Banka var bankacılık var

OKUR Mehmet Nuri Şenocak, Amerika’daki banka kayıtlarını göndermiş:

“Bu iletilere bir göz atın” diyor:
“New Jersey’deki bir banka Sandy kasırgasının hemen ardından ve en önemlisi hiç kimse tarafından zorlanmadan kendi iradeleriyle, müşterilerine bu doğal afetten dolayı ödemelerinde oluşacak gecikmelerden dolayı 31 Ekim akşamına kadar tolerans tanıyıp gecikme faizi veya cezası tahakkuk ettirmeyeceklerini bildiriyor. İkinci ileti ise bu kasırga süresince başka bankalara ait ATM’ler kullanmak zorunda kalmış olan müşterilerinden alınan işlem ücretlerinin iade edileceği konusunda.
Acaba biz bir gün, bunun yarısı kadar bile olsa, herhangi bir duyarlı davranış görebilecek miyiz bizim bankalarımızdan?”
Dün Milliyet’te vardı, Kadife Şahin yazmış. Gümrük Bakanlığı’nın hazırladığı tüketiciyi koruma yasa tasarısında yer alan 31 kalemdeki işlem ücretlerinin hiçbirinden vazgeçmeyi istemiyormuş bankalar... Yani görüşmelerde tasarı konusunda yumuşama sinyali vermemişler!
Kazığa devam o zaman.
Haberin Devamı

GÜNÜN SÖZÜ

“AÇLIK grevi, bir insanlık hakkı değildir, açlık greviyle siyasi amaçlara ulaşmaya çalışmak meşru ve kabul edilebilir bir yöntem değildir. Ancak hükümetin, açlık grevlerini, acılar yaşanmadan sonuçlandırma sorumluluğu vardır.”
(Algan Hacaloğlu)

FB’liler de o gazı GS maçında yemişler

CUMHURİYET kutlamalarında Ankara’da biber gazının helikopterden atıldığını bir milletvekilinin ağzından yazmışsınız diyor bir okurumuz. Anlatıyor: “Mayıs ayında Kadıköy’de oynanan FB-GS maçı sonrasında da Fenerbahçe taraftarlarına aynı muamele yapıldı. Stadyum içindeyken helikopterden stadyumun içine biber gazı atıldı. Polis stadyumun kapılarını üzerimize kapattı, çoluk çocuk, yaşlı genç tüm insanlar, biz buradan çıkamayacağız galiba diye düşündük. Filmlerde seyrettiğimiz 2. Dünya Savaşı’nda Nazilerin Yahudilere yapmış olduğu toplama kamplarındaki gaz odası işkencelerinden farkı olmayan bir muameleye -bütün dünyacada ayıplanıp bir savaş suçu sayılan- maruz kaldık. Medya, FB seyircisini suçlamıştı. O gün stadyumda, Cumhuriyet yürüyüşüne katılan insanlar kadar masum ve aynı düşünce yapısında olan insanlar ‘terörist’ ilan edilirken, geçen hafta Ankara’da biber gazı yiyen insanlar vatansever oldu.
Niye farklı tepkiler veriliyor?”

Haberin Devamı

Biliyor musunuz

CHP milletvekili Dr. Mehmet Şeker’in (Gaziantep), Başbakan’a “Önemli bir altın üreticisi olmayan ve son 9 ayda 6.7 milyar dolarlık altın ithal eden Türkiye’nin, yine son 9 ayda 10.7 milyar dolarlık altın ihracatı yapmasını mantıklı buluyor musunuz? İthal edilen doğalgaz ve ham petrol karşılığında İran’a altınla yapılan ödemenin ihracat olarak gösterilmesinin, Türkiye’de ihracatın artmasından dış ticaret açığının azalmasına kadar bir dizi veri kirliliği yaratması hükümetin bilinçli bir politikası mıdır?” diye sorduğunu...
Namık Havutça’nın (CHP Balıkesir Milletvekili), İçişleri Bakanı’na, 29 Ekim yasaklarının 10 Kasım’da da uygulanıp uygulanamayacağını, Ankara’ya seyahat edecek olan yurttaşların anayasal hakkı olan seyahat etme özgürlüklerinin engellenip engellenmeyeceğini sorduğunu...
TMMOB İstanbul Makina Muhendisleri Odası’nın her yıl Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum Yıldız binasında plaket verilme töreni için düzenlenen kokteylde içki verilmesinin yasaklandığını...
GAZETECİLERE Özgürlük Platformu’nun (GÖP) ‘Gazetecilik için ayağa kalk’ günü dolayısıyla pazartesi İstanbul’da Tünel’den Taksim’e bir yürüyüş düzenleyeceğini, benzer etkinliklerin birçok Avrupa ülkesinde de gerçekleşeceğini...
KEMERBURGAZ Halk Platformu’nun, Kasımpaşa AŞ’ye verilmek üzere yıkılan spor tesislerinin geri verilmesi için sürdürdükleri eylemlerinin 5’incisini yapacaklarını...

Haberin Devamı

Lideri ucuzlatmak

ATAŞEHİR Belediyesi başta olmak üzere CHP’li bazı belediye başkanlarının çok sık park açılışları için CHP Genel Başkanı’nı çağırmaları bölge halkı ve seçmenin tepkisini toplamakla birlikte Kılıçdaroğlu’na bu durumların çok zarar verdiği aşikârdır. Bir genel başkanın bu kadar küçük açılışlara gelecek kadar bol vaktinin olması tartışılır hale gelmiştir. Ataşehir Belediye Başkanı’nın kendi adı bu kadar tartışılırken saygın, düzgün ve namuslu insanlar adına (Deniz Gezmiş, Ecevit gibi) park yaptırması kabul edilecek bir durum değil. Ayrıca 29 Ekim’de Bağdat Caddesi’ndeki yürüyüşün çok kalabalık olmasına rağmen bu durumu CHP iyi kullanamadı.
Erdal KESKİN

Haberin Devamı

10 Kasım ve MHP

LALE Gürman ve arkadaşları, bugünkü kongre öncesinde MHP’li yöneticilere ve milletvekillerine sesleniyor: 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları için ön almaya çağırmıştık sizleri... Fakat her zamanki gibi yanıt bile vermemiştiniz! Herhalde kurultay heyecanı sarıp sarmalamış sizleri. Artık yeni MHP yönetimi aklını başına alır da tabana ses vermeyi becerir, gereğini yapar!
Ne 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’na, ne aylardır çağrıldığınız ‘Tam kadro, her oturumda Silivri’ye’ çağrılarımıza tam kadro ile katıldınız! Hiç olmazsa 10 Kasım 2012’de tam kadro yer alın Anıtkabir’de! Belki o gün alışırsınız da Silivri zulümhanesine de tam kadro katılırsınız artık!

Yazarın Tüm Yazıları