve tüm emniyetin kullanmış olduğu sistemlerden çok memnunum.

Haberin Devamı

Ancak rahatsız olduğum konu trafik ışıklarında resmen vatandaşı hile ile aldatmalarıdır. Bu kanıya nerden vardığımı soracaksınız ama bunu yaşadığım için anlatıyorum.
Cumhurbaşkanlığı Köşkü, Çankaya Caddesinden Ziyaurrahman Caddesine döneceğimiz kavşakta sağa dönüş ışıkla yapılmakta. Ancak sağa dönüşün ışığında saniye yok, bundan dolayı vatandaş geçiyor ancak geçtiği anda Yeşil, kırmızıya döndüğünde ceza geliyor.
Ben ve yakınımda tanıdığım çok kişi aynı yerden ceza yediler.
Sağa sola dönüş ışıklarına saniye koymak çok mu zor?
Hakan ESER
 
Dijitürk, abone etti mi yandın!

DIJITURK; müşterileri bezdiriyor. Örneğin bir ‘paket’e abonesiniz ve seçerken içeriğine bakmışsınız, istediğiniz TV kanalları onda diye tercih edip almışsınız. Gün geliyor, özellikle o tarifeyi seçmenize neden olan örneğin bir ‘x’ kanalı oradan alınmış başka yere konmuş, seyredemez oluyorsunuz.
İtiraz ediyor, tepki gösteriyorsunuz kâr etmiyor. Abonesi olduğunuz firma, o andan itibaren size ‘ikinci sınıf’ davranıyor! Bütün dil dökmeler, memnuniyetiniz için çabalar rafa kalkıyor, ’kanalları yer değiştirme hakları’ olduğunu tekrarlayıp duruyorlar. Bütün gayretleri abone edene kadar...
Faturaları tıkır tıkır ödüyorsunuz; hele taahhütünüz varsa eliniz kolunuz bağlı firmanın keyfine kalıyorsunuz. Tarife başta size söylendiği gibi değil şekil değiştiriyor!
Benzer abonelik düşünenler yanmasın, iyi düşünsün, ‘verilen sözleri’ iyi okusun diye paylaşıyorum.
Kaan ÇETİN

Haberin Devamı

Doktor, polise tepkili


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı yürüyüşü sırasında yaşanan olayların ardından bir grup polis memuru yaralandıkları gerekçesiyle Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gelmiş ve kendilerinin durumlarına bakılarak aciliyet sıralamasına uygun biçimde muayene sırasına alınmışlardır. Polis memurları sıralarını beklerken acil servise gelen bir emniyet amiri, hastane başhekimi ve bir Sağlık Bakanlığı bürokratı, polis memurlarının aciliyet sırası gözetilmeksizin hemen muayene edilmesini talep etmiştir. Bu memurlara istirahat raporları düzenlenmesi yolunda, olandan daha fazlasını göstermek için bilinçli bir çaba sergilenmiştir.
Bütün bu süreçte tamamen ve yalnızca tıbbi gerekliliklere göre hareket eden acil servis görevlilerinden, biri acil tıp uzmanı diğeri de acil tıp asistanı iki meslektaşımız tehdit ve ağır hakaretlere maruz kalmışlardır. Olayın hemen ardından polis memurları bir de meslektaşlarımız hakkında suç duyurusunda bulunmuştur. Yaşanan sürece, hekimlerin mesleki bağımsızlığına yapılan müdahalelere ve gösterilen şiddete ilişkin tepkimiz dile getirmek üzere pazartesi günü (yarın) 12.00’de Numune Hastanesi önünde bir açıklama ile gerekleri anlatacağız.
yapacağız.
Ankara Tabip Odası

Yazarın Tüm Yazıları