Baba Kartal acımadı

KASIMPAŞA’dan başlayalım. Metin Diyadin gitti, güzelim Kasımpaşa bitti. Soruyorsunuz, ‘Neden görevden alındı?’ diye. ‘Vizyon’ diyorlar.

Haberin Devamı

Çözebilene aşk olsun. Aslında haklılar. Kasımpaşa’nın her tarafı ‘vizyon’ kokuyor. Onun için de Metin Diyadin onlara ‘küçük’ geldi. Sezon başında keyifle izlediğimiz, hatta ‘Şampiyonluğa ortak olur, ortalığı karıştırır’ dediğimiz Kasımpaşa gitmiş. Bir mahalle takımı gelmiş. Bakalım o ‘vizyonu büyük’ olan idareciler ne yapacaklar.

Beşiktaş’ta, biraz kımıldama var. Fernandes, rahat oynatıldı mı o da takımı işletiyor. Hakikaten çok kaliteli bir oyuncu. Uzun boylu olmasına rağmen, çok ince hareketler yapabiliyor. Almeida, bazen müthiş işler yapıyor. Bazen de inanılmaz kötü. Ortası yok. Bu tarz oyuncunun atılacak golleri atıp, atılamayacak golleri de atamaması lazım. Ama o tersini yapıyor.

İthal bir lig oluştu

Türkiye’de ithal futbolcu sayısı fazla. Artık topun durdurulması, şut atılırken yapılacaklar, pas verilecekken ayağın nasıl hareket ettirileceği, bunların antrenmanda çalıştırılması geçmiş. Ne çalışacaksın? Taktik, pozisyon. Tahmin ediyorum çok takım bu konuda yeterince çalıştırılmıyor. Hadi hareketli toplar tamam. Defans oyuncusu rakibin ve topun gelişine doğru hareket eder, arka tarafını boşaltır. Ama kornerlerde ve serbest vuruşlarda, bir savunmacının pozisyon hatası yapmaması gerekir. Rakiple kendi kalesinin arasında durması lazım.

Haberin Devamı

Bakın dün akşamki atılan ve yenilen gollere. Futbolculara teker teker sorun, ‘Nerede durman lazımdı’ diye. Eğer 20 futbolcudan 5 tanesi ‘Doğru yerde duruyorum’ desin, bir daha yazı yazmam. Diyeceksiniz ki, ‘Yahu kardeşim hadi oyuncular yerinde durmuyorlar. Hakemler duruyor mu?’ Mesela Tolga Özkalfa yine topla çarpıştı. Demek o da duracağı yeri bilmiyor. Bir tek, 2. yardımcı Mehmet Metin iyi yerlerde durdu.

Tribünden atılan saati, futbolcu hakeme veriyor. Hakem de saati reklam tabelalarına doğru atıyor. Yani hakem şunu diyor; “Beni bu işlere karıştırmayın kardeşim.” Hakem bey onu al, yetkili kimse ona ver. Ve raporları ona göre yazın. Demek ki rapor yazmaktan korkuyorsun veya kaçıyorsun.

Kasımpaşa, yönetici kadrosu açısından yavru Beşiktaş’a dönmüştü ama dün akşam baba Kartal, yavruya acımadı. Her ne kadar yavru, babaya göre zengin olsa da...

Yazarın Tüm Yazıları