Kurban ve Cumhuriyet Bayramlarımız mutlu olsun

Türkiye Cumhuriyeti Valisi Cumhuriyet Bayramına karşı!

Haberin Devamı

27 Aralık 2010’da, Atatürk’ün Ankara’ya gelişinin yıldönümü nedeniyle her yıl düzenlenmekte olan, geleneksel koşuyu yasaklayan bugünün Ankara Valisi Aladdin Yüksel şimdi de, başta ADD ve ÇYDD başta olmak üzere CHP’nin ve çeşitli laik ve cumhuriyetçi demokrasiye inanan ve savunan sivil toplum kuruluşlarının, cumhuriyetimizin kuruluşunun 89. yıl dönümünü coşkuyla kutlamalarını yasakladığını, resmen açıklamış bulunmaktadır.
Bir devletin mülkî amirleri, yani idarecileri, daha da açıkçası valisi, kaymakamı, hükümete değil, devlete hizmet etmekle yetkili ve sorumludurlar.
Bu idareciler, varlıklarını ve bulundukları mevkileri, kutlanmasını yasakladıkları cumhuriyetimize borçludurlar.
Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk, idarecilerin medenî cesaret ve sağlam ulusal bilince sahip olmalarını istiyordu.
AKP iktidarının, devletin mülkî amirlerini AKP’nin elemanları gibi kullanmak istediği bilinmektedir. Bu bağlamda sorulması gereken can alıcı soru şudur:
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin idarecilieri arasında hiçbir kişi yok mudur ki, “Ben iktidar partisinin değil, devletin hizmetindeyim” diyecek medenî cesareti göstererek, görevinden istifa edebilsin?
Eğer bu millet, en büyük bayramını coşkuyla, gururla ve kıvançla kutlama hakkından yoksun bırakılıyorsa, artık o millet özgür değil, tutsak durumundadır. Ve hâttâ ülke işgâl altındadır demektir.
Bayramlar güneş gibidirler. Nasıl ki güneşin ışığı ve ısısı engellenemezse, bayramların kutlanması da engellenemez.
Dursun ATILGAN

Haberin Devamı

ATM’lerin ‘kuruşları’ nereye kime gidiyor

BANKA ATM’lerinde ‘ödeme işlemleri’ büyük kolaylık.
Ancak...
Sıra para üstü vermeye gelince kuruşlar ödenmiyor. Örneğin, fatura ödeme işleminiz tamamlandı, para üstü diyelim 8 lira 31 kuruş ise, makina bir kuruşu ödemiyor; 8 lira 3 kuruş veriyor. Bu 2-3 kuruş da olabilir...
”Kuruşları önemsiz” bulan olabilir fakat bir günde yapılan işlem miktarı ve ülke genelinde binlerce ATM’de kuruş kuruş birikeni düşünün, bunu aya, yıla vurun kazancı gözünüzün önüne getirin...
Haksız, kemiksiz kâr, böylesi hangi sektörde var?
Altay SERT

Haberin Devamı


‘El Ele Ormanı’

20- 24 Şubat 2013 tarihleri arasında yedincisi düzenlenecek olan ANKAmall 2. El Film Festivali bu kez ritim konsepti ile sinemaseverlerle buluşacak. Festivale film başvuruları ise 22 Ocak 2013 tarihinde son bulacak.
Kurulduğu günden bu yana ikinci el filmlere sahip çıkan festival kendini sadece film gösterimi ve konuk ağırlama gibi genel kurallarla sınırlamıyor. Bu yıl ilk kez ‘Festival Hatıra Ormanı’ fikri ile şimdiye kadar festivale katkı ve katılım sağlayan yönetmenler, oyuncular, senaristler, destekçiler vb. adına sinemanın rengini en iyi temsil edecek olan kızılçam dikmeyi planlıyor.
Ankara’nın doğusunda yer alan, şehir merkezine 50 km uzaklıktaki, Elmadağ ilçesinde festivale 6 yıldır gelen ve gelmesi planlanan 7. yıla özel toplam 77 konuk anısına festival tarafından ‘El Ele Ormanı’ adı verilen bir hatıra ormanı oluşturulacak. 2.2 dönüm olan araziye; 23 Şubat 2013 tarihinde 77 fidan dikilecek ve her yıl ağaçlandırılmaya devam edilecektir. 2013 yılında başlaması planlanan festival ormanı fikri her yıl dikilen ağaçlarla büyüyerek devam edecektir.
77 isim alfabetik sırayla şöyle: Ali Düşenkalkar, Ali Akdeniz, Ali Koca, Ali Murat Güven, Alper Turgut, Aslı Şahin, Ayumi Takano, Banu Bozdemir, Barbaros Şansal, Barış Bayraktar, Berkan Şal, Berke Üzrek, Burak Göral, Burcu Tatlıses, Burçin S. Yalçın, Cem Kısmet, Ceylan Özçelik, Deniz Duygu Vural, Derviş Zaim, Deniz Yavuz, Ebru Ceylan, Ege Görgün, Emel Göral, Emrah Serbes, Erdal Beşikçioğlu, Ertan Keskinsoy, Fatih Artman, Gökçe Pehlivanoğlu, Güven Kıraç, Hakan Boyav, Harun Antakyalı, Hatice Aslan, Hüseyin Karabey, İnanç Konukçu, İsa Yıldız, Janset Paçal, Levent Kazak, Mansoora Hassan, Melis Zararsız, Mesut Kara, Muharrem Gülmez, Murat Akser, Murat Şeker, Murat Tolga Şen, Natali Yeres, Necip Memili, Nejat İşler, Nilüfer Açıkalın, Olkan Özyurt, Ömer Ahunbay, Özkan Yılmaz, Rıza Kıraç, Ruhi Sarı, Ruken Öztürk, Sadi Çilingir, Selen Uçer, Seren Yüce, Selim Demirdelen, Serdar Akar, Serdar Akbıyık, Sevin Okyay, Sezin Akbaşoğulları, Suzan Kardeş, Şebnem Kitiş, Şenay Aydemir, Talip Ertük, Tan Tolga Demirci, Tarkan Karlıdağ, Thomas Balkenhol, Tunay Vural, Tunç Şahin, Türker Korkmaz, Uğur Vardan, Ümit Ünal, Tunca Arslan, Volga Sorgu, Yeşim Ceren Bozoğlu, Zeynep Ünal.
(Festival Tanıtım Filmi: http://vimeo.com/49934140)

Haberin Devamı

Enerjisa: Kasım sonunda tamam

ENERJİSA Başkent Elektrik Dağıtım AŞ, ‘Muhatap da Bulamıyoruz’ (22.10.2012) başlığıyla yer verdiğimiz müşteri şikayetine şu açıklamada bulundu.
“Bilindiği üzere Hoşdere Caddesi üzerinde Ankara Büyükşehir Belediyesince yürütülen yol ve kaldırım yenileme çalışması yakın zamanda tamamlanarak, cadde yenilenen yüzüyle ulaşıma açılmıştır.
Bu çalışmanın ardından cadde üzerinde yanmayan aydınlatmalar tespit edilmiştir. Enerjisa, müşteri memnuniyetini esas alarak söz konusu cadde için çok kısa bir zamanda ayrı bir ekip ve bütçe ayırarak altyapı çalışmasını projelendirilmiştir. Kurban Bayramı sonrasında çalışmaları başlatılacak olan bu projenin Kasım 2012 sonunda tamamlanması planlanmaktadır.

Yazarın Tüm Yazıları