ORAN, Ankara’nın hırsız cenneti oldu!

Oran Sitesinde günde ortalama bir iki evde hırsızlık olayları yaşanıyor.

Haberin Devamı

 Herkes mağdur herkes tepkili... Girilmeyen tek tük evlerden biri de bizim evimizdi ki, biz de nasbimizi aldık; üstelik evin içindeyken...
Hırsızlar artık o kadar rahat ve cesaretliler ki, kapıdan, pencerede, çatıdan kolaylıkla evlere girip, bir misafir edasında istediklerini alıp götürüyorlar.
İnsan maddi kaybına elbette üzülüyor ama asıl üzüldüğü eskilerden kalan manevi değeri olan eşyaların gitmesi oluyor.
Durum şu ki; siyasetçiler Oran’ı terk ettiklerinden beri bence Oran Çankaya’nın unutulan yüzü oldu. Medeni hayattan uzak, elektrikler kesilip saatlerce gelmeyebiliyor. Hırsızlar her gün evleri izliyor, seçiyor ve giriyorlar. Birçok şikayet oldu, ancak artık kimse polise de haber vermez oldu, çünkü polis bu kadar çok hırsızlık olayına rağmen hiçbir sonuç elde edemedi, polis sadece parmak izi araştırması için evin her tarafına toz döküyor, başak bir şey yok... Sonrasında hiçbir haber alınamıyor.
Oran Sitesi gibi bir yerde huzurumuz olmadan bu şekilde güvensiz bir şekilde yaşıyoruz maalesef...
A.A.

Haberin Devamı

Grev yasağı kalktı ama ya işçiler!..

12 Eylül darbesinin ürünü olan ve ILO Çalışma Konferansı’nda Türkiye’nin sıklıkla ‘kara listeye’ alınmasına yol açan 2821 sayılı Sendikalar Yasası ile 2822 sayılı Toplu İş Sözleşmesi, Grev ve Lokavt Yasası’nı tek çatıda toplayan Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Yasası uzun bekleyişin ardından Meclisten geçti. Kuşkusuz yeni yasanın en temel özelliği 5 ay önce ansızın bir gecede torba yasa ile havacılık iş koluna getirilen grev yasağının kaldırılması ve 1 Şubat’tan bu yana zamlı ücretten yoksun kalan 400 bine yakın işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin başlanacak olmasıdır.
Şimdi, kırmadan, dökmeden yaptıkları eylemle başta Türk kamuoyu olmak üzere, ILO ve dünya sendikal örgütlerinin desteğini alan Hava-İş üyesi işçiler, haklı olarak işlerine geri dönmeyi bekliyor.
Grev yasağının gereksizliği yeni yasa ile ifade edilirken, THY ‘de iş barışının sağlanması adına işverenin işçileri iadesi en doğru bir tavır olacaktır.

‘Baz’ın orada kreş de var

Haberin Devamı

BUGÜN (dün) okuduğum yazınıza, Anıttepe Spor İl Müdürlüğü Tesisleri içinde bulunan koşu parkurundaki baz istasyonu, ilaveten duyarlı bir vatandaş olarak ben de bazı duyumlarımı aktarayım.
Bu tesis içinde Spor Müdürlüğü Kreşi de var.
Geçerken görüyorum nasıl olur da baz istasyonu olan yerde kreş olur?
K. Y.

Yazarın Tüm Yazıları