Ankara’nın hikayesi Cumhuriyetin hikayesidir

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Ankara’nın Başkent Oluşunun 89. Yılı ile ilgili bir açıklama yaptı.

Haberin Devamı

Nazlıaka diyor ki:
“Tarih boyunca önemli uygarlıklara ev sahipliği yapan Ankara, bundan 89 yıl önce İkinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından başkent ilan edildi. Emperyalizme karşı verilen Kurtuluş Savaşı’nın merkezi olan Ankara, Türkiye Cumhuriyeti’nin başkenti olarak 89 yıldır ülkemizin kalbi olmaya devam etmektedir.
Başkent Ankara Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde egemen güçlere karşı verilen bağımsızlık savaşının en önemli sembolüdür. Ankara’nın başkent oluşu bir ulusun kaderinin değiştiği tarihsel süreçle anlatılabilir ancak. Laik, aydınlık ve demokratik Türkiye’nin temelleri atılmıştır bu şehirde. Ankaralılar, Büyük Devrimci Atatürk’ün kurduğu çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin Ankara’nın başkentliğinde sonsuza dek yaşayacağının teminatıdır.
AKP iktidarı Ankara’nın içini boşaltıyor olsa da, Başkentin değerlerini talan ediyor olsa da biz Ankaralılar biliyoruz ki Ankara’nın hikayesi Cumhuriyetin hikayesidir. Ve bu hikayede kaybetmek gibi bir son olamaz. Ulu Önderimizin Ankara hemşehriliğini kabul ederken de söylediği gibi Ankara’nın vatan mücadelesinde ayrı bir yeri vardır; tüm Ankaralılar bunu farkındandır ve de bunun onuru ve gururu ile yaşamaktadır.”

Haberin Devamı

Çayırhan’a haksızlık

‘Büyükşehir Belediye Yasası’ kapsamında Ankara’da kapatılacak 20 belde içinde en büyüğü 10.000 nüfuslu Çayırhan’dır; diğer 19 beldenin nüfusları 370 ile 2.000 arasında değişmektedir.
Enerji ve maden yatırımları ve sektörleri ile çok gelişmiş tarım ve hayvancılık da ileri seviyede olan Çayırhan, son üç yılda turizm sektöründe de cazibe bölgesi olmuş, dört yıldır süren Juliopolis Antik Kent kazıları ile de odak noktası olmuştur.
Bu sektörlerden dolayı da beldemiz Türkiye’nin her bölgesinden göç almakta ve dolayısı ile beldemiz nüfusu da artmaktadır.
Belde kendi değerleri ile ayakta durmayı başarabilen nadir belde olup, Türkiye’deki 370 ilçeden büyüktür. Beldeler sıralamasında da 46. sıradadır.
Ömer BAYRAK-Çayırhan Belediye Başkanı

Trafik polisi istiyoruz

Etimesgut İstasyon Caddesinde, trafik ışıkları ile Turgut Özal Köprüsü arasında bulunan yolun kenarında bulunan pastane, market, ve bankalara gelenlerin yol kenarına araçlarını park etmeleri ve hatta zaman zaman çift sıra park nedeniyle yol tek şeride düşmekte ve trafik çok sıkışmaktadır. Bu güzergaha zaman zaman trafik polisleri gelince trafik rahatlıyor, yetkililerden devamlı trafik polisi bulundurmalarını istiyoruz..
Hakkı ELBİR

Haberin Devamı

KISA... KISA...

- Ankara’nın Başkent Oluşu’nun 89’ucu Yıldönümü Yıldönümü kutlamaları çerçevesinde yapılacak Kültür ve Turizm Bakanlığı Sanatçıları Türk Halk Müziği Konseri, Seymenler Gösterisi ve “Başkent Ankara’ya Hizmet Ödülleri” töreni bugün 19.30’da Devlet Resim Heykel Müzesi Salonu’nda.

Yazarın Tüm Yazıları