Ulus'ta ortalık savaş alanına döndü

Güncelleme Tarihi:

Ulusta ortalık savaş alanına döndü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2012 09:41

Polis Ulus Meydanı'nda toplanan ve yürümek isteyen vatandaşlara biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Biber gazından basın mensupları da etkilendi. Polis barikatını aşan Kılıçdaroğlu ve CHP'lilere de biber gazı sıkıldı. Barikatların kaldırılmasıyla birlikte binlerce kişi Anıtkabir'e yürümeye başladı.

Haberin Devamı

Birinci Meclis önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında Ulus Meydanı'ndan Anıtkabir'e yürümek isteyen gruba polis tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, askeriyeye ait gazinoya girdi.

Birinci Meclis önündeki kutlama için toplanan kalabalık, Ulus Meydanı'ndan Anıtkabir'e yürümek istedi. Barikatı aşmak isteyen kalabalığa polis, tazyikli su, biber gazı ve gaz bombasıyla müdahale etti.

Bu sırada, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP'liler, askeriyeye ait gazinoya girdi. Müdahalenin ardından gazinodan çıkan Kılıçdaroğlu, parti genel merkezine gideceği belirtildi.

Cumhuriyet Bulvarı'nda kurulan polis barikatının kaldırılması üzerine de kutlamaya katılanlar, Anıtkabir'e doğru sloganlar eşliğinde yürüyüşe başladı.

Haberin Devamı

Polisin müdahalesi sırasında, civardaki bazı dükkanların camları kırıldı. Tazyikli su nedeniyle düşerek yaralanan ve biber gazından etkilenen bazı vatandaşlara sağlık ekiplerince müdahale edildi.

İŞTE OLAYLARIN TÜM GÖRÜNTÜLERİ / WEB TV

SIRILSIKLAM OLDU, ELİNDE TÜRK BAYRAĞIYLA YÜRÜDÜ / WEB TV

ANITKABİR'E VARDILAR

Cumhuriyet Bulvarı'ndan yola çıkan kalabalık bir grup, Ankara Garı, Tandoğan Meydanı güzergahından Anıtkabir'e ulaştı. Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıyan grup, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Anıtkabir avlusunda toplandı.

Birinci Meclis önünde toplananların bir kısmı ise Ulus'tan Necatibey Caddesi üzerinden slogan atarak ve marş söyleyerek Anıtkabir'e yürüdü.

Polisin müdahalesinin ardından bazı vatandaşlar polis panzerlerinin üzerine çıkarak, Türk bayrağı ve Atatürk posteri astı.

ANITKABİR ÖNÜNDE BEKLİYORLAR

Yürüyerek Anıtkabir'e ulaşan vatandaşlar girişte durduruldular. İçerideki ziyaretçilerin çıkmasının ardından, bekleyen vatandaşlar Anıtkabir'e giriş yaptı.

POLİS BİBER GAZI SIKTI / FOTO GALERİ

TÜM YURTTA CUMHURİYET COŞKUSU / WEB TV

Haberin Devamı


ANKARA'DA OLAYLAR ÇIKTI

KILIÇDAROĞLU'NA BİBER GAZI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da Anıtkabir'deki törenin ardından saat 11'de Ulus Meydanı'na geldi. Kılıçdaroğlu ve Milletvekilleri barikata ulaştı. Bir grup milletvekili barikatı geçti. Kılıçdaroğlu için milletvekilleri CHP liderinin önünde barikatı açmaya çalışıyor. Polis de barikatın önünde mevzilendi. Baruthane Kavşağı'nda ise Birinci Meclis'e yürümek isteyen gruba polis biber gazıyla müdahale etti.

Arbedenin ardından Kılıçdaroğlu'nun korumaları barikatı geçti. Kılıçdaroğlu barikatı yararken polis gaz bombası attı. Kılıçdaroğlu'nun korumaları ile polis arasında yumruklaşmaya varan tartışmalar oldu.

Haberin Devamı

Milletvekilleri kol kola girerek barikatı aşma ve barikatın arkasındaki kalabalığı Anıtkabir yoluna alma kararı aldı. Barikatı geçerek yürüyen Kılıçdaroğlu ve CHP'lilere biber gazıyla müdahale edildi. Kılıçdaroğlu partililer tarafından Meclis binasına alındı. CHP Lideri daha sonra parti genel merkezine geçti.

YÜZÜNÜ TÜRK BAYRAĞI İLE KORUDU - 1 / WEB TV

BİBER GAZINDAN YÜZÜNÜ TÜRK BAYRAĞI İLE - 2 / WEB TV

BİRİNCİ MECLİS ÖNÜNDEN KARELER

ANKARA'DA BİNLERCE KİŞİ YÜRÜYÜŞ İÇİN TOPLANDI


Haberin Devamı

BİNLERCE POLİS GÖREV YAPTI

Bazı sivil toplum örgütleri ve siyasi partiler, tarafından Birinci Meclis önünde düzenlenen Cumhuriyet Bayramı etkinliği için çoğunluğu çevik kuvvet olmak üzere yaklaşık 5000 polis görev yaptı. Polis helikopteri de gün boyunca kent merkezinde ve çevresinde havadan denetimler yaptı.

TÜRK BAYRAĞI AÇANA POLİS BÖYLE TEKME ATTI
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!