Bir kentin fotografı

Cevizlidere Caddesi orta refüjünde yapılan ağaç dikim çalışması için ilgili belediyeye teşekkür ederim.

Haberin Devamı

Keşke her bölgeye aynı hassasiyeti gösterebilseler. Bu duyarlılık her semte örnek olsun.
Öveçler 2. Caddeyi, Konya Yoluna bağlayan Cevizlidere Caddesini de kesen yeni yapılan yolun yeni olmasına rağmen son derece bozuk olması ve etrafında bir sürü bitmeyen inşaat olması görüntü açısından sinir bozucu bir durumdur.
Cevizlidere, 1256. Cadde üstünde yapılan park için teşekkür ederim. Gerçekten güzel düşünce ama ağaçlandırma konusunda daha hassas davranılmalıdır.
Bu bölgede sokakların dar olmasından ötürü arabalar kaldırımlara park etmektedir. Bu nedenle kaldırım taşları kırık dökük durumdadır.
Konya Yolunda belirli bir yere kadar orta refüj ağaçlandırılmış, Gölbaşı’na kadar ağaçlandırılsa keşke.
Yeşil ve temiz bir başkent hayal ediyorum.
Son olarak da harfiyat taşıyan kamyonlar son derece hızlı gitmektedirler. Bu araçlara takografla denetim yapılmalıdır.
Güvenpark, egsoz gazından berbat durumda o dolmuş durakları daha güzel bir noktaya taşınabilir mi acaba? Eğitim seviyesi düşük dolmuş şoförlerinin küfürlü konuşmaları başkentin göbeğini adeta Hindistan’dan bir bölge gibi yapmaktadır.
Ufuk AKPINAR

Haberin Devamı

Parasından değil ama belge neden verilmez

OĞLUM üniversite sınavına gireceğinden doayı kimliğinin güncellenmesi gerekiyordu. Bunndan dolayı muhtarlıktan aldığımız belge ile Çankaya Nüfus Müdürlüğüne başvurarak çok beklemeden yenilenmiş kimliği aldık. Bu işleler için bizden 5.75 TL ücret talep edildi. Gerekli ücreti ödedik. Fakat bize herhangi bir ödeme makbuzu ya da fiş verilmedi.
Merak edip biraz bekledim ve kimlik alan diğer kişileri takip ettim, onlara da ödeme yaptıklarına dair belge verilmediğini gördüm. Devlet dairelerinde genelde ’niçin’ sorusuna cevap verilmediği için sizin vasıtanızla bu soruyu sormak istiyorum. Kimlik değiştirenlerden alınan paranının makbuzu var mı? Varsa, makbuz ya da fişler niçin verilmemektedir?
Cengiz TOPTAŞ


Çankaya ve Yenimahalle’ye düşen ‘Cumhuriyet’ görevleri

29 Ekim 2012 Pazartesi günü, Cumhuriyet Bayramımızın 89’ncu yıldönümünü kutlayacağız. Bu kutlama proğramı çerçevesinde sivil toplum örgütleri ve bazı belediyelerimiz o gece meşaleli kutlama törenleri ile fener alayları düzenleyerek, bizleri de bu sevince ortak edecekler.
Bundan mutlu başka ne olabilir ki o yüzden çok sevinçliyiz.
Yalnız Ankara’da, ilk TBMM’nin Ulus’ta bulunan binasının önünden başlayacak olan yürüyüşün Ankara Valiliği’nden yapılan açıklamayla yasal olmadığı için polisiye tedbirlerle engelleneceğine dair açıklamalarından dolayı o gece çok büyük kaosların meydana gelebileceği düşüncesi, o yürüyüşe katılmak isteyen biz yaşlılar olarak, Atatürk’ün bu vatanı kurtarmak için Cumhuriyetin temelini attığı ve bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin bu mutlu gününde tedirgin olduğumuz için kutlamalara katılamayacağımızdan dolayı, bu sevincimizi evlerimizde meşalelerimizi yakıp beyraklarımızı asarak paylaşmak istiyoruz.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Cumhuriyet Bayramını İstanbul’da Kadıköy Belediyesi’nin düzenlediği halk yürüyüşüne ve fener alayına katılacağını duyduk. Kadıköy Belediyesi 20 bin adet bayrak ve meşaleyi vatandaşlara dağıtacaklarmış. Bizler de Çankaya’dan (Bülent Tanık) ve Yenimahalle’den (Fethi Yaşar) ve diğer STK’ların değerli temsilcilerinden
bekliyoruz; biz de bayrak, hatta meşale istiyoruz. Mamak Belediyesi Başkanının yaptığı gibi binlerce bayrak dağıtamazlar mı? Geç kalmadan bunu kampanya haline getirmelidirler.
Bunu şimdi yapmayacaklarda ne zaman yapacaklar? Parti Genel Başkanlarından emir mi bekliyorlar.
Bu Cumhuriyet Bayramı, talimat olmamalı!
Çankaya’dan bir okur

Haberin Devamı

 
Biliyormusunuz


HUKUKUN Egemenliği Derneği E.Genel Başkanı Av. A. Erdem Akyüz’ün “Ankara Valiliği’nin aldığı kararın ve açıklamanın hukuka aykırı olduğunu ve çok vahim sonuçlar doğurabileceğini, başkentte uygulanacak bu durumun diğer İllerde de emsal alınarak genel bir kaosa yol açabileceğini” ifade ettiğini...

Yazarın Tüm Yazıları