Yarın öleceğini bilsen dahi ağaç dik

Birkaç günden beri Sebze Toptancı Hali’nin bulunduğu Hipodrom Caddesi’nden Yenimahalle istikametine doğru geçtiğim bu güzergahta kaldırım çalışmları görüyorum.

Haberin Devamı

Gördükçe de, nereden baksanız 50-60 yıllık çınarların köklerinin ve yeraltındaki damarlarının durumu o içler acısı...
Ama önceki gün görmüş olduğum dehşet manzara bu yapılan işin tamamen çığırından çıkmış olduğuna kanaat getirmeme neden oldu. Çünkü birkaç tane iş makinesi kaza ile bu ağaçlara çarpmışlar gibi göstertilerek kimi devrilmiş, kimi yerlerinden sökülmüş, kimi de bir taraflara yatırılmış halde kendi kaderleriyle başbaşa bırakılmışlardı.
Üstelik bir kamyon da bu ağaçları götürmek amacıyla orada bekletiliyordu.
Bu nasıl vicdan veya vizdansızlık diyeceğim, Peygamber efendimiz “Yarın öleceğini bilsen dahi ağaç dik” demesine rağmen bu zihniyet yaşayan ağaçları bir kaldırım uğruna yerlerinden çıkartıp yok etmeye çalışıyor. Bu kaldırımdan yılda kaç kişi geçiyorda, genişletip kaldırım yapmaya çalışıyorlar.
Büyükşehir Belediyesi’nin hiç mi bir yetkilisi çıkıp da, çınarları talan edip kaldırım yapmak için ihaleyi alan o firmaya sen ne yapıyorsun diye hesap sormaz.
K. K.

Haberin Devamı

Ankara’daki okullarda kaç taviz olayı oldu?

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu üyesi olarak, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’e okullardaki cinsel taciz olaylarına karşı ne yapıldığını soruyor:
“Ankara’ya bağlı ilçelerdeki okullardan İlçe Milli Eğitim Müdürlüklerine ya da İl Milli Eğitim Müdürlüğüne 2012 yılında kaç taciz şikâyeti başvurusu yapılmıştır? Bu başvuruların sonucu kaç soruşturma açılmıştır ve nasıl sonuçlanmıştır? Taciz şikayet başvurularının kaçının konusu öğretmendir? Şikâyete rağmen soruşturulmamış kaç olay vardır? Anne ve babaların tacizi konuşmak, tacize uğrayan çocuğu dinlemek konusundaki isteksiz duruşlarını düzeltmeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda ne yapacaksınız? Okullarda ve işyerlerinde bu konuda kapsamlı bir eğitim programı uygulamayı düşünüyor musunuz?”

İlkel tedbirler

Atatürk Kapalı Spor Salonu’nun giriş kapısının önündeki boşluğa, araç park edilmesini önlemek için, ağaçlara zincir çekilmek suretiyle önlem alındığını gördüm.
Her türlü uluslararası spor müsabakasına açık olan bu kapalı spor salonunun önünde, araçların parketmesini önlemek için, böylesine ilkel bir tedbirin, güzel ülkemizin güzel Başkentinde alınmış olmasını hiç kabullenemedim.
Başkentimize yakışır bir tedbirin alınması dileğiyle, durumu bilgi ve ilginize sunuyorum.
Mustafa CAMGÖZ

Yazarın Tüm Yazıları