Melek’in ailesine ömür boyu istendi

Güncelleme Tarihi:

Melek’in ailesine ömür boyu istendi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2012 00:00

Aile içi şiddet ve eziyetin kurbanı olan Ağrılı Melek’in iki taraftan ailesi için hazırlanan iddianame kabul edildi. Aile ömür boyu hapis istemiyle yargılanacak.

Haberin Devamı

AĞRI’nın Hamur ilçesinde aile içi şiddete kurban giden 2 çocuk annesi Melek Karaaslan’ın (24) yakınları için ömür boyu hapis istemiyle hazırlanan iddianame, Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Karaaslan’ın yakınları, Kasım’da hâkim karşısına çıkacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in de üzerinde durduğu Melek Karaaslan’ın ölümü ile ilgili iddianameyi Ağrı Cumhuriyet Savcısı Mehmet Sin hazırladı. İddianamede, Melek’in babası Kasım Levent, eşi Ferdi Karaaslan, kayınpederi Kutbettin Karaaslan ile kayınvalidesi Naciye Karaaslan hakkında suç ihmalli davranışla ölüme sebebiyet vermekten ömür boyu hapis cezası istendi.

Öldüğünde 30 kiloydu

Hanım-Kasım Levent çiftinin 8 çocuğundan biri olan Melek Karaaslan, 16 yaşında çobanlık yapan Ferdi Karaaslan ile evlendirilmiş ve şiddet görmeye başlamıştı. Şiddetten kaçan Melek Karaaslan, ilk çocuğunu sokakta dünyaya getirdi ve onun ölümü üzerine de bunalıma girdi. Evliliğinden 2 çocuk sahibi olan Karaaslan, babası Kasım Levent tarafından ailesinin yaşadığı Çağlayan köyüne götürüldü. Aile büyükleri “namus meselesi” diyerek, Melek’i eşinin evine yolladı. İstanbul’da çalışan ağabeyi Reis Levent’in kız kardeşi Melek’i, Hamur’a giderek görmek istemesi üzerine, genç kadının tuvalete kapatıldığı anlaşıldı. 30 kiloya düşen  Melek Karaaslan 25 Temmuz günü Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!